Mitrovica knust – ΠΑΟΚ neste

21.08.2021 av under 2021, Damer, Fotball, Gjetord, VIF | Ingen kommentarer

På en råtten gressmatte, med verdens skeiveste mål og med jordvepsebol i begge lengdegropene langs sidelinja gikk Vålerenga videre til finalen i minigruppespillet i runde én av to i kampen om å nå gruppespillet i Champions League. Det var dog ikke opplest og vedtatt at det skulle gå så bra mot KFF Mitrovica fra Kosovo i Giannitsa, en liten forstad til Thessaloniki.

Vålerengas startellever. Bfv: Janni Thomsen, Stine Ballisager, Camilla Huseby, Ingibjörg Sigurðardottir, Rikke Madsen og Dejana Stefanović. Ffv: Agnete Nielsen, Rikke Nygard, Hannah Seabert, Synne Jensen og Thea Bjelde. Foto: Hjesus.

 

Det var Mitrovica som starta best og kontra på Vålerengas høyre side. Skuddet måtte Hannah Seabert gi retur på og den blei ekspedert i mål av Fleta Musaj, men assistentdommeren løfta flagget og et lite lettelsens sukk gikk igjennom vålerengabenken. Det skulle dog fortsette med kontringer imot, for da Dejana Stefanović umotivert ga fra seg ballen på midten storma Mitrovica i angrep igjen. Avslutninga fra Ambra Gjegji gikk i en bue over Seabert, men landa oppå tverrliggeren. Det kunne fort stått 0 – 2 etter et kvarter; men i stedet slo Vålerenga tilbake og rett før halvtimen var spilt kom Janni Thomsen stormende ned høyrekanten. Inne i feltet fant hu Rikke Nygard som i hard kamp fikk gitt kula tilbake til Thomsen. Hu dunka til i det lengste hjørnet. Vålerenga var i føringa.

Rikke Nygards målgivende pasning. Foto: Hjesus.

 

Det merkelige var at Mitrovica fortsatte å drøye tida, på tross av at de nå lå under. Ti minutter seinere var det Synne Jensen som fyra av og gjorde tverrliggeren enda litt mer skeiv. Returen gikk via keeper og til Rikke Madsen som på tom kasse, med keeper utafor mål, satte læret stang ut. Det sto seg til pause. Angrepsrekka til Vålerenga hadde lite avslutninger, midtspiss Agnete Nielsen hadde ingen. De hadde dog løpt mye, svært mye i den steikende heten på Municipality Stadium. Det skulle vise seg å gi resultater i andre omgang.

Rikke Madsen setter kula stang ut. Foto:  Hjesus.

 

Det tok tolv minutter før Jensen spilte igjennom Thomsen på høyrekanten nok en gang. Thomsen storma inn i feltet og avslutta på samme måte som i første omgang. En markkryper knallhardt nede i den lengste stolperota. Keeper Viona Rexhepi var sjanseløs nok en gang; men det skal også sies at Thomsen hadde litt større margin på å finne nettmaskene fra vinkelen hu fikk denne gang.

Janni Thomsens andre for dagen. Foto: Hjesus.

 

Rett etter målet satte Vålerenga inn Amanda Andradóttir for Nygard og ti minutter seinere bytta begge lag to spillere i drikkepausa. Vålerenga satte inn Katie Stengel for Madsen og Elise Thorsnes for Nielsen og seks minutter seinere ga det resultat i målprotokollen. Igjen var Thomsen sentral. Hu klinka til, men måtte ta til takke med stolpetreff og hjørnespark. Det slo hu derimot nydelig inn i feltet og i det totale kaoset ofra Thorsnes hodet mot keepers knyttneve. Ballen gikk vel ikke rett i mål, den falt ned i feltet og var nok muligens innom en liggende forsvarer før den gikk inn; men Thorsnes er uansett kreditert målet – fortjent etter krigerinnsatsen.

Elise Thorsnes fikk huet på ballen i duellen før 3 – 0. Foto: Hjesus.

 

Ti minutter før ordinær tid var omme gjorde Vålerenga sine to siste bytter. Stine Brekken kom inn for Dejanović og Tina Dalgård for Thomsen. Stengel var det virkelig fart i og hu herja på høyrekanten, men skudda hennes blei redda av keeper. To minutter før full tid var det dog klart for thorsnesshow. Hu brukte muskler og teknikk, vente bort to forsvarere i en telefonkiosk og lot de ligge igjen på femmeteren, før hu trakk seg tre meter ut og hamra inn sitt andre for kvelden med et knallhardt skudd.


Thorsnes hamrer inn 4 – 0. Foto: Hjesus.

På overtid skulle også Thorsnes få hattrick, men målet bør egentlig krediteres Stengel som spilte henne nydelig igjennom aleine med keeper. Og da gjorde sjølsagt Thorsnes ingen feil.


Katie Stengel spiller fram Thorsnes til hattrick. Foto: Hjesus.

 

Vålerengas beste
   Janni Thomsen
  Elise Thorsnes
Rikke Nygard

 

 

ΠΑΟΚ neste

Så da er det altså klart for finale om å komme videre mot Pan-Thessalonikian Athletic Club of Constantinopolitans på Makedonikos Stadium, en stadion fra 1967 og sånn ser den også ut. Det på tross av at den blei renovert i 2002 og fikk en sittetribune. Sotahjørnet overvar treninga på torsdag på banen. Den så ganske ujevn ut, men assistenttrener Raymond Mikkelsen mener matta er bedre enn i Giannitsa, så da får vi stole på det. Det var kun de som starta på benken, samt Seabert som trente der torsdag, resten hadde restitusjon i bassenget på hotellet. Gårsdagens trening var stengt, så den klare status før kampen har vi ikke.

Den moderne tribunen fra 2002 på Makedonikos Stadium. Foto:  Hjesus.

 

Vi antar dog at det skjer et keeperbytte og at det er Jalen Thompkins som står. At Janni Thomsen, Stine Ballisager og Ingibjörg Sigurðardottir er i den bakre fireren synes klart. Andrine Tomter trente fortsatt alternativt på torsdag. Vi tviler på at hu er kampklar. Da står den siste plassen mellom Camilla Huseby og Catherine Bott. Vi tror det blir et bytte. Det som skjedde hos Mitrovica kom stort sett på vår venstre side og Huseby har ikke de samme offensive egenskapene som Bott. Vi tror det vil være lurt å få en «Thomsen» på venstrebacken også.

 

På midten så er Dejana Stefanović bankers. Vi tror hu får følge av Rikke Nygard og Thea Bjelde også; da er det større spørsmålstegn hva som skjer med angrepet. Katie Stengel og Elise Thorsnes leverte definitivt varene og særlig Agnete Nielsen kom ikke til de store sjansene. Det er dog et lite aber her. Nielsen og Madsen løp svært mye og det kan bli viktig å starte med dem, sjøl om temperaturen er under tredve grader i Thessaloniki i dag. Og når vi tenker oss godt om: Hvilke tre spillere vil vi helst skal ta eventuelle straffespark og da helst uten 120 minutter i beina? Thorsnes, Stengel og Andradóttir er de første tre som slår oss som de som bør ta straffer. Så kan jo Jack «Bayer» Majgaard sette inn Emma Iversen og Mari Nyhagen for å ta de to siste også, for det er spillere som scorer på straffespark.

 

Hva kan vi så vente av ΠΑΟΚ? De slo Anenii Noi fra Moldova 6 – 0 etter å ha pangåpna og leda 3 – 0 til pause. Da spilte de i en 3 – 4 – 3 formasjon. Også de hadde en innbytter, Esse Akida fra Kenya, som scora hattrick, en spiller de nylig henta fra tyrkiske Beşiktaş, der hu kun fikk to kamper.

 

ΠΑΟΚ tapte kun 0 – 1 for LSK Kvinner i kvalifiseringa i 2019. Samtidig tapte de 0 – 5 for Anderlecht. Det er de beste referansene vi kan finne på lagets kvaliteter. De har vinni den greske serien seksten ganger siden de første gangen vant den i 2002. Kun i 2003, 2004, 2005 og 2014. Imponerende, kanskje. De starta i 2001 etter å ha kjøpt opp konkursboet til Olympiada’96 Thessaloniki som vant serien tre ganger. Første gang den var oppretta som vanlig serie i 1990, deretter i 1996 og i 1998.

 

Kampstart er 16:00 norsk tid. Kampen streames på ΠΑΟΚs youtubekanal. Trekninga av andre playoffrunde foregår søndag klokka 13:00. Her er det dobbeltkamp mellom to lag og vinneren går altså til gruppespillet.