Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Bare nesten for rekrutt!

04.10.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Vålerengas rekrutter har vært gode i det siste. Nå var det klart for ildprøven. Den overlegne serielederen Tromsdalen gjesta Vallhall og er et lag som mer eller mindre ville være klare for adeccoligaen med seier. Tromsdalens to spisser, Vegard Lysvoll og Reidar Waage, hadde før denne kampen scora 40 mål, det var ingen enkel oppgave Vålerenga sto foran.

 

Vålerenga starta best og styrte spillet i Vallhall og Vålerenga skapte også de to første sjansene. Harmeet Singh fyra av et skudd fra om lag tyve meter, som strøyk på feil side av stanga. Like etter spilte Fredrik Stoor igjennom Adnan Haidar. Haidar forsøkte et skudd som blei blokkert og havna i beina til Chuma Anene. Anene fyra av fra seks syv meters hold, men skjøyt rett på keeper Eirik Sørensen.

 

Allikevel, Tromsdalen var giftige på kontringer. Først var det Waage som kom seg igjennom Vålerengas forsvar og forsøkte å lure keeperen som imponerte Kenny Dalglish. Sotahjørnet forstår hvorfor Dalglish blei imponert for beinparaden Gudmund Kongshavn varta opp med var i ypperste verdensklasse.

 

Vålerenga var det første laget som scora. Anene dribla seg igjennom to mann og blei felt. Han nådde allikevel ballen rett før keeper, men fikk den ikke over ham. Det endte i en liten kollisjon og ballen var fri. Anene var raskt oppe og satte ballen i mål. Dommer Audun Fremstad valgte å annulere. Sotahjørnet mener Anene skulle hatt straffe. Singh forsøkte seg igjen fra 25 meter, men skuddet blei litt for løst, så selv om det satt helt ute ved stolpen, så rakk Sørensen bort.

 

Så kom Tromsdalen igjennom på vår venstre side. Deniz Payasli bomma stygt på ei takling og tok en spiller. Soleklart gult kort og en god dommer lot Tromsdalen få fortsette. Waage fikk litt skrå vinkel og skøyt i nettveggen. Rett etterpå var det Jibril Bojang som blei utspilt og måtte ta et gult kort. Igjen lot dommeren Tromsdalen få fordel, men også Lysvoll traff i nettveggen.

 

Tromsdalen overtok helt og nok en gang blei det snurra rundt med Payasli på kanten. Kongshavn redda mesterlig, men måtte gi retur. Nielsen var først på den i duell med en Tromsdalenspiller som sto i offside og situasjonen blei avklart. Så fikk vi sjansen. Haidar spilte igjennom Anene som blei felt og Vålerenga fikk straffe. Vanligvis så sikre Singh gikk fram og fyra av den mest elendige straffa han har gjort i hele sitt liv. Løst, i keeperhøyde og bare én meter til venstre for Sørensen. Dermed sto det 0-0 til pause.

 

Totalt sett var Vålerenga det beste laget den første halvtimen, før Tromsdalen var det beste i det siste kvarteret. I andre omgang var det helt annerledes. Da var det stort sett bare Tromsdalen og spesielt venstresida i forsvaret vårt med Payasli og Dahl Hagen fikk gjennomgå. Først holdt Kongshavn et hardt skudd, før en spiller bomma på ballen i åpenbar scoringsposisjon. Minuttet etter styrte Lysvoll et innleggsskudd mot mål med huet. Kongshavn gjorde en kjemperedning og fikk slått til corner. Men det stoppa ikke der. Lysvoll var på ferde igjen og bare en helt vill beinparade av Kongshavn hindra baklengs.

 

Vålerenga måtte gjøre endringer og Kamer Qaka kom inn for Singh og det endte med at Stoor fikk fyrt av et skudd som gikk rett over. Vålerenga fortsatte å bytte. Dawda Leigh kom inn for Haidar og Shola Akinyemi for Nikolai Næss. Det hjalp litt, men nok en gang måtte Kongshavn ut i full strekk. Et skudd endra retning og et tigersprang av Kongshavn hindra på ny at Vålerenga fikk baklengs. Så kom smellen.

 

I det 86. spilleminuttet kom Lysvoll inn i feltet i høy fart, med Leigh hengende meteren bak. For å komme i scoringsposisjon måtte han i første omgang dra av Stoor, før Aleksander Solli sto klar i sikring. Det var med andre ord ikke den største faren, men i det Stoor gikk inn i duellen, satt Leigh ut armen i ryggen på Lysvoll. Lysvoll datt som ei rype i høstjakta og Fremstad pekte på det området i Vallhall som burde vært merka med hvit maling.

 

Jonas Johansen tok straffe. Klinte til nederst i Kongshavns høyre stolperot. Ei klassisk Rekdalstraffe. Kongshavn gikk riktig vei og skøyv skikkelig fra og var en bitteliten fingerbredd fra å redde. Hadde han tatt den straffa hadde Hirschfeld blitt satt på benken resten av sesongen – og det var så nære…

 

Vålerenga fikk én sjanse til utligning, men det harde innlegget fra Anene var en halvmeter for nærme mål til at Håvard Nielsen kunne komme på ballen. Og med Tromsdalens uthaling av tida på slutten, gikk rekruttlaget på et nytt nederlag. Allikevel, de hadde slått alle andre enn Tromsdalen og Vegard Lysvoll står etter all sannsynlighet på blokka til Martin Andresen.

 

Vålerenga 2 – Tromsdalen 0 – 1 (0 – 0)

Mandag 03.10.2011

Vallhall

Fair Play Ligaen avd 4

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Fredrik Stoor – Aleksander Solli – Benjamin Dahl Hagen – Deniz Payasli

Nikolai Næss

Adnan Haidar – Harmeet Singh

Jibril Bojan – Chuma Anene – Håvard Nielsen

 

Tromsdalens lag:

Eirik Sørensen

Kjetil Warholm – Eirik Bertheussen – Ole Talberg – Ruben Kristiansen

Bjørn Lidin Hansen – Jonas Johansen – Lars-Gunnar Johnsen – Håvard Lysvoll

Reidar Waage – Vegard Lysvoll

 

Kampfakta:

 

33   Gult Deniz Payasli (Vålerenga)
38   Gult Jibril Bojang (Vålerenga)
66   Ut Harmeet Singh (Vålerenga)
66   Inn Kamer Qaka (Vålerenga)
77   Ut Adnan Haidar (Vålerenga)
77   Inn Dawda Leigh (Vålerenga)
80   Ut Nikolai Næss (Vålerenga)
80   Inn Shola Akinyemi (Vålerenga)
84   Ut Reidar Waage (Tromsdalen)
84   Inn Christer Johnsgård (Tromsdalen)
87 0-1 Mål Jonas Johansen (straffe)
90   Ut Lars Gunnar Johnsen (Tromsdalen)
90   Inn Preben Hansen (Tromsdalen)
90   Ut Bjørn Lidin Hansen (Tromsdalen)
90   Inn Fredrik Allertsen (Tromsdalen)

 

Målsjanser Vålerenga Tromsdalen  
1. omgang 5 7  
2. omgang 3 9  
Totalt 8 16  
       
Cornere Vålerenga Tromsdalen  
1. omgang 0 0  
2. omgang 1 2  
Totalt 1 2  

 

Vålerengas beste: Gudmund Taksdal Kongshavn

 

Spillerbørs:

Gudmund Taksdal Kongshavn: 8

Her er det bare å finne fram superlativene. Mannen er helt rå. Gjør noen fantastiske refleksredninger på streken. Holder nesten alt av baller. Er også dyktig når han går ut i feltet og plukker baller. Selv når spillere hopper inn i arma hans, så mister han ikke grepet om ballen. Flink til å sette i gang spillet og dirigerer godt i forsvaret. Får sitt sedvanlige ett poengs trekk for skarring…

 

Fredrik Stoor: 5

En grei kamp av Stoor og giftig med to gode skudd. Blei mindre med framover enn vi er vant med, noe som nok skyldtes Tromsdalens to spisser. De hadde enorm fart og var gode driblere.

 

Aleksander Solli: 5

Solid i duellspillet og fortsatte framgangen han har vist i det siste. Mye sikrere i pasningsspillet og kryss i taket, ikke et eneste forsøk på klarering som endte med stuss i bakrom.

 

Benjamin Dahl Hagen: 3

Sleit med å komme i sikring for Payasli og har en merkelig tendens til å invitere til dribling inn mot midten, i stedet for å tvinge dem ned mot kortlinja, slik at vinkelen for skudd blir dårligere. Synes med fordel han kunne blitt flytta ut på venstrebacken og at Næss kunne falt ned som midtstopper. Tror det hadde fungert bedre.

 

Deniz Payasli: 2

En svart dag på jobben. Blei til stadighet rundlurt på venstrekanten og det blei ikke bedre av et tidlig gult kort. Møtte spisser som holder tippeligaklasse og det takla han dårlig. Merkelig at ikke lagledelsen forsøkte å gjøre noe med det.

 

Nikolai Næss: 5

Balanserte midtbanen svært godt i første omgang. I den andre skapte han to unødvendige balltap, med påfølgende farlighet fordi han ikke fulgte med på at han fikk mann i rygg. Ellers gjør han sine arbeidsoppgaver solid.

 

Adnan Haidar: 5

Forsøkte seg med skudd et par ganger. Har stor arbeidskapasitet og hadde stort sett kontroll på midtbanen. Har dog en følelse av at Haidar bør spille et hakk lenger tilbake på banen, eller ute på kant. Han kommer sjeldent til sin rett med skudda sine, plasseres han et hakk lenger bak på banen, så åpner det seg større muligheter for langskudd.

 

Harmeet Singh: 5

Dirigerte det meste i første omgang og hadde et par gode forsøk på skudd. Men han er heller ikke den store playmakeren. Denne gang spilte Vålerenga med to indreløpere som playmakere. Det fungerte dårlig. Singh er trekki ett poeng for elendig straffe.

 

Jibril Bojang: 3

Klarer seg fint framover på banen, men mangler en del i det defensive arbeidet. Det blei synlig mot så god motstand som Tromsdalen. Pådro seg også et unødvendig gult kort. Men Bojang er ung og har teknikken og hurtigheta som trengs. Derfor bør Vålerenga fortsette å satse på ham.

 

Chuma Anene: 6

Er sterk og ekstremt rask. Allikevel, selv om han ikke fikk til like mye som han pleier, fikk han ett annullert mål (burde nok fått straffe der), skaffa ei straffe og kom til avslutning fra syv meter. Får nok proffkontrakt til neste år.

 

Håvard Nielsen: 5

Det ser ut som om Nielsen begynner å bli sliten etter en lang sesong der han har spilt mye mer tippeligafotball enn forventa. Det går litt saktere og er litt mindre presist enn tidligere. Allikevel, han gjør seg ikke bort og spiller en kamp på det jevne.