Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

På tide å gå av, Graff.

03.10.2011 av under Vålerenga | 23 kommentater

Media rasler med sablene. Klanen er den store stygge ulven og mediesjef i fotballforbundet, Svein Graff, mener Klanens talsmann må gå av. Alt dette som et resultat av at Klanen ikke holdt kjeft da én av de siste månederes hundretalls appeller blei holdt på Brann stadion, sekunder før avspark mellom skarrepakket og St. Hallvards menn. Klanen holdt ikke kjeft, det var tydeligvis tungt for særdeles mange, og blahblah slo opp en uheldig uttalelse fra klanens talsmann.

 

Undertegnede var til stede og opplevde situasjonen på følgende måte: Rett før kampstart var det svært så høy stemning på Klanens tribune. På vei over fjellet hadde vi sliti. Politiet i skarrebygda nekta oss regelrett en hver pub vi gjorde avtale om å stoppe på i Bergen. Til slutt blei stemninga så uholdbar at sikkerhetsansvarlig i Klanen kontakta politiet i Oslo for å sørge for at vi kom oss på pub og at det dermed ikke blei unødvendig oppfyring til bråk i et av de mest risikofyllte oppgjøra i norsk fotball. Oslo politiet leverte og vi blei samla på Loge Haven.

 

Dessverre kunne vi allerede der konstatere at enkelte hadde drekki en smule for mye på vei over fjellet. Bussen gikk fra sentrum en drøy halvtime før kampstart. Selv kom jeg inn på kamparenaen med under ti minutter igjen til avspark. Det var på tide å finne et sted å stå. Plutselig, midt i en sang med bare minutter igjen til avspark, kom det noe prat over høyttaleranlegget. Rundt meg blei det spurt om hva som skjer nå, ingen visste noe, men vi regna med det hadde med Torp å gjøre. For de som står bakerst, så er det umulig å se noe som helst av storskjermen. Den står vendt på skrå vekk fra oss. Brann har ikke plassert en storskjerm på hver side av banen slik det er på Ullevaal. Begge står vendt mot hovedtribunen fra hver sin side av motstående tribune. Selv så jeg ikke på storskjermen at Torp lå der – hvorfor skal jeg egentlig se på storskjermen?

 

Det blei fortsatt med å synge, få på tribunen var interressert i å høre på Torp, det var sekunder igjen til kampstart og folk var gira. Dessverre klarte noen med litt vel mye innabords å få med seg hva som skjedde, og forsøkte seg på den mindre passende sangen ”La ham dø!” Folk fra EngaSang, med blant annet sikkerhetsansvarlig og talsmann Bakke i spissen, så forvirra på hverandre i noen sekunder før det blei tatt tak. ”Ett Vål’enga i blått og rødt” blei starta og de aller fleste blei med å synge på denne, rett og slett for å overdøve førstnevnte sang. Selvjustisen i Klanen fungerte.

 

En journalist har klart å dra en uheldig kommentar ut av talsmann Bakke. Denne telefonen fra journalisten kom i pausa. På dette tidspunktet leda Vålerenga 2-0 – på bortebane i skarrebygda. Vi lå i medaljekampen og de fleste hadde tatt seg noen pils på veien. I denne settinga, i gledesrus, blir altså talsmannen konfrontert med synginga under Torps apell. ”Vi reiser ikke til Bergen for å høre på Torp,” svarte talsmannen. Resten han er sitert på er mindre heldig, men på sotahjørnet regner vi med at denne journalisten har stilt en del oppfølgingsspørsmål og rivi ting ut av konteksten sin. Spilleren lever i beste velgående – altså er det ikke nødvendig med ett minutts stillhet, eller som i dette tilfelle, kravet er på to minutters stillhet…

 

Roald Bruun-Hanssen, skarrepakkets daglige leder, skal nå gå igjennom bildene for å finne de skyldige og få disse utestengt fra Brann stadion. På hvilket grunnlag? Klanen var ikke informert om noen markering. Ettersom Torp overlevde, skal det vel heller ikke være et krav om ett minutts stillhet. ”Internjustisen er internjustisen, og ikke Roald Bruun-Hanssen-justisen. Det er ikke vår oppgave å fortelle ham hvem han skal utestenge. Hvis jeg finner ut hvem som har ropt det så skal jeg snakke med dem, men hvis klubbene vil utestenge folk så får de finne ut av det selv,” er vår andre talsmann Kjellsens tilsvar.

 

Men det stopper ikke der. Det er nå Svein Graff kommer inn i bildet. ”Flaut. Pinlig. Skammelig. Tar det som en selvfølge at Klanen avskilter sin talsmann umiddelbart.” Hva har Graff med dette å gjøre? Jeg støtter vår talsmann i at det har gått inflasjon i markeringer, spesielt etter 22/7. Kommentaren om Downs syndrom ser jeg som et feilskjær, sannsynligvis etter en direkte konfrontasjon fra journalisten om at ”Jammen, Torp er jo kronisk syk.” Flåsete og unødvendig, men når forbundets mediesjef er så lite gjennomteknt, at han krever talsmannens umiddelbare avgang, så begynner undertegnede å lure på om ikke forbundets mediesjef bør si opp sin stilling med umiddelbar virkning. For en mediesjef bør vel vite bedre enn å poste denne twittermeldinga, eller hva Svein Graff?

 

Men ikke nok med det. Enkelte forumhelter klarer til og med å få det til at Bakke skal utestenges fra Klanen. Da jeg leste dette første gang holdt jeg på å le meg i hjel, men så kom det flere og flere innlegg med samme innhold. Heldigvis var det vel stort sett de samme to-tre personene. Er det virkelig sånn at man skal utestenges for å glippe en liten kommentar? Ikke i min verden. Dette er en syklon i et vannglass. Det var ingen minnesmarkering som fortjente to minutters stillhet. Det var en appell. Hvor mange appeller fra politikere har ikke Klanen syngi over på Ullevaal de siste åra? Og med det legger sotahjørnet saken død.

 

 1. Egil H sier:

  "skarrebygda" Hvor lite moden er du egentlig når du kaller norges neste største by for en bygd? 
  Er det din egen følelse av mindreverdighet som kommer til syne her?
  PS: Jeg er født og oppvokst i Oslo.

  • Hjesus sier:

   Det finnes bare én by i Norge. Dersom du ikke har fått med deg at det er gjengs oppfatning på Vålerenga, så har du fulgt særdeles dårlig med på norsk fotball de siste tyve åra.

  • Kanari sier:

   Ahahahaha, Egil! Du er en lite moroklump, synes jeg. «følelse av mindreverdighet», nå fikke jeg meg en rungende, god latter!

 2. mæggern sier:

  Ta deg en bolle a Egil H. Er en kjensgjerning at resten av Norge ønsker at en flom skal skille dere ut fra fastlandet,og sende dere drivende mot Antarktis.
  Om du er født og oppvokst i Oslo,skal du ha fått inn med morsmelka at vi hater skarrebygda

 3. Truls Viddal Karlsen sier:

  Hvem har vel ikke plumpet ut med noe lite gjennomtenkt fjas på fylla?
  Bra å overdøve de mindre modne med real synging!
  Gratulerer med fortjent seier, forresten
  –Brannsupporter og utflyttet skarrebygding (som kun er flau over media i denne saken. Det er ikke mangel på skikkelige ting å skrive om)

 4. Jørn sier:

  At man har en slik talsmann. Vitner om dårlig dømmekraft.

 5. Tom sier:

  Det her var rett og slett overdrevent arrogant. Merkbart at du forsøker å dra det til en nøytral vinkel, men dine meninger er altfor påvirket av klubben i ditt hjerte. Ikke et sekund beklages noe som helst, kun svakt formulerte bortforklaringer som repeteres i det uendelige. Blir fort dumt å forsøke å rettferdiggjøre noe så lite gjennomtenkt, og på det grunnlag burde du lagt saken død før du skrev det rælet her.

  • Hjesus sier:

   Jeg prøver ikke å være nøytral, dette er saken sett fra en som sto midt oppe i det hele. Nå har jeg akkurat fått vite av hovedpersonen selv hva som blei sagt, og selv om alle orda er med, ligner det svært lite på hvordan Dagbladet legger det fram.

 6. Spm sier:

  Merkelig logikk: Hvis man bare sørger for å drikke nok først, så skal man slippe unna med å synge og si hva som helst.

  • Hjesus sier:

   Hvor får du det ut av denne artikkelen? En bitteliten gruppe av fulle folk sang upassende. De resterende svarte med å overdøve dem med en langt mer passende sang. De kalles selvjustis..,

 7. T_Engaforever sier:

  Etter uttalelsene i går blir det umulig for Bakke å gjøre en god jobb som talsmann uansett, så det beste både for Enga, Klanen og han selv, er at han trekker seg.

  • Hjesus sier:

   Javel. Det beste for Dagbladet om de vil være først ute med uttalelser fra Klanen, er å sparke to journalister. Fordel VG, Aftenposten, Dagsavisen, Østkantavisa, Flåklypa Tidene…

 8. guiritana sier:

  «Skarrepakk» og «skarrebygd» er ord som er veldig lite MOT-ske. Kanskje på tide at lagene tar en MOT-brifing med supporterne…

  • Hjesus sier:

   Vær varsom-plakaten gjelder ikke på Sotahjørnet. Våre forbilder er: Helmuth Steffens, Rolf Hovden og Vilhelm «Kyter’n» Holteberg Hansen.

 9. Beaker sier:

  Bra skrevet, Hjesus!

 10. Anja Eriksen sier:

  Bagateliserer hetsen mot downs. Er det noe bedere og hetse folk pga medfødt handikap enn pga rase. Hva er vits med å ta sånn avstand fra rassisme vis man kan hetse folk pga at de har medfødte komplikasjoner? Bakke trenger selvfølgelig ikke å gå. De som mener det, mener det forde at de mener han ikke er representativ for klanen, men mer å mer tyder på at han er det

  • Hjesus sier:

   Dette med Downs var en liten del av et hypotetisk spørsmål som Bakke stilte journalisten. For meg er det en ikkesak, jeg veit hva Bakke sa, hvordan han mente det og ser hva journalisten har kåla det ned til. Den kom etter at han påpekte at ingen hadde hatt markering for spilleren som døde på Høland 17. September. Bakke har vel lært at man ikke snakker med journalister under eller rett etter kamp. Alle talsmenn i Klanen har lært det på den harde måten.

   Synginga synes jeg var på sin plass. Lik det eller ikke, men Torp prøvde å hause opp stemninga i brannfansen, da synger Klanen for Vålerenga. Så var det fem-syv stykker som forsøkte å synge mot Torp, da tok selvjustisen i Klanen over…

 11. Anja Eriksen sier:

  Jeg skal ikke synke så dypt å si at jeg kunne ønske at det var noen i din familie som lå der. Men jeg kunne ønske at du evnet å sette deg litt inn i andres stivasjon. Jeg synnes det høres ut som en meget tapper handlang å sende en hillsen fra sykesenga mellom store operasjoner. Fotball invalid ble han også. 
  Og det med downs, jeg kan ikke tolke det han sa som noe annet enn at han mener det er trist å få et barn med downs. Det kan jeg så fast at det er det ikke. Min søster har et barn med downs vi er begge glade i gutten, det er mer krevende, også pågrunn av hets

  • Hjesus sier:

   Ikke mer enn ett år sida jeg lå der selv, akkurat hva du mener om det spiller liten rolle – og ja, jeg jobber mindre overtid og har redusert dugnadsarbeidet mitt i Klanen. Men jeg holder ikke en apell på kamp for det, pg jeg krever i hvertfall ikke at motstandernes supportere, som har null forhold til meg, skal holde kjeft om jeg prøver å oppildne Klanen fra sjukesenga…

 12. […] kraftig på Klanen for å fjerne styremedlem Bakke etter at han ga Vålerenga stor mediedekning etter kampen mot Brann i Bergen. Om dette hadde noe å si for utfallet skal være uvisst; men det blei […]

 13. You need to indulge in a competitive sport for just one of the greatest websites on the web. Let me advocate this website!