Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Stengeloperaen

01.12.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet har stort sett gjort som Vålerenga. Latt være å uttale oss for mye om stengeloperaen. Nå tar vi derimot bladet fra munnen for å oppklare en del misforståelser rundt onkel politis handling i går. Både media, fotballforbundet og fotballedere tar jo helt av for en forventa handling. I tillegg kommenterer vi ansettelsen av en generalsekretær og den vålerengske vår.

 

Stengeloperaen

I går blei det slått stort opp at snuten troppa opp både på Valle og hjemme hos Truls Haakonsen. Ransaking og beslaglegging av utstyr blei gjort og Haakonsen blei arrestert, sikta og fengsla. Både snuten selv og media slo dette opp på en måte som kunne få hvermannsen til å tro at det nærmest forelå en rettskraftig dom og at alle involverte var skyldige onde svindlere som det var viktig å beskytte samfunnet mot.

 

Makan til vås og tullball. Det dette egentlig forteller oss på Sotahjørnet, er at det grunnlaget påtalenemda har anmeldt Vålerenga på rett og slett ikke holder mål for fire flate opsjonsmillioner. Derfor må snuten finne ytterligere bevis på at noe straffbart har skjedd. Dessverre så ytrer mafiasjefen i forbundet, Yngve Hallén, seg nok en gang om ting han ikke har den minste peiling på. "Meldingen fra politiet er selvfølgelig en eskalering, og dette understreker at dette er alvorlig." Eskalering? Kan noen fjerne den ekle kvisa fra forbundslokalene så fort som bare fy før han besudler hele fotballnorge med sin uvitenhet?

 

Altså, snuten trenger flere bevis før de eventuelt kan ta ut tiltale. De ønska derfor å ransake kontorene til Stabæk og Vålerenga, huset til sportsdirektørene og beslaglegge deres laptoper. I tillegg ville de ha sportsdirektørene inn til avhør. Det er over hodet ingen dramatikk i dette. I det øyeblikket politiet foretar en ransaking eller et beslag, så blir man automatisk sikta i saken. Å sikte noen er et foreløpig anklagedokument, ikke noe mer enn det.

 

Nå skal det vanligvis være matematisk overvekt for å sikte noen, all den tid det skal være skjellig grunn til mistanke. Det vil si at det er mer sannsynlig at noen har gjort noe galt, enn at de ikke har gjort det. Men det finnes unntak fra regelen. I noen få, spesielle tilfeller er det mindre krav til sannsynlighetsovervekt. Sotahjørnet har fått bekrefta av jurist at $215a er et slikt unntak. Paragrafen omhandler sikring av elektronisk lagrede data. Det vil altså si at snuten ikke behøver å ha sannsynlighetsovervekt for å gå til ransaking eller beslag av laptopen til Haakonsen, og dermed påføre han statusen sikta, rett og slett fordi laptopen jo må sies å falle inn under kategorien elektronisk lagrede data.

 

Så derfor, mafioso, dette er ingen eskalering. Det er et bevis på at den anmeldelsen påtalenemda har gitt Haakonsen, ikke holder stikk i en eventuell straffesak. Slik sikre nyhetskilder som Aftenposten har fortalt tidligere. Stabæk og Rosenborg har forhandla om Veigar Páll Gunnarsson i mange dager etter at Vålerenga sikra seg en opsjon på Herman Stengel. Hvilket jo bør heve over en hver tvil at det er en sammenheng her. Haakonsen er derfor heller ikke stallfyll i snutens varetektsceller.

 

Generaltabbe

Kjetil Siem har takka ja til å bli ny generalsekretær i fotballforbundet. En jobb han helt sikkert passer godt inn i, han er jo vant med stillinger der det er om å gjøre å føre folk bak lyset. Hvem har vel glemt at han rapporteret direkte fra Drillos hemmelige trening i 1994, uten å ha fått med seg at Drillo hadde avlyst treninga flere timer i forveien? Hvem husker ikke innsamlingsaksjonen for å redde klubben i 2003, der han unnlot å fortelle at John Fredriksen allerede hadde åpna pengesekken og klubben var redda? Hvilket førte til at Klanens medlemmer istedet samla inn et par unødvendige millioner kroner fra tynnslitte lommebøker, og dermed hadde et problem med hva penga skulle brukes til i ettertid. Hvem kan glemme korrupsjonsskandalen fra Sør-Afrika, der styremedlemmene som deltok i forhandlingene om en tv-avtale fikk 5% av avtalens verdi? Totalt skal åtte millioner ha gått i Siems lomme. Og hvem husker vel ikke hans dobbeltmoral da han i Max pressa fram fredagskamper, noe som var uaktuellt da han fem år tidligere satt som direktør i Norsk Toppfotball?

 

Nå lurer du sikkert på hvorfor Siem blir angripi før han har gjort noe galt som generalsekretær. Vel, nå har han trådd inn i fiendens leir. Inn blant mafiaen, mørkemenn og svartebørshaier i lokalene på Ullevaal. Da får du som fortjent. Gjengen som sitter der er så korrupt at Siem nå må bevise din uskyld for ikke å tiltales fra Sotahjørnet.

 

Den vålerengske vår

Kjell Grønningen har slipt sine bartendersabler og ber supportere av Vålerenga gå ut i gatene og skape en ny vålerengelsk vår. Inspirert av Afrika vil han regimet til Martin Andresen til livs og han lover meget billige drikkevarer og gratis kaffe på Bohemen når det skjer. "Fire år med dette regimet er mer enn nok", skriver han. I 2003 skreiv Grønningen: "Kjetil Rekdal har leda oss i tre sesonger nå. Det får holde!" Vi veit alle åssen det gikk i 2004 og 2005. Det er like forutsigbart som alltid. Når Grønningen går til angrep på sin egen klubb, så blir det en skikkelig opptur året etter. Sotahjørnet gleder seg…