Fyr i hjertet – is i venene

07.09.2022 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Sommeren er over. Den første høstmåneden har allerede rukki å bli ei drøy uke gammel. Snart starter trærne sine egne vakre mosaikktifoer; mosaikk som sakte går over i konfetti som etter hvert vil flytte fargene fra trærne og ned på asfalten. Der sørger de gladfargede bladene for at sluk og kummer blir vanntette, slik at gater blir omgjort til mektige elver og gamle potetkjellere blir til flotteste svømmebasseng når høstregnet en gang slår inn over hovedstaden for alvor.

Mathis Olimb herja i Askerbygda sist. Foto: Hjesus.

 

Det er i denne herlige tida du kan føle det: Gåsehuden som kommer da kald vind glir over nedfrosset vann og skaper en lett prikkende frysning som får hårene til å reise seg; kvalmen fra eimen av flere måneder gammel mannssvette på hansker som tørkes på varmvindsstativer; smerten i lyden av kropper som blir knust mot hard plastikk; svimmelheten av en buss som kjører åtte runder i rundkjøringa ved Sotahjørnet – og gleden i smaken av tre poeng. Hockeysesongen starter…

 

Tre busser går torsdag fra Vålerenga Vertshus (17:30) og Bohemen (17:40) i kongens by, Oslo, vestover og ut til kronprinsens bygd, Asker. Der stopper den foran et parkeringshus også kjent som Risenga Ishall. Et sted St. Hallvards Menn er uovervinnelige. Det er sant. Vålerenga har hundre prosent seiere i dette parkeringshuset.

 

Årets tropp er noe av det mest spennende vi har sett. Keeperplassen ser riktig nok ung ut på pergamentet; men som både «Tuben» Breivold (18 i debuten) og Steffen Søberg (20 i debuten) har vist oss før, og Kristoffer Klaesson (18 i debuten) og Magnus Sjøeng (20 i debuten) på fotballaget de siste åra, så er ikke alder noen hindring for å være god. Vi tror «Tuben» (21) og Magnus Knutsen (19) kommer til å klare seg glimrende gjennom årets sesong.

 

På backsida har vi fått en ny spiller som kommer til å gjøre mye poeng i amerikanske Mark Auk. Med finske Tommi Taimi, Stefan Espeland, Daniel Sørvik og Kalle Ekelund bør backrekkene sørge for mange poeng til klubben. I tillegg til bunnsolide William Strøm og stortalentet Stian Solberg er det ingen lag som ser så solide ut på backsida som Vålerenga.

 

Hva så med løperrekkene? Mika Partanen er tilbake – en storscorer. Med Christoffer Törngren inn med god statistikk fra SHL og Sander Thoresen fra Sparta ser dette meget spennende ut. Mathis Olimb og Tobias Lindström bør få mange valgmuligheter. Årets kaptein, Martin Røymark, ser bunnsolid ut, og endelig har vi Thomas Olsen tilbake med treningsgrunnlaget i boks. I fjor var han i lang tid slått ut av ettervirkninger av Covid-19.

 

I tillegg har Didrik Nøkleby Svendsen kommi fra Comet, mens Svein Petter Falk-Larssen, Pontus Finstad, Magnus Brekke Henriksen, Sebastian Johansen, Jørgen Karterud og Filip Lalande fortsatt er igjen fra fjorårets stall. Det gir Vålerenga stor dekning uten å ta i bruk U20-laget. To keepere, syv backer gir hele tre og et halvt backpar, mens fjorten løpere gir fire fulle rekker og fortsatt to spillere ekstra.

 

Det er altså på tide å finne tilbake til den gode gamle tribunestemninga på hockeybaner rundt omkring i Norge. Og først ut er altså Asker. Og i år er på tide å hente hjem både serien og bøtta. Og vi har laget. Dette er en gjeng med hardtarbeidende spillere med sterke ferdigheter både på skøytene og med kølla. Dette er en gjeng som blør for drakta og samtidig har hodet kaldt nok til å sette de avgjørende pucka. Årets vålerengalag er fyllt opp av spillere med fyr i hjertet og is i venene. Vi sees på kamp…