Opp som en ståpikk!

09.10.2011 av under 2011, Damer, Fotball | 1 kommentar

Vålerenga kunne bli det første laget som har kvalifiserert seg for spill i både tippeligaen og toppserien. Forutsetninga var at laget på tredje plass, Fløya, avga poeng i sin bortekamp i Alta, mens Vålerenga slo Avaldsnes hjemme i Vallhall. Litt spesielt var det at rikssutreren Cecilie Pedersen og deres to landslagsspillere på J19, keeperen Ane Fimreite og spissen Josephine Dahl Stautland ikke var å finne i Avaldsnes’ tropp.

Foto: Inge Wallumrød

 

Om de kunne endra på poengfordelinga i kampen er vel tvilsomt. Vålerenga gikk ut med et ekstremt høyt press og det tok bare 28 sekunder før den første sjansen kom. Tone Løkås la inn fra høyre. Litt unøyaktig og høyt, innlegget var på vei inn rett under tverrliggeren. Keeper Lisbeth Hausland forøkte å holde ballen, men glapp den. Dessverre gjenvant hu den tre centimeter foran skotuppen til en meget agressiv Marianne Hanssen.

 

Den neste store målsjansen kom før det var godt tre minutter. Hanne Mellingsæter raga høyest på en corner fra Maria Arnesen. Headinga gikk dessverre ti centimeter utafor stolpen. Vålerenga var i siget og noen få minutter seinere var det Marte Libach som forsøkte seg fra 20 meter. Også hu traff på feil side av stolpen.

 

Gang på gang mista Avaldsnes ballen mellom 20 og 30 meter fra egen dødlinje. Ballinnehavet må ha vært på over 80 % i hjemmelagets favør. Det var regelrett utklassing, men på tross av ballinnehavet, det var en real forsvarstabbe som blei foranledninga til Vålerengas første mål. Et kvarter ut i kampen gjorde Helen Haavik i Avaldsnes midtforsvar en katastrofal feilberegning. I det hu mottok ballen var hu uoppmerksom på at Hanssen kom for å presse. Hu forsøkte å drible, men Hanssen var lurest, snappa ballen og var aleine med keeper Hausland. Ballen plasserte hu stang inn i det lengste hjørnet og Vålerenga var i ledelsen.

 

Og to minutter seinere var Hanssen frampå igjen. Marte Libach dribla seg fri på venstrekanten og skøyt et innlegg for styring. Hanssen kasta fram beinet og styrte ballen inn mellom beina på en sprikende Hausland. Lett! Og Vålerenga fortsatte. Venstreback Sharon Hansen gikk på et langt raid og slo et presist innlegg mot lengste stolpe. Inn fra høyrekanten kom Løkås foran venstreback Marita Sætre, men for tredje gang for dagen sneik ballen seg på feil side av stolpa.

 

Det neste angrepet burde ha blitt mål. Løkås spite fram mot Hanssen som løp over ballen. Forsvaret blei grundig lurt og Marte Libach var aleine med keeper. Et unøaktig mottak førte derimot til at keeper kunne plukke opp ballen på sekstenmeteren, rett foran Libach. Angrepet som fulgte var Avaldsnes første angrep i kampen. En lang ball ut, en stuss, et innlegg og litt upressa valgte Hilde Ånneland og heade ballen til corner. Det var det nærmeste Avaldsnes skulle komme å score mål i denne kampen.

 

Det er nesten utrolig at det bare sto 2-0 til pause. Løkås fikk nok en sjanse fra 5 meter, men blei takla i skuddøyeblikket. Ballen blei gjenvinni inni feltet til Avaldsnes, men blei heada ut og klarert på målstreken. Hanssen var også nær ved å gjøre hattrick, da hu stussa et innlegg fra Heidi Valø centimetre utafor stolpen.

 

Første omgang starta forrykende, den andre akkurat det motsatte og Vålerenga skapte kun én målsjanse på de første tyve minuttene, et langskudd fra Heidi Valø som dessverre kun traff tverrligger, og selv om Sharon Hansen satt returen i mål, så blei hu avvinka for offside. Ikke det at Avaldsnes skapte noen ting, men de fikk i hvert fall låne ballen og ha litt spill på vår banehalvdel.

 

Vel, midtveis ut i omgangen fikk Vålerengaspillerne servert appelsiner. Det var visst alt som skulle til, for plutselig blei det finspill og fart i laget igjen. Først missa Solveig Gulbrandsen fra fem meter etter innlegg fra Løkås. Deretter forsøkte hu et gjennomspill mot Hanssen. Keeper var først på ballen på 17 meter, men fikk ikke klarert lenger ut enn 37-38 meter. Der var Løkås og forsøkte en lobb. Dessverre traff hu igjen på feil side av stanga.

 

Hanssen var veldig god i denne kampen, og selv liggende inne i feltet, klarte hu å krangle til seg ballen og få slått den til Løkås, som denne gang traff tverrligger. To minutter seinere var det derimot Avaldsnes midtstopper Tine Fausk som forsøkte å heade ballen i eget mål etter et innlegg fra Sharon Hansen. Dessverre var det kveldens tredje tverrligger for Vålerengas del.

 

Løkås kom til mange sjanser og en heading syv minutter før slutt, så ut til å gå inn. Men midtstopper Haavik sto på streken og fikk heada den vekk. I stedet fikk hu nøye seg med assist. Et innlegg fra Løkås blei bare halvveis klarert ut til Valø. Krysset var ledig så Valø bestemte seg for å sette ballen der. Dermed sto det 3-0. Det blei ikke flere mål.

 

Derimot gikk Vålerenga noen spennende timer i møtet. Først kom beskjeden fra Sarpsborg, der Fart hadde ryki på en uavgjort. Vålerenga hadde med det fire poengs ledelse med to kamper igjen å spille. To timer seinere fallt avgjørelsen. I Alta klarte ikke Fløya heller mer enn uavgjort, dermed blei Vålerenga den første tippeligaklubben som også rykka opp med et lag i toppserien. Det er bare én ting å gjøre: Gratulere alle jentene, støtteapparatet, klubben og supporterne. Det er veldig fortjent!

 

Vålerenga – Avaldsnes 3 – 0 (2 – 0)

Lørdag 08.10.2011  13:00

1. divisjon kvinner

Vallhall

Tilskuere: 200

 

Vålerengas lag:

Reidun Jensen

Silje Kronkvist – Hilde Ånneland – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Heidi Valø – Camilla Huse

Maria Arnesen

Tone Løkås – Marianne Hanssen – Marte Libach

 

Avaldsnes’ lag:

Lisbeth Hausland

Natalie Jøsang Utvik – Helene Clausen Haavik – Tina Fausk – Marita Sævereide Sætre

Rachael Axon

Monika Næs – Linda Bos

Helene Anglevik – Marueen Mmadu – Mona Stavland Snørteland

 

 

Kampfakta:

15 1-0 Mål Marianne Hanssen
17 2-0 Mål Marianne Hanssen (Marte Libach)
63   Ut Helene Anglevik (Avaldsnes)
63   Inn Gjertrud Blikra (Avaldsnes)
65   Ut Silje Kronkvist (Vålerenga)
65   Inn Solveig Gulbrandsen (Vålerenga)
69   Ut Marita Sævereide Sætre (Avaldsnes)
69   Inn Karoline Pedersen (Avaldsnes)
79   Ut Marte Libach (Vålerenga)
79   Inn Kristin Haugstad (Vålerenga)
83   Ut Mona Stavland Snørteland (Avaldsnes)
83   Inn Tea Berteig (Avaldsnes)
86 3-0 Mål Heidi Valø (Tone Løkås)
90   Ut Tone Løkås (Vålerenga)
90   Inn Anna Fjeld (Vålerenga)
90   Gult Natalie Jøsang Utvik (Avaldsnes)

 

Målsjanser Vålerenga Avaldsnes  
1. omgang 13 0  
2. omgang 10 0  
Totalt 23 0  
       
Cornere Vålerenga Avaldsnes  
1. omgang 2 1  
2. omgang 3 1  
Totalt 5 2  

 

Vålerengas beste: Marianne Hanssen

 

  1. […] avspark og greier, er vi sikre på at nettstedet Sotahjørnets Venner alltid er tilstede. Her er referatet fra kampen mot Avaldsnes lørdag, og her forhåndsomtalen Hovedstad mot hovedstad, to saker som […]