Sluttspill i Corona-karantene

09.03.2020 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det kom strengt tatt ikke som noen bombe etter at Holmenkollen blei avlyst som folkefest; men nå har altså hockeyforbundet satt sluttspillet i karantene. Det vil si herrenes sluttspill. Damenes ser ut til å gå som vanlig. Det betyr at jentene spiller kvartfinale i Jordal Ungdomshall fredag klokka 19:30 mot Grüner og returoppgjør søndag klokka 15:00 i Grünerhallen.

Bronser

Både Vålerengas hockeygutter og -jenter tok bronse i årets serie og var i god stigning inn mot sluttspillet. For herrenes del falt laget sammen som en sandsekk i siste seriekamp borte mot Grüner, men ettersom Stjernen og Stavanger slo henholdsvis Frisk og Lillehammer, så fikk det ingen konsekvenser. Jentene avslutta serien med å slå serietoer Hasle-Løren 1 ─ 2 i Løren Ishall.

 

Fotball

Hva skjer så med fotballen? For øyeblikket er det landslagspause for damene og ti spillere er i aksjon der. Lørdag spilte de hjemmeværende treningskamp mot Amazon Grimstad ─ et av de beste førstedivisjonslaga ─ og var totalt overlegne. Til slutt vant Vålerenga 3 ─ 0. Det første målet kom etter at Sigrid Heien Hansen løp seg fint fri til høyre i sekstenmeterfeltet og fant huet til Mia Huse inne foran mål. Det blei første omgangs eneste nettkjenning. I andre omgang skrudde Adriana Imeri et hjørnespark på huet til Nadia Pinto som kontant stanga Vålerenga opp i dobbel ledelse. Det tredje målet kom etter at Tina Dalgård spilte nykommer Rikke Stoltenberg i en løpsduell inn i sekstenmetersfeltet. Stoltenberg ga amazonen ei kald skulder og mens amazonen spiste gummigranulat plasserte hu ballen enkelt i hjørnet med innsida av foten.

 

Amazon var aldri farlig frampå og nå har nok Vålerenga en andreellever som ville biti fra seg på øvre halvdel av toppserietabellen i fjor. Det er gledelig, for dersom ikke corona-karantene skulle oppstå i svært lang tid, så er det UEFA Champions League-kvalifisering til sommeren. Vålerenga har mål om nå kvartfinale.

 

På landslaget så starta Stine Ballisager og Rikke Marie Madsen for Danmark mot Norge. Sistnevnte blei bytta ut, mens for Norge kom Synne Jensen inn i andre omgang og blei matchvinner. I semifinalen mot Tyskland var Jensen vraka og Norge gikk på et grisetap.

 

Catherine Bott starta som venstrekant i 5 ─ 4 ─ 1 for New Zealand mot Belgia. På tross av straffebom av Bott, vant New Zealand kampen på straffer. Som høyreback i den samme formasjonen mot Italia blei det tap 0 ─ 3 og dermed møtes Bott og Jensen i bronsekamp på tirsdag.

 

Sherida Spitse spilte hele kampen både mot Brasil (0 ─ 0) og Canada (0 ─ 0) i Tournoi de France. Tirsdag møter de vertsnasjonen i finale. Dejana Stefanović og Serbia spiller EM-kvalifisering og Stefanović starta som venstreback mot Makedonia, men blei spart etter hvert. Ikke så rart. Serbia vant 8 ─ 1. De ligger på sølvplass så langt, men blir nok passert av Frankrike; men er ikke håpløst bak.

 

Ajara Njoya og Kamerun spiller playoff i OL-kvalifiseringa mot Zambia og Njoya blei matchvinner i det første oppgjøret, med en suser i krysset fra hundreogørten meters hold. Med 3 ─ 2 etter hjemmekampen blir det allikevel ikke lett. Returoppgjøret i Zambia spilles i morgen.

 

Marie Dølvik er med U23-landslaget men var ikke i troppen som møtte Nederland. De møter Sverige i morgen. Celin Bizet snudde 0 ─ 1 til 2 ─ 1 på noen ytterst få minutter da Norge J19 vant 5 ─ 1 over Italia på La Manga. I kampen etterpå mot Tyskland var hu vraka fra start og 26 minutter var ikke nok til å ødelegge tyskerne. Norge tapte 2 ─ 0. De møter Frankrike klokka 16:00.

 

Silje Fjeldstad er tatt ut i sin første landslagstropp når J17-landslaget er i Stavanger. Der spiller de en internkamp og en kamp mot utvalgte rogalendinger; men kampen er ikke satt opp så vi aner ikke hvordan det gikk. Fjeldstad er ektefødt vålerengjente og har aldri spilt for noen andre klubber enn den i de vakre blå draktene.

 

Hands

Vålerengas håndballjenter knuste Skreia 20 ─ 30 på lørdag etter småpene ti mål av Elselin Lee Øygarden og åtte av Julie Simarud Tengelsen. De hadde dermed muligheten til å klatre til femteplass på tabellen, men blir enn så lenge liggende på åttendeplass. Sjefen til en av jentene har fått i seg en Corona-pils for mye og kampen mot Gjøvik er dermed utsatt. Det er seks kamper igjen å spille og dersom det holder med fjorten dager karantene, så bør de kunne bli ferdig til 18.04 når serien skal være ferdigspilt.

 

Herrene banka Ski borte 23 ─ 34 etter ti mål av Jakob Gjøen. Dermed holder de liv i opprykksdrømmen og Nordstrand bak seg. De trenger dog fortsatt hjelp for å hanskes med Oslo-studentene. Fire kamper gjenstår for Vålerenga og det er to poeng opp til studentlaget som har fem kamper igjen.

 

Vålerenga idag:

16:00 Fotball: Frankrike ─ Norge J19, Treningskamp, La Manga