Toppserien: Serieåpning mot Sandvika

04.07.2020 av under 2020, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerengas damelag starter endelig opp i toppserien og motstander i første serierunde er Sandvika fra Berget som blir en mindre og mindre parentes i Norge. Storhetstida er definitivt over. Etter et halvt århundre som hovedstad blei den flytta til Oslo i 1299. I 1972 mista bygda også fylkesstatusen sin og blei minimalisert til Hordaland og i år har de blitt mikromalisert inn i Vestland. Det er altså dit vålerengajentene har reist. Til en ubetydelighet som snart viskes ut i Atlanterhavet.

Vålerenga tok endelig sin første seier på Stemmemyra i fjor, da Sandvika blei slått 3 – 4. Målrikt kan det fort bli i kveld også, for Vålerenga har vist seg svært gode i generalprøven da de feide Røa av banen med hele 4 – 0 på Valle. Det som har vært lagets store problem nå etter koronapausa har vært forsvaret, eller snarere sidebackene. Adriana Imeri gikk til førstedivisjonsklubben Grei etter to år med sykdom og skade. Catherine Joan Bott blei henta inn, men har nettopp kasta krykkene etter en meniskoperasjon. Svanhild Sand var endelig klar ett er hjernerystelsen, men fikk kyssesyken og som om ikke det var nok – fjorårets beste vålerengaspiller, Tina Dalgård, er gravid. Med Emilie Østerås på vei tilbake etter kneoperasjon så hadde Vålerenga bare fire forsvarsspillere i troppen. Derfor henta de inn danske Janni Bøgild Thomsen fra Aarhus. En spiller med tre kamper for det danske landslaget. Så lenge det er uvisst med rekruttlagets oppstart blir det også vanskelig for noen derfra å ta steget opp. Vi tenker først og fremst på førsteårsjunior Jenny Sare Slåtta som vi mener er Norges største venstrebacktalent. Hu har dog vært ute et helt år med korsbåndsskade, men har i det minste lagt på seg ganske mye muskler i løpet av de tolv månedene.

 

Mot Sandvika er ikke forsvaret noe problem. Det er langsiktig – ved skader og kort at det kan bli et problem. Ellers har Vålerenga en veldig god tropp, sjøl om vi mistenker at Isabell Lehn Herlovsen heller ikke er en bidragsyter for Vålerenga i år. Sandvika er ett av de to laga vi tror kan være med å kjempe inn med Vålerenga om seriegullet. Det andre laget er Trondheims Ørn (R.I.P.), mens vi tror Setskog Høland (R.I.P.) i år må nøye seg med en fjerdeplass. Laga spilte uavgjort i seriepremieren i går, men når trønderne får fart på Lisa Marie Utland, Kristine Minde og Julie Blakstad, så tror vi de blir farlige.

 

Vålerenga viste mot både Kolbotn og Røa at de har blitt et mye bedre trent lag. Tidligere har vi ofte sett at flere av spillerne har tapt seg det siste kvarteret av hver omgang, men det er forandra i år. Nå virker Vålerenga som det fysisk best trente laget – og med de kvalitetene laget innehar, så tror vi dette blir en veldig god sesong. Se opp for 2001-jentene Celin Bizet, Mia Huse og Tine Celine Karstensen. De er nå ferdige med ekstrabelastninga skole og det pleier å resultere i sterke resultater.

 

Nytt av året er at det også her kan byttes fem bytter over maksimalt tre stopp i spillet.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Sandvika:

Hannah Seabert

Stine Ballisager – Ingibjörg Sigurðardóttir – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Sigrid Heien Hansen – Sherida Spitse

Marie Dølvik

Rikke Marie Madsen – Synne Jensen – Stefana Dejanović

Innbyttere: Jalen Thomkins, Janni Thomsen, Mia Huse, Tine Celine Karstensen, Celin Bizet, Ajara Njoya og Marit Flaa

 

  1. Bjørnar sier:

    Har du slutta å omtale Fagermo & co?