Kampreferat treningskamp: Vålerenga – Røa

04.07.2020 av under 2020, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerengas damelag møtte Røa til generalprøve før sesongstart. Det skulle bli en meget fin generalprøve for Vålerengas del. Vålerenga tok tak fra start og det tok bare sekunder før Sigrid Heien Hansen fikk fyre av upressa fra tyve meter. En bra sjanse som blei misbrukt; men Vålerenga var påskrudd fra start og Marie Dølvik slo kveldens første tunell før det var spilt tre minutter.

Røa på sin side hadde en meget merkelig oppstilling på femmeter. Kort inne i femmeteren med tre spillere lavere enn femmeterstreken. Det så rett og slett bare dumt ut og mot lag som tør å stå høyt – som Vålerenga gjorde – er det rein hasard. Hardt pressa blir utspilla unøyaktige og det er bare å pumpe ballen tilbake inn i feltet, for der sto Vålerenga med tre spillere som aldri kunne bli i offside. Vi kan ikke helt forstå at Geir Nordby kan ha tenkt særlig godt igjennom det trekket der.

 

Etter ni minutter vant Vålerenga et hjørnespark og Andrine Tomter skrudde det fint innover mot bakre femmeter. Høyest til værs – noe overraskende – steg Dejana Stefanović; men hardt pressa fikk hu ikke kula på mål. Det hu derimot fikk – et par tideler seinere – var panna til Kamilla Aabel rett i tinninga. Hadde assistentdommeren stått på motsatt side er vi ganske sikre på at Vålerenga hadde fått straffe der.

 

Røas sjanse kom rett før spilte kvarteret på sitt første hjørnespark. Vålerenga vant duellene, men klarte ikke å klarere og plutselig datt ballen ned i beina på 11 som spilte knallhardt rett inn til ? midt foran mål på seks meter. Et klassisk skudd for styring som gikk rett tilbake mot hjørnet Hannah Seabert kom fra; men jenta fra ville vesten dukka raskere enn sin egen skygge ned i gummigranulaten og fikk fanga prosjektilet før det passerte den hvite stripa.

 

Men så: Sekunder vant Ingibjörg Sigurðardóttir kula i midtsirkelen og spilte fram til Hansen som tredde igjennom Rikke Marie Madsen på høyresida. Hu storma mot punktet der femmeteren ender i dødlinja og inne i boksen fyllte Vålerenga opp med fire jenter. To meter ut fra første stolpe kom Synne Jensen som i hard duell styrte ballen ut mot femmeterstreken der Hansen enkelt og upressa breisida ballen inn i nettmaskene. Samtidig skal det nevnes at Dølvik kom foran sin oppasser inn mot bakre stolpe og at Stefanović var på elleve meter også hu foran sin oppasser i det Hansen satte kula i nettet. Det var som tatt ut av ei hockeylærebok. Alle i full fart inn mot målet i forskjellige posisjoner, hardt innlegg, retningsforandring og direkteskudd. Kunst! Vi skjønner at Jack Majgaard har plukka opp litt ishockey i sin karriere som trener hos söta bror.

 

Bare to minutter seinere slo Sherida Spitse en utsøkt femtimeterspasning som sendte Dølvik aleine med keeper. 4 valgte å rive henne overende en hårsbredd før sekstenmeterstreken og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi 4 direkte rødt kort. Det betyr karantene i serieåpninga. Vålerenga var dog ikke interessert i å trene elleve mot ti, så Røa fikk sette inn en reserve. Spitse satte kula over og vi lurer på om ikke frispark fra sekstenmeterstreken er mer dølvikhold enn spitsehold. Det er så nær mål at det trengs enten et sært skudd type David Beckham eller en voldsom overskru ala Christiano Ronaldo for å få kula til å duppe raskt nok. Sistnevnte skudd er vel i reportoaret til Dølvik.

 

Etter en halvtime spilt fikk vi hjerneblødning fra dommeren. Waldus hadde 11 i ryggen og fra femten meter vendt mot keeper, klarerte hu ballen midt i nesa på 11 som var på søtten meter. Av en eller annen grunn mente dommeren at det var inndirekte frispark. Det har vi vanskelig for å se. Vålerenga fortsatte uansett å produsere målsjanser og Sigurd heada ballen i tverra på et hjørnespark fra Tomter etter 34 minutter.

 

Andre omgang var bare noen få minutter gammel da Hansen gikk ned for telling og måtte ut. Vålerenga spilte med ti spiller og da fant Stefanović ut at hu også måtte ned for telling og plutselig var det ni mot elleve ute på matta. Etter hvert kom Celin Bizet inn og tok plassen til Stefanović på venstrekanten, mens Mia Huse kom inn sentralt på midtbanen for Hansen. Vi hadde venta på at Røas trang til å småspille seg ut skulle gå galt og med hardt press fra Marie Dølvik kom feilpasninga. Jensen snappa ballen på sekstenmeterstreken og sklitaklinga fra å hindre Jensen i å score aleine med keeper endte hos Dølvik som plasserte ballen enkelt til side for keeper.

 

Vålerenga blei slettes ikke noe dårligere av at ungjentene kom inn. Etter en drøy time gjenvant Waldus kula midt på Røas halvdel, trilla til Spitse som fikk ballen fram til Dølvik rett foran sekstenmeteren. Hu fant Dølvik som forsøkte å gli igjennom, men blei stoppa. Innsatsen til Dølvik gjorde dog at Huse gjenvant ballen sporenstreks, spilte ut til Madsen som førte inn mot hjørnet av sekstenmeteren. Dølvik gjorde et voldsomt rykk ut mot Madsen og dro meg seg hele forsvaret. Dermed kunne Madsen enkelt servere Huse upressa på sekstenmeterstreken og Huse fikk tid til å legge ballen til rette, sikte og prikke inn det lengste krysset. Så enkelt kan det gjøres. Vi noterte for øvrig nok en gang fem spillere inne i sekstenmeterfeltet på målet.

 

I drikkepausa kom Ajara Njoya inn og med sin første touch spilte hu Madsen igjennom aleine med keeper. Bizet var med i angrepet og hadde tom kasse, men Madsen skøyt sjøl – en meter utafor. Vålerenga fortsatte å kjøre på og spilte seg strålende ut av eget angrep under hardt press. Spitse løste det hele opp ved å spille ut til Tomter som storma fram på venstrekanten før hu la inn over hele forsvaret til en totalt umarkert Jensen. Jensen hadde god tid til å ta ned ballen, men dro til på volley med skeiva og dunka inn Vålerengas fjerde mål for kvelden.

 

Vålerenga kjørte over Røa – og det var et klart steg opp fra kolbotnkampen det vi så nå. Og mot et så fysisk lag som Røa er det godt å se at det var Vålerenga som orka mest og løp mest – hele kampen. Det eneste som føles litt feil er at Vålerenga ikke har forsvarsspillere. Så da Tomter gikk ut kom angrepsspiller Marit Emaus Flaa inn som venstreback. Det så litt Njoya spilte fint igjennom Madsen, men nok en gang gikk avslutninga utafor. Det fikk være nok bomming på store sjanser mente Majgaard og tok av dansken til fordel for Tine Celine Karstensen.

 

Vålerengas lag:

Hannah Seabert

Stine Ballisager – Ingibjörg Sigurðardóttir – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Sigrid Heien Hansen – Sherida Spitse

Marie Dølvik

Rikke Marie Madsen – Synne Jensen – Dejana Stefanović

 

Vålerengas beste
   Sherida Spitse
  Ingibjörg Sigurðardóttir
Stine Ballisager

 

Kampfakta:

14:38 1 – 0 Spill Sigrid Heien Hansen (Synne Jensen, Rikke Marie Madsen)
48 m Ut Sigrid Heien Hansen(Vålerenga)
52 m Inn Mia Huse (Vålerenga)
52 m Ut Dejana Stefanović (Vålerenga)
52 m Inn Celin Bizet (Vålerenga)
54:36 2 – 0 Spill Mia Huse (Rikke Marie Madsen)
61:43 3 – 0 Spill Mohammed Abdellaoue (Vålerenga)
70 Ut Marie Dølvik (Vålerenga)
70 Inn Ajara Njoya (Vålerenga)
76:29 4 – 0 Spill Synne Jensen (Andrine Tomter, Sherida Spitse)
78 m Ut Andrine Tomter (Vålerenga)
78 m Inn Marit Emaus Flaa (Vålerenga)
84 m Ut Rikke Marie Madsen (Vålerenga)
84 m Inn Tine Celine Karstensen (Vålerenga)

 

 

  1. […] kan det fort bli i kveld også, for Vålerenga har vist seg svært gode i generalprøven da de feide Røa av banen med hele 4 – 0 på Valle. Det som har vært lagets store problem nå etter koronapausa har vært forsvaret, eller snarere […]