Greiskuring – røavask neste

20.04.2021 av under 2021, Damer, Fotball, Gjetord, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag møtte førstedivisjonslaget Grei på lørdag og det skulle bli alt annet enn en spennende treningskamp. I dag er det nedrykks-Røa som er motstander og forhåpentligvis klarer de å yte litt mer motstand enn det greilaget jentene møtte på lørdag. For det var svak motstand. Uansett tror vi Røa blir langt større utfordring. Herrenes kamp lørdag mot KFUM blei dessverre utsatt og de starter dermed ikke opp før onsdag med kamp mot Sarpsborg 08.

Ingen tilskuere til å lage liv. Foto: Hjesus.

 

Før kampen var man litt spent. Grei og trener Jan Aksel Odden har gått hardt ut og meldt målsetting om topp to i førstedivisjon i år. Vålerenga på sin side stilte med noe som etter sigende ligna litt på ei andrerekke, riktignok med god kvalitet i flere ledd. I mål med Hannah Seabert som etter hvert blei et andrevalg i fjor og kun midtstopper Ingibjörg Sigurðardóttir var blant fjorårets førstevalg i backfireren. Som makker fikk hu Dejana Stefanović og på backene var det Catherine Bott og 2004-modell Emma Iversen. Vi er mest vant til å se barnebarnet til «Ivers» som spiss, men høyreback fungerte det også. Det er nok ikke usannsynlig at Jalen Thompkins står mot Røa og at den forsvarsfireren består av Janni Thomsen, Stine Ballisager, Camilla Huseby og Andrine Tomter mot Røa.

 

På midtbanen fikk vi se Emilie Østerås som anker og nykommerne Amanda Andradóttir og Ylinn Tennebø. Igjen tror vi på en helt ny konstellasjon mot Røa med Stefanović, Sigrid Heien Hansen og Rikke Nygard. I angrepet starta Celin Bizet til høyre, Synne Jensen til venstre og Elise Thorsnes på topp. Det betyr nok at vi får se Rikke Madsen og Marie Dølvik fra start mot Røa. Uansett var det spennende å se den meget unge høyresida med Iversen (‘04), Andradóttir (‘03) og Bizet (‘01).

 

Det tok bare to minutter før Bizet vant kampens første hjørnespark etter et innlegg fra Bott. En utoverskrudd variant fra Andradóttir som fant hodet til Sigurdardottir ti meter ut fra dødlinja omtrent på høyde med bakre stolpe. Hu tok et par steg bakover og fikk stå fritt og stanga ballen i en pen bue tilbake til sida keeperen flytta seg vekk fra. Det kan jo stilles spørsmål om Madeleine Samuelsen kanskje burde ha tatt den, for det tok jo litt tid fra læret blei stangi til det falt ned i krysset, men etter tre minutter sto det altså allerede 1 – 0 til hjemmelaget.

 

Drøye minuttet seinere snappa Andradóttir ballen fra en søvnig Marianne Jakobsen og testa Samuelsen med en fin avslutning fra sekstenmeterstreken. Minuttet seienere fant Bott Bizet med et nytt innlegg, men Cubafoten traff ikke reint og det så mer ut som et tilbakespill til keeper. Vålerenga fikk sitt andre hjørnespark etter bare seks minutters spill og det var nå klart at dette så ut til å bli powerplayspill fra start. Igjen fant Andradóttir hodet til Sigurðardóttir, men denne gangen satt ikke kula limt under tverrliggeren og det sto ei greijente på stolpa og fikk heada unna.

 

Etter åtte minutter slo Stefanović en lang ball inn i Greis sekstenmeter mot Jensen. Thale Listerud valgte å ta ned den med hånda og dommer pekte på straffemerket. Thorsnes breisida kula nede i keepers venstre hjørnet. 2 – 0 etter ni minutter.

 

Vålerenga venta ti minutter før de fikk av gårde neste avslutning. Det var etter kombinasjonsspill mellom Jensen og Andradóttir og førstnevnte fyra av i ei overstegsfinte. Dessverre rett på keeper. To minutter seinere fikk Jensen ett nytt skuddforsøk fra skrå vinkel, denne gang etter at Thorsnes kjempa seg til dødlinja, men skuddet gikk utafor.

 

3 – 0 var en liten lekkerbisken etter 25 minutter. Angrepet starta rolig bak i forsvaret med Iversen og Stefanović, før Sigurðardóttir vendte Jolin ned i granulaten og dermed satte opp Bott helt upressa. Grei spillerne fortsatte å ruse på som hodeløse høns og Andradóttir fikk alt rom hu kunne be om til å utfordre inn mot sekstenmeterstreken og tre igjennom Thorsnes som prikka avslutninga med en tunnel på Samuelsen.

 

Etter 32 minutter viste Sigurðardóttir fram dribleegenskapene på midten og spilte ut på Iversen som testa skuddfoten fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet gikk meteren over tverrliggeren. Etter 35 minutter fikk Vålerenga frispark midt på Greis banehalvdel. Andradóttir slo ballen inn i feltet, den blei heada ut på tyve meter der Jensen lada kanonen. Celina Smith hoppa opp for å blokkere med arma ut til sida for å gjøre seg svær og blokkerte skuddet med armen. Ny straffe og gult kort til Smith. Stefanović breisida ballen til keepers høyre side, sikkert til 4 – 0.

 

Andradóttir fikk en avslutning på slutten, men fra skrå vinkel blei det for enkelt for keeper. Uansett, Vålerenga gikk til pause med 4 – 0 i protokollen og 11 – 0 i målsjanser. Og det sier det meste.

 

Etter fire minutter av andre omgang fikk først Bizet en skikkelig sleivtreff før hu deretter dribla seg fri inne i sekstenmeterfeltet og forsøkte å plassere ballen i det lengste krysset, men uten å lykkes. Og så fikk Ellen Wang Greis første sjanse, men Wang er ingen målscorer og traff ikke i nærheten av målet.

 

Vålerenga fortsatte å stå høyt og elleve minutter ut i omgangen stjal Tennebø kula, spilte igjennom Jensen på venstresida og dermed sto det 5 – 0. Vålerenga satte inn Rikkene Nygard for Tennebø og Madsen for Thorsnes. Etter 62 min satte Bizet opp Iversen i skuddposisjon og en «Ivers» er ikke vond og be; men nok en gang gikk skuddet over.

 

«Ivers» fortsatte å kjøre på høyresida og fant Jensen med et flott innlegg bare to minutter seinere; men nok en gang gikk skuddet over. I stedet fikk Grei etter hvert en overgang. Seabert var ute og bomma på ballen. Synne Christiansen fikk skutt, men Sigurðardóttir blokkerte. I stedet kom målet for Bizet. Nygard spilte igjennom Madsen og tok et sugende løp sjøl inn mot bakre stolpe. Innlegget til Madsen var nettopp mot Nygard, men Samuelsen var ute og blokkerte ballbanen. Ballen havna i beina på Bizet som scora sikkert og Vålerenga leda nå 6 – 0.

 

Vålerenga satte inn Thomsen for Østerås og Bizet og Jensen bytta side. Dermed var det Jensen som blei spilt fram av «Ivers» i neste situasjon, men det gikk i tverrliggeren og over. Også Thomsen fikk en stor sjanse på en avslutning etter å ha gjenvinni ballen høyt. I stedet skulle det bli et gjennomspill. Det starta bak hos Seabert før Sigurðardóttir tok med seg ballen oppover egen banehalvdel og tredde igjennom Madsen. Aleine med keeper gjorde Madsen ingen feil og dermed sto det 7 – 0. Det burde ha blitt mer, for bare minuttet seinere brant Nygard en stor mulighet over, etter å ha fått ballen i feltet av Madsen.

 

Ti minutter før full tid brøyt Thomsen, Madsen la tilbake til Andradóttir som fyra av. Skuddet endte i et hjørnespark. Farlig nok for både Nygard og Stefanović kom til avslutning som begge blei blokkert og nytt hjørnespark. Det fortsatte med kombinasjon mellom Madsen og Bizet før avslutninga gikk via keeper og tverrligger til hjørnespark. Det var det siste Bizet fikk gjort før 2003-modell Jenny Sare Slåtta kom inn. Også Jensen gikk ut og inn kom 2004-modell Mari Nyhagen.

 

Andradóttirs hjørnespark traff Stefanović som heada i nettveggen, men bare noen få centimeter på feil side av stolpa. To minutter før full tid kunne Nyhagen debutert med scoring, men etter å ha kjempa med seg ballen gjennom to spillere fikk keeper slått den gode avslutninga til hjørnespark. Det satte Andradóttir muligens rett i mål, men det sto en greispiller på streken og assistentdommeren mente tydeligvis at ballen ikke var over mållinja.

 

Det var svært skuffende å se dette greilaget. De vil være sjanseløse på øvre halvdel av førstedivisjon med denne midtbanen. Riktig nok finnes det alternativer og vi lurer litt på hvorfor ingen av de unge jentene fra Vålerengas akademi spilte. Julia Caroprese (’01) som kom før fjorårssesongen, Silje Fjeldstad (’03) som kom før årets sesong og Tine Celine Karstensen (’01) som er på lån i årets sesong. De er mye bedre enn det den midtbanen til Grei viste i denne kampen. De hadde struktur og plan som ei fillerye og da er det ikke rart de blei fillerista av Vålerenga heller; men det er egentlig ganske fint om de ikke rykker opp. Grei er ikke klare for å være i toppen. De har ei hjemmeside som sist blei oppdatert i juni 2015. Vi håper Røa gir bedre motstand.

 

Vålerenga – Grei 7 – 0 (4 – 0)

Treningskamp

Lørdag 17. april 16:00

Vålerenga Kultur- og Idrettspark

0 tilskuere.

 

Vålerengas lag:

Hanna Seabert

Emma Iversen – Dejana Stefanović – Ingibjörg Sigurðardóttir – Catherine Bott

Emilie Libakken Østerås

Amanda Andradóttir – Ylinn Tennebø

Celin Bizet – Elise Thorsnes – Synne Jensen

 

Greis lag:

Madeleine Samuelsen

Thale Listerud – Nora Egenes – Silje Paulsen – Celina Smith

Amanda Jolin – #18 – Ellen Wang – Kamilla Nygård – Marianne Jakobsen

Synne Sofie Christiansen

 

Målsjanser Vålerenga Grei
1. omgang 11 0
2. omgang 13 2
Totalt 24 2

 

Cornere  Vålerenga Grei
1. omgang 2 1
2. omgang 5 0
Totalt 7 1

 

Tid Kode Lag Tekst
3 1 – 0 VIF Ingibjörg Sigurðardóttir (Andrea Andradóttir)
8 Straffe VIF Hands av Thale Listerud
9 2 – 0 VIF Elise Thorsnes (straffe, skaffet av Dejana Stefanović)
25 3 – 0 VIF Thorsnes (Andradóttir, Catherine Bott)
35 Gult Grei Celina Smith
35 Straffe VIF Hands av Celina Smith
35 4 – 0 VIF Stefanović (straffe, skaffet av Synne Jensen)
56 5 – 0 VIF Jensen (Ylinn Tennebø)
60 Bytte VIF Inn: Rikke Nygard; Ut: Ylinn Tennebø
60 Bytte VIF Inn: Rikke Madsen; Ut: Thorsnes
68 Bytte VIF Inn: Janni Thomsen; Ut: Emilie Østerås
72 6 – 0 VIF Celin Bizet (Madsen, Nygard)
78 7 – 0 VIF Madsen (Sigurðardóttir, Hannah Seabert)
84 Bytte VIF Inn: Jenny Slåtta; Ut: Bizet
84 Bytte VIF Inn: Mari Nyhagen; Ut: Jensen

 

Vålerengas beste
   Amanda Andradóttir
  Emma Iversen
Ingibjörg Sigurðardóttir