Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Reisebrev fra Larvik

27.09.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Undertegnede var Klanens Web Radios utsendte til rekruttkampen mellom Fram Larvik og Vålerenga 2. En ekstremt viktig kamp, der Vålerenga ville passere både Fram Larvik og Harstad med seier. Dermed var det ingen bønn. Avspaseringstimer måtte tas på jobben og reiseplanen var å ta toget fra Oslo S 13:43, det skulle være i Larvik 15:51, 69 minutter før kampstart.

 

Det begynte med tull i forbindelse med avreise. Radioutstyret var på vei til Oslo S med t-banen og marginen fra t-banevogna skulle være på perrongen på jernbanetorget til toget skulle gå til Larvik var på knappe 11 minutter. Dette er regna som god tid i KWR-sammenheng. Så kom meldinga om branntilløp på perrongen på Jernbanetorget, med påfølgende evakuering. Skitt! En snartenkt hockeykommentator Terjesen hoppa av på Grønland og fikk Oslo Taxi til å kjøre fortere enn lydens hastighet til Oslo S. Fikk overlevert utstyret og undertegnede spurta av gårde mot perrong 5. Rakk toget med 60 sekunders margin. Puh…

 

Problemene sto egentlig i skikkelig rushtrafikkø. Det skulle vise seg at jernbaneverket ikke var ferdig med linjene på vestfoldbanen. De skal nemlig ferdigstille et nytt dobbeltspor og dermed stoppa toget å gå lenger enn til Holmestrand i forrige uke. Med bussreise videre, ville det bli særdeles knapt med tid til å rekke kampen. Snarere var det vel mer snakk om hvor mye av første omgang som ville blitt kommentert.

 

Pearis fra Larvik visste hvor lang tid bussen ville ta og som en barmhjertig samaritan reiste han til Holmestrand og ga radiokanalens utsendte haik til Framparken. Plutselig hadde KWR uvanlig god tid og var førstemann på plass i kommentatorbua. Dermed fikk vi rappa begge de to stikkontaktene bua hadde til disposisjon og til og med testa at sendinga ville fungere, for det var jo litt usikkert i og med at klubbhuset der internettlinken til Fram Stadion sto, brant i mai. Telenors 3G-nett viste seg derimot fra sin mest eksemplariske side. Batteriet blei fullada og Østlandspostens utsendte fikk låne den ene stikkontakta i første omgang.

 

Vålerenga dominerte fra kampens begynnelse, men det måtte en straffe til for at vi skulle score i første omgang. Etter mye spill inne i boksen til Fram, dribla Håvard Nielsen seg på tvers. Omtrent på ellevemetersmerket blei han felt og Lars Vincent Andersen fikk sjansen fra krittmerket. Den tok han godt vare på og Vålerenga gikk til ledelse, til glede for om lag ti frammøtte Vålerengasupportere og 78 radiolyttere.

 

I andre omgang måtte den utsendte fra et bettingselskap, som hadde liveodds på kampen, låne strøm. Dermed flytta han seg bort til Klanens reporter. Utrolig irriterende å høre på en som konstant sitter og sier ”away attack, away attack, away attack, break, home attack, away attack, break”. Allikevel, ganske så fornøyelig med andre omgang også. Fram pumpa stort sett lange baller fram, som Aleksander Solli og Andreas Nordvik hadde full kontroll på. Dessuten var Freddy dos Santos særdeles angrepsvillig og starta en rekke flotte angrep. Blant annet da han forserte vel tredve meter, slo en pasning til Chuma Anene, som i sin tur og orden spaserte rett igjennom forsvaret til Fram.

 

Rett før kampslutt var laptopen på vei til å gå tom for strøm. Undertegnede rakk akkurat å knabbe tilbake strømmen fra bettingselskapet før sendinga stoppa og fikk dermed også kommentert det siste målet. Det var det Mohammed Fellah som sto for. Han dribla seg innover fra høyresida langs sekstenmeteren. Keeper sideforflytta seg etter Fellahs bevegelser, men da skuddmuligheten bød seg, vrei Fellah skuddet tilbake i det høyre hjørnet. Dermed var keeper på vei feil vei og totalt sjanseløs. Det kunne fort ha blitt mer også. Et par av sjansene Vålerenga kom til var enormt store, blant annet Shola Akinyemis miss fra tre meter i første omgang og Shåresh Ahmadis tverrligger fra to meter i andre omgang. For selv om Kongshavn hadde en sinnsyk dobbeltredning så var aldri seieren trua.

 

Hjemturen blei derimot alt annet enn problemfylt. Takk til Vålerenga for snylteplass i spillerbussen og pizza på turen hjem. Et kampreferat er dessuten å finne på vif-fotball.no, et fra Østlandsposten som også hadde liveoppdatering.