Nytt Bizet-show mot Kølabånn?

05.06.2021 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas toppseriedamer har allerede innfinni seg på tabelltoppen og der har de tenkt å bli ut sesongen; men da må de først slå laget som var en Nemesis for Vålerenga i fjor. De slo oss riktignok aldri, men de var svært nære i oppgjøret på Valle, da Celin Bizet utligna til 1 – 1 kun fire minutter før ordinær tid var over. På Sofiemyr endte oppgjøret 0 – 0, så Vålerenga ga bort fire poeng mot Kolbotn i fjor. Det må rettes på i år.

Celin Bizet fikk herje fritt mot Lyn. Foto: Hjesus.

 

Vålerengas store problem har vært å score mål, men det ser ut til å ha løsna i år. Hele fem mål scora Vålerenga mot Avaldsnes i serieåpninga, i det som faktisk var et litt flatterende resultat. 5 – 3 ga ikke et riktig bilde av kampen, det burde vært 5 – 0. Avaldsnes blei rundspilt. Mot Lyn gikk det trått i første omgang og det var litt underlig at omgangens kanskje svakeste vålerengaspiller endte opp med å score målet til slutt. Men det er jo en spiss’ oppgave å score mål og det har Synne Jensen gjort i år. Tre mål på to kamper og på toppen av toppscorerlista.

 

Vålerenga har blitt kritisert for en tynn stall i år og såkalte eksperter har tippa laget lenger ned på tabellen av den grunn. Vel, disse ekspertene kan begynne å knaske i seg kunstgress med én gang. Da det ikke fungerte mot Lyn gjorde Jack «Bayer» Majgaard tre bytter i pausa og Vålerenga vant andreomgangen hele 3 – 0. Det byttet som fungerte aller best var byttet av venstreback. Ut gikk en spiller med 16 a-landskamper for Norge, Andrine Tomter. Inn kom en spiller med 16-a-landskamper for New Zealand, Catherine Bott. Hvilken annet toppserielag kan gjøre et sånt bytte?

 

Det er vanskelig å gi bestemannsprisen til en spiller som bare spilte 45 minutter; men Bott burde kanskje ha fått den mot Lyn allikevel. For hu var andreomgangs store spiller, regisserte to mål. Vålerenga har også fått i gang Elise Thorsnes i scoringsprotokollen. Det blei to mot Lyn. I fjor sleit vi med spisser som scora lite mål. I år ser det ut til å være løst. De fire som kjemper om de tre offensive plassene har scora åtte av Vålerengas ni mål.

 

Men det har vært på kunstgress. Kveldens kamp går på en vanskelig gressmatte på Sofiemyr. Det er faktisk ganske utrolig at Oppegård kommune ikke klarer å få til ei fin gressmatte i juni, når de har hatt flere måneder uten spill på banen. Men sånn er det. Det er vanskelig å få til finspill på den matta. Aleksander Olsens jenter står med to smultringer i serieåpninga. Null poeng, null scorede mål. Vi tenker det er greit å la de fortsette den statistikken. De har tapt 1 – 0 borte mot Sandvika og 3 – 0 borte mot Rosenborg. De har jo egentlig et halvveis godt angrep med Marit Clausen på topp og Ingrid Kvernvolden på venstrekanten, mens høyrekant Eline Hegg kanskje trenger et par år til før hu virkelig slår igjennom. Det blir nok mye forsvar og den høyresida med Mali Næss og Hegg skal nok få sitt å stri med når Bott og Bizet herjer på Vålerengas venstreside – og skulle det ikke bli mål de første 75 minuttene, så er det bare å ta det rolig. Da kommer Mari Nyhagen inn og ordner opp så det blir seier; men vi tror ikke vi trenger å vente så lenge. Vi tror det blir et nytt Bizet-show i dag. Kampstart er 15:00 og den vises på direktesport.

 

Vi tror «Bayer» velger dette laget fra start:

Hannah Seabert

Janni Thomsen – Stine Ballisager – Ingerid Sigurðardóttir – Catherine Bott

Dejana Stefanović – Yllinn Tennebø

Rikke Nygard

Synne Jensen – Rikke Madsen – Celin Bizet

Innbyttere: Jalen Thompkins, Andrine Tomter, Camilla Huseby, Amanda Andradóttir, Emilie Østerås, Elise Thorsnes, Mari Nyhagen, Emma Iversen, Rikke Stoltenberg.