Seier i lokaloppgjør

05.12.2011 av under Ishockey | Ingen kommentarer

Et skikkelig bydelsderby sto på tapeten på lørdag. I ungdomshallen tok Vålerenga i mot Jordal i damenes eliteserie. Nummer to mot nummer tre på tabellen i hallen som begge lag kaller hjemmebane. Begge lagas to siste kamper har vært borte og hjemme mot serieleder Sparta. Vålerenga vant begge sine, 2-4 og 4-0, mens Jordal hadde to knepne ettmålstap, 1-2 og 3-2. Vi frykta et javnt oppgjør og så med skrekk og gru at Vålerenga mangla så mange spillere at de kun mønstra to fulle rekker.

Klampstart. Foto: Hjesus

 

Det starta forrykende i ungdomshallen. Det var hjemmelaget som kom best i gang og Ingrid Renli satte det første målet etter bare to og et halv minutts spill, men Jordal slo tilbake – sporenstreks. En kjapp kontring og laga var likt 19 sekunder seinere. Og nå var det virkelig moro på tribunen. 23 sekunder seinere var det Rikke Tautra som sendte Vålerenga i føringa igjen. Tre mål på 42 sekunder – her gjaldt det å følge med. Første periode blei ulidelig spennende, selv om Vålerenga var det førende laget. Jordal kom ved flere anledninger til farligheter, men like før første pause var Tautra frampå igjen. Dermed fikk jentene med seg en tomåls ledelse inn i garderoben og litt lettelse kunne merkes på triunen.

Vålerenga pressa hele kampen. Foto: Hjesus

 

Andre periode rakk ikke å bli to minutter gammel før Vålerenga dansa elegant rundt med Jordal. Renli, fra nesten død vinkel, satte til slutt pucken bak en totalt utspilt, rundlurt, ydmyka og latterliggjort Anne Karine Getz i Jordalburet. Det førte til keeperbytte – uten at det hjalp. Madelen Rognaldsen putta på to ganger før Jordal tok timeout med dropp i Vålerengas sone. Hva Evensen sa vites ikke, men Jordal vant droppen og reduserte i hvert fall, men kanskje burde Evensen i stedet begynne å ta timeout etter at Jordal har scora, for nok en gang tok det under ett minutt før Vålerenga putta på igjen, denne gang ved Ramona Wais.

Se der danser Vål'enga, se for en stil dem har. Foto: Hjesus

 

Siste periode bar preg av at kampen i realiteten var avgjort. Tempoet falt noe og det var tydelig at Jordal hadde gitt opp. Renli satt inn en puck helt i starten av perioden og da Camilla Bakkene satt inn 9-2 med to minutter igjen å spille, levde håpet om tosifra. Men Jordal våkna på slutten og klarte å forhindre det.

Madelen Rognaldsen scora to flotte mål. Foto: Hjesus

 

Med resultatet krøyp Vålerenga helt opp i ryggen på tabelleder Sparta. Vålerenga ligger nå poenget bak, med én kamp mindre spilt. Neste søndag er det på ny oppgjør mot Jordal, før jentene tar landslagspause med blant annet J18-VM i Tromsø og 4-nasjonersturnering i Slovakia.

Også Ramona Wais putta. Foto: Hjesus

 

 

Poengstatistikk:

 

Poeng Navn Klubb Mål Assist
5 Ingrid Renli Vålerenga 3 2
4 Madelen Rognaldsen Vålerenga 2 2
4 Trine Martens Vålerenga 0 4
2 Rikke Tautra Vålerenga 2 0
2 Jade Skarbø Jordal 2 0
2 Camilla Bakkene Vålerenga 1 1
2 Maja Thomassen Vålerenga 0 2
1 Ramona Wais Vålerenga 1 0
1 Therese Strømstad Vålerenga 0 1
1 Linn Margrethe Aakre Jordal 0 1
1 Julia Widen Jordal 0 1

 

 

Fullstendig kampstatistikk.