Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Ingen cuprevansje

18.10.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | 1 kommentar

Vålerengas rekruttlag hadde før denne runden ett lag mellom seg og nedrykksplassen. Med seier eller uavgjort kunne laget også sikre plassen før siste kamp borte mot Hasle-Løren. Vålerenga satsa, med fem fra a-stallen, samt Chuma Anene som har slippi innpå i flere tippeligakamper. Alt lå til rette for at cupen kunne hevnes.

 

Og Vålerenga starta bra. Før det var godt syv minutter dro Ghayas Zahid av en spiller ute på venstrekanten og slo på skrå tilbake mot Adnan Haidar. Haidar førte ballen noen meter før han fra 20 meters hold klinte den opp i det lengste krysset. Sånn vi er vant til å se Haidar gjøre, vi som regelmessig går på rekruttkamper.

 

Dessverre skulle dette bli den eneste målsjansen Vålerenga klarte å produsere i denne kampen. Kjelsås sitt forsvar så bunnsolide ut, mens Vålerengas midtforsvar gang på gang glapp i markeringene. Heller ikke på cornere i mot var det særlig solid jobbing i feltet. Gang på gang fikk en Kjelsåsspiller gå opp upressa. Dermed måtte vi igjen sette vår lit til Gudmund Kongshavns evner i buret. Kongshavn sto glimrende og hindra stygge sifre i mot, men det siste som skjedde i omgangen blei avgjørende.

 

Dawda Leigh somla på sida omtrent på midtstreken og blei løpt opp bakfra og takla. Kjelsås satte fart, men Kamer Qaka fikk inn en glimrende takling på 25 meter. Dessverre mente ikke dommeren det samme, derimot mente dommeren at Qaka tok Kjelsåsspilleren og ikke ballen. Dermed fikk Kjelsås frispark i farlig posisjon. Vålerenga stilte mur og Zahid dirigerte muren mot korthjørnet. Ikke godt nok skulle det vise seg. Frisparket gikk knallhardt rett fram og inn ved stolperota. Det er greit å slippe inn mål, men man må da klare å stille muren riktig i det minste. Dermed var laga like langt til pause.

 

Til andre omgang gjorde Gary Chapman to endringer. Qaka og Zahid ut, inn med Shola Akinyemi og Ahmed El-Amrani. Det så ut til å fungere godt for før det var spilt fem minutter tok Vålerenga ledelsen igjen. Anene gikk på et lengre raid, vel framme ved sekstenmeteren slo han ut mot høyre og Akinyemi var aleine med keeper. Fra skrå vinkel og om lag tolv meters hold plasserte han den sikkert i keepers lengste hjørne.

 

Dessverre er rekruttlaget sjeldent lenge i paradis. Tre minutter seinere, på Kjelsås første angrep etter scoringa kom nok en gang utligninga. Julian Møller satt fart på høyresida og fikk dratt seg ned på kortlinja. Innlegget fant Martin Sandell som ingen passa på. Benjamin Dahl Hagen sto to meter unna og gikk på Sandells finte. Dermed blei det enkelt å score i korthjørnet på en sjanseløs Kongshavn.

 

Vålerengas tredje målsjanse kom etter en femtimeterspasning fra Nicolai Næss til El-Amrani. Han dro av to mann ute på høyresida og fikk slått inn. Akinyemi fikk dempa og skutt fra syv meter, men dessverre gikk det over. I stedet skulle marginene nok en gang gå rekruttlaget i mot. Haidar var uheldig og spilte en tometerspasning i hælen på Anene. Møller snappa ballen og satte fart inn i feltet. Igjen blei Dahl Hagen for opptatt av ballen og glemte å følge Sandell, som heller ikke nå lot seg be to ganger. Upressa scoring fra syv meter to ganger av samme mann. Læringskurva var ikke høy i denne kampen; men værrre skulle det bli.

 

For nok en gang satt Møller fart på høyrekanten og nok en gang sov Vålerenga i feltet. Mads Unedal fikk en lett oppgave med å score, sånn det ofte er når ingen midtstoppere går i kroppen på deg. Vålerenga kunne saktens ha fått med seg poeng allikevel, men det er vel for mye forlangt å be om 80 % effektivitet. Næss klinka til på et frispark fra 22 meter, ballen strøyk det lengste hjørnet og på overtid skøyt Haidar rett utafor fra atten meter.

 

Men det var tydelig at laget var et nummer for lite mot defensivt trygge Kjelsås. Sjansestatistikken sier alt om det og det er merkelig at lagledelsen ikke gjorde noe med problemene på høyreback og midtstopperplass.

 

Vålerenga 2 – Kjelsås 2 – 4 (1 – 1)

Lørdag 15.10.2011 13:00

Vallhall

Fair Play Ligaen avd 4

 

Vålerengas lag:

Gudmund Kongshavn

Dawda Leigh – Aleksander Solli – Benjamin Dahl Hagen – Lars Vincent Andersen

Nicolai Næss

Adnan Haidar – Kamer Qaka

Chuma Anene – Shåresh Ahmadi – Ghayas Zahid

 

Kjelsås lag:

Terje Kirsebom

Endre Olav  Osnes – Babs Akinyemi – Kim André Hunstad – Anders Osmunddalen

Julian Møller – Abdi Hassan – Martin Sandell – Mads Unedal

Mikael Johansen – Karim Aoudia

 

 

Kampfakta:

7 1-0 Mål Adnan Haidar (Ghayas Zahid)
45 1-1 Mål Endre Olav Osnes
46   Ut Kamer Qaka (Vålerenga)
46   Inn Shola Akinyemi (Vålerenga)
46   Ut Ghayas Zahid (Vålerenga)
46   Inn Ahmed El-Amrani (Vålerenga)
46   Ut Mikael Johansen
46   Inn Sigurd Rostedt
50 2-1 Mål Shola Akinyemi (Chuma Anene)
52   Ut Babs Akinyemi (Kjelsås)
52   Inn Tom Nordheim (Kjelsås)
53 2-2 Mål Martin Sandell (Julian Møller)
64 2-3 Mål Martin Sandell (Julian Møller)
66 2-4 Mål Mads Unedal (Julian Møller)
69   Ut Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
69   Inn Jibril Bojang (Vålerenga
85   Ut Anders Osmundsen (Kjelsås)
85   Inn Robbie Tile (Kjelsås)

 

Målsjanser Vålerenga Kjelsås  
1. omgang 1 8  
2. omgang 4 10  
Totalt 5 18  
       
Cornere Vålerenga Kjelsås  
1. omgang 0 4  
2. omgang 1 2  
Totalt 1 6  

 

Vålerengas beste: Gudmund Taksdal Kongshavn

 

Spillerbørs:

Gudmund Taksdal Kongshavn: 6

Spiller igjen på et særdeles høyt nivå og gjør sjeldent feil. Hadde en feil i feltet og ett dårlig utspill, ellers var han bunnsolid, men dessverre sjanseløs på målene. Er som vanlig trekki ett poeng for skarring.

 

Dawda Leigh: 3

Spilte mesteparten av kampen som høyreback. Virker å ha tunnelsyn så fort han mottar ballen. Det er sjeldent det kommer noen gode pasninger fra hans side. Er heller ikke en spesielt god takler og det syntes godt i denne kampen. Det var sløvhet fra Leigh  som skapte situasjonen der Kjelsås fikk utligne i førsteomgang.

 

Aleksander Solli: 4

Er ingen dirigent men gjør sine saker stort sett greit. Litt dårlig på kommunikasjonen mellom han og Dahl Hagen. Hadde et par blemmer, men veier opp med noen flotte langpasninger. Slo en håpløs corner og et elendig frispark.

 

Benjamin Dahl Hagen: 3

Glemmer å følge spillere inne i feltet og blir alt for mye opptatt av ballen. Passer nok mye mer som sideback enn midtstopper. Han kommer absolutt ikke til sin rett på midtstopperplass og det er merkelig at trenerne ikke ser dette og justerer tidlig i kampen.

 

Lars Vincent Andersen: 4

Lite synlig framover på banen, men gjør sine ting stort sett solid defensivt. Er trukket et poeng fordi undertegnede mener han burde ha klart å blokkere innlegget på 2-2 målet.

 

Nicolai Næss: 5

Nok en solid opptreden av Næss. Etter hvert virka det som om den sentrale midtbanen til Kjelsås ikke ønska å utfordre selv, hver gang de prøvde blei de nemlig stoppa effektiv. Utrolig pasningsfot og spiller svært godt som defensivt anker på midtbanen. Undertegnede skulle allikevel godt se at han spilte midtstopper i stedet og skjøv Dahl Hagen ut på høyrebacken.

 

Adnan Haidar: 6

Vår beste utestpiller i kampen. Kjemper godt hele veien og satte standard med en herlig scoring i åpningsminuttene. Allikevel mangler det noe framover. De kreative pasningene kommer ikke og følelsen av at Haidar passer bedre som anker eller indreløper enn som playmaker smyger inn.

 

Kamer Qaka: 4

Viser hvilken eminent tekniker han er og hvor god han er til å holde på ballen. Det er særdeles mye som skal til for å ta fra den gutten ballen, men dessverre fører det svært sjeldent til noe. Han trenger nok en sesong til på å kunne spille i tippeligaen.

 

Chuma Anene: 3

Kraftig tilbakeskritt for hans del etter at han for et par uker sida var glimrende. Glapp mannen sin tre ganger på dødballer fra Kjelsås og skapte svært lite forover. Glimta til i ett kort øyeblikk, men det forventes at man skal skape mer enn en målsjanse, selv om det for så vidt også blei målgivende pasning av det.

 

Shåresh Ahmadi: 3

Den dårligste kampen jeg har sett av den gutten i år. Uvenn med ballen. Han kjemper dog godt, så han skaper litt trøbbel for midtstopperne til Kjelsås.

 

Ghayas Zahid: 3

Virker ikke tilpass som kantspiller. Drar gjerne av en mann, men må gjøre det to tre fire fem ganger før han slår innlegget. Blei veldig usynlig og gjorde ikke noe ut av seg.

 

Shola Akinyemi: 5

Fikk bare en omgang men scora et flott mål og var nær å gjøre ett til. Er god som ballvinner, men mangler fortsatt en del på pasningsvalg.

 

Ahmed El-Amrani: 5

Hadde et par gode forsøk på innlegg fra høyrekanten. Er ganske rask og en god dribler og slår bra innlegg, men det blir litt for sjeldent at han tar sjansen på å utfordre.

 

Jibril Bojang: (for kort spilletid)

Skaper litt problemer for Kjelsås med farta si.

 

  1. Vegrer sier:

    Kjente navn på topp hos motstanderen?