Bronsekampen

28.02.2020 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas iskrigere skal en tur til garasjen på Manglerud for å fortsette kampen om å ta tredjeplassen. Det var ingen hjelp å få hverken fra Narvik eller Sparta på torsdag, men med tre seiere i de siste tre kampa skal Lillehammer få jobbe hardt for å beholde bronsen. Det er håp og det er nerve.

Thomas Olsen er klar mot Manglerud Star. Foto: Atle Enersen

 

Vålerenga har en vanskelig bortekamp mot Manglerud Star som har blitt betraktelig forsterka på slutten av sesongen. I forrige kamp høvla de over Stjernen i Stjernehallen og vant hele 1 – 6. Også Vålerenga har vært sterke i det siste og hjemmeseieren mot Stavanger var meget kjærkommen. Samtidig har ikke laget råd til feilskjær i serieavslutninga. Frisk presser Vålerenga i ryggen og tar nok alle tre poenga i Grünerhallen lørdag.

 

Med seier vil laget kun være ett poeng bak Lillehammer før de to siste kampa. Neste runde kan bli meget spennende. Da har Vålerenga Storhamar i Furuset Forum samtidig som Frisk og Lillehammer barker sammen i Askerhallen. Det er ikke et helt usannsynlig scenario at Vålerenga, Frisk og Lillehammer har poenglikhet før siste runde. Det skjer om Frisk vinner begge sine kamper og Vålerenga ender tar fem poeng mot Manglerud og Storhamar.

 

I så tilfelle vil Frisk lede med 21 poeng innbyrdes. Vålerenga med tretten vil da gå foran Lillehammer med elleve. Vålerenga har Lillehammer innbyrdes, mens Frisk har Vålerenga innbyrdes. Innbyrdes mellom Lillehammer og Frisk er 6 – 6 etter fire kamper og dermed avgjørende i den femte.

 

I siste serierunde har alle laga bortekamp. Vålerenga skal til Grünerhallen, Lillehammer til Stavanger, mens Frisk skal til Fredrikstad. Det er fordel oss. Ta gjerne turen opp på Tallberget og støtt gutta i garasjen. Det står om hjemmefordel i sluttspillet og om seriemedalje.

 

Hasle-Løren

Hockeyjentene er i et generasjonsskifte; men kjemper allikevel om en bronse i årets eliteserie. De tok ledelsen 1 – 0 borte mot Hasle-Løren på torsdag etter scoring av Allis Bam-Bam Pauline Vedal Strømberg, men de slapp inn to mål i midtperiodens to siste minutter. Midtveis i tredje periode satt også den tredje for Hasle-Løren og dermed blei det et 1 – 3 tap.

 

Søndag møtes laga i årets siste seriekamp i Lørenhallen. Vålerenga har en meget spennende ungdomsårgang. En årgang som så langt er ubeseira i JU16-serien og topper den med fem poeng med fire kamper igjen å spille. Det på tross av at keeperen er født i 2006 og kan spille U16 i ytterligere tre sesonger.

 

Det blir nok ingen bøtte i år, men med et par sesonger til med dette sterke laget, så ser vi ikke bort ifra at de kan bli norgesmestere igjen.

 

Grusom kamp

Vålerengadamenes kamp på La Manga var en grusom opptreden. En keepertabbe der Hannah Seabert serverte ballen til nærmeste spiss sendte Sandvika i ledelsen og bedre blei det ikke da svakt forsvarsspill lot Sandvika gli enkelt igjennom forsvaret og sette inn en dobling av ledelsen. På tampen av kampen var det panikk i vålerengaforsvaret og ingen som klarte å klarere ballen og dermed endte det 0 – 3.

 

Framover var det helt tannløst. Det er sikkert normalt etter hard trening på tampen av en treningssamling, men det bekymrer allikevel ganske mye. Fortsatt var det ingen Isabell Herlovsen å se på banen og de to spissene Ajara Njoya og Synne Jensen kom ikke til en eneste kvalifisert målsjanse.

 

Vi skjønner svært lite av at Stine Ballisager blei benytta som venstreback. Hu er rett og slett ikke rask nok til å være back. Det taper laget på både i forsvar og i angrep. Nå kommer det ei landslagspause, men de som ikke er tatt ut til det får en treningskamp neste lørdag i Vallhalll mot førstedivisjonslaget Amazon Grimstad.

 

Nedrykksdrama

Vålerenga har én mulighet til å overleve i eliteserien i Innebandy. Det er at gutta vinner borte mot NOR 92 lørdag klokka 14:00. Samtidig kan ikke Sandnes ta mer enn ett poeng borte mot Harstad. Ellers blir det rett ned i førstedivisjon øst igjen. Det positive er at NOR 92 ikke har noen ting å spille for. De har allerede blitt nummer syv i årets serie.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 14:00 Innebandy: NOR 92 – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Mjøndalshallen

Lørdag 16:30 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga U21, U21 Elite, Askerhallen

Lørdag 18:00 Hockey: Manglerud Star – Vålerenga Herrer, Getligaen, Manglerud Ishall

Søndag 17:45 Hockey: Hasle-Løren – Vålerenga Damer, Eliteserien, Løren Ishall