Treningskamper og medaljestrid

24.02.2020 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Krasnodar i går og Sandefjord i dag. Fotballen ruller videre på Marbella og Dag-Eilev Fagermo bygger et lag som skal vokse seg store i eliteserien. Hvor lang tid han trenger er det ingen som kan si med sikkerhet; men det vi har sett så langt er et klart steg i riktig retning. Og her hjemme begynner hockeysesongen å gå mot sluttspill – og Vålerenga har våkna.

 

Krasnodar

Vålerenga og Krasnodar barka sammen i en rekruttbatalje søndag formiddag. Kampen var framskynda til klokka 14:00 og Vålerenga tok grep mot den russiske serietoerens rekrutter fra kampstart. Riktignok scora russerne på sin første visitt etter nitten minutter. Ivan Näsberg kom på etterskudd, men fra nesten død vinkel skal det være umulig å score. Kjetil Haug må nok ta på seg mesteparten av skylda for det baklengsmålet.

 

Peter Michael misbrukte to muligheter der han brukte farta si og storma fra russerne. Den første situasjonen så egentlig håpløs ut. Forsvarsspilleren så ut til å ha full kontroll, men så plutselig rykka Michael seg forbi, han forsøkte å runde keeper, men klarte det ikke helt. Like etterpå skulle han ha scora da han kom aleine med keeperen. Avslutninga gikk via foten til keeperen og noen små centimeter på feil side av stolpa.

 

Så fikk Vålerenga hjørnespark. Odin Thiago Holm slo det innoverskrudd mot bakre stolpe der Michael kom på blankt mål. Avslutninga hans gikk opp i tverrliggeren, men på returen var Fredrik Holmé framme og sørga for utligninga. Holmé var for øvrig svært god og viste fram farta si ved flere anledninger. Særlig sterkt var det da han sprinta i fra Ousmane Camara og løp opp en russerkontring etter at Vålerenga hadde hatt hjørnespark. Sisteårsjunioren kan raskt bli den neste stopperstjerna i Norge. Han har alle fysiske fordeler til å bli en internasjonal klapssestopper. Han er like diger som André Muri, raskere enn Ronny Johnsen og gjør i tillegg ofte mål. I går blei han sågar brukt som venstreback.

Fredrik Holmé scora mot Krasnoder. Foto: Kenneth Berger (arkiv)

 

Camara løsna et skudd som endra retning i et bein og gikk mot det lengste hjørnet. Like etterpå var det Thiago Holm som dribla seg fram langs dødlinja inne i boksen, fant Deyver Vega som dessverre satte ballen noen millimeter på feil side av treverket; men bare sekunder seinere vant Vega tilbake ballen høyt i banen, dro seg fint fri og sendte Vålerenga i ledelsen og det var omtrent det som skjedde i førsteomgang. Vi telte 7 – 2 i målsjanser og det er jo svært så positivt.

 

I andre omgang kom Osame Sahraoui inn for Thiago Holm og Brede Pedersen inn for Näsberg. Og Vålerenga fortsatte med fint spill i andre omgang. Camara storma i angrep, Michael gikk på løp og fikk kula ut mot venstre side. Camara fortsatte løpet sitt inn i boksen og Michael tima pasninga perfekt. Fra to meters hold økte Camara ledelsen. Det fine var at Vålerenga hadde fem spillere inne i feltet på den kontringa.

 

Rett etterpå hadde Sahraoui show inne i boksen, spilte til Camara som fant Michael. Skuddet fra sekstenmeterstreken traff stolpa og gikk ut. Michael gikk dermed målløs av banen på tross av at han fikk fire gigantiske sjanser. Allikevel fikk han med seg to målpoeng i form av målgivende pasninger og med godt over én måned igjen til seriestart er det et toppscoreremne som Vålerenga trenger å foredle litt før det løsner. Kanskje allerede i år.

 

Det rakna litt bakover den siste halve omgangen og Krasnodar slapp til på to gigantiske sjanser. Den første blei det mål av. Den andre gikk utafor. Det er imponerende av våre unggutter. Krasnodar 2 spiller i National Football League, hvilket tilsvarer OBOS-ligaen i Norge. Der ligger de på en tolvteplass av tyve lag. Tar vi med de seksten laga fra Premier League så vil det si at Krasnodar 2 er Russland 28. beste fotballag i den 7. beste ligaen i Europa målt ut i fra UEFA-rankinga.

 

Vålerengas stilte følgende lag:

Kjetil Haug

Amin Nouri – Brage Skaret – Ivan Näsberg – Fredrik Holmé

Felix Horn Myhre

Marcus Melchior – Odin Thiago Holm

Deyver Vega – Peter Michael – Ousmane Camara

Innbyttere: Brede Pedersen (45 min for Näsberg) og Osame Sahraoui (45 min for Thiago Holm)

 

Vålerengas beste
   Fredrik Holmé
  Peter Michael
Ousmane Camara

 

Sandefjord

I dag er det ny kamp mot Sandefjord på Marbella. Da vil vi få se et helt annet lag. I utgangspunktet førsteelleveren; men vi antar at Näsberg og Sahraoui skal ha minutter i den kampen også, ettersom de fikk 45 minutter mot Krasnodar 2 og nok er høyaktuelle for serieåpninga.

 

Sandefjord rykka opp fra OBOS-ligaen i fjor og fikk toppscoreren i Pontus Engblom som i år skal spille for GIF Sundsvall. Heislaget har hatt en tendens til å klore seg fast i eliteserien i én sesong før de rykker ned i den neste. Det klarte de både i 2006 (8), 2009 (9) og i 2017 (13). Med unntak av fjortendeplassen i nedrykkssesongen 2007, har de andre sesongene deres i eliteserien, 2010, 2015 og 2018 alle endt med sisteplass.

 

De trenes av spanjolen Martí Cifuentes og han har henta et par spanjoler til Sandefjord. Alberto Ortiz Moreno, med det litt belastede tilnavnet Tito, og Rubén Herráiz Alcaraz, Rufo, har ingen imponerende statistikk på tross av at de er i sin beste fotballalder. Vi ser for oss et lag som rykker rett ned igjen etter nok én sisteplass i eliteserien.

 

Det blir spennende å se laget og vi antar at Jonatan Tollås Nation får én omgang for først gang i denne oppkjøringa. Ellers er det spennende å se laget. Vi antar at Herolind Shala fortsatt er ute. Det samme med ryggplagede Adam Larsen Kwarasey, mens Erik Israelsson nå bør være klar for en omgang. Vi tror på dette laget i dag:

Kristoffer Klaesson

Christian Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Johan Lædre Bjørdal – Sam Adekugbe

Fredrik Oldrup Jensen

Magnus Lekven – Erik Israelsson

Aron Dønnum – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Ivan Näsberg (45 min for Tollås Nation) og Osame Sahraoui (45 min for Israelsson).

 

Lillehammer

Vålerenga gjorde en meget sterk kamp borte i aulaen til Kristin i går. Serietreer Lillehammer blei regelrett overkjørt i den første perioden og Jonas Oppøyen sendte Vålerenga i ledelsen. Midtperioden var langt jevnere, men Tobias Lindström økte ledelsen før bønda reduserte. Vålerenga rei av halvannet minutt i tre mot fem, men sånt koster krefter. Tredje periode blei dermed en kamp med ryggen mot veggen. Lillehammer tok ut keeper og med tideler igjen å spille satte Filip Gunnarsson inn 1 – 3 scoringa.

 

Vålerenga passerte Frisk Asker og klatra til fjerdeplass på tabellen. Det er fire poeng opp til Lillehammer, men de har spilt én kamp mer enn Vålerenga og vinner Vålerenga den hengekampen skiller det bare ett poeng mellom laga. Lillehammer har et svært vanskelig program igjen. Borte mot Sparta, Frisk og Stavanger. Det kan bli en blytung avslutning for dem. Vålerenga har igjen Stavanger og Storhamar hjemme, Manglerud og Grüner borte. Frisk på sin side har i tillegg til Lillehammer i Askerhallen; Narvik, Grüner og Stjernen borte.

 

Vålerengas beste
   Steffen Søberg
  Tobias Lindström
Jonas Oppøyen

 

Rakneenga

Vålerengas innebandygutter var på god vei til å redde plassen borte mot Harstad lørdag. Etter første periode leda de 1 – 3 etter mål av Patrick Strandbygaard Martinsen, Niclas Johansson og Mats Løkken. Magnus Arne Tviberg, Mathias Erik Johan Sjökvist, Martinsen og Johansson la på så det sto 4 – 7. i midtperioden, men 50 sekunder før slutt reduserte Harstad.

 

I tredje periode scora Harstad to raske mål, men Løkken slo tilbake og med fem minutter igjen på uret sto det 7 – 8; men Vålerenga sto det ikke inn. Nok en gang slapp de inn to raske mål og med 9 – 8 tap må Vålerenga vinne sin siste kamp, samtidig som Sandnes taper dersom det skal være håp om fornya eliteserieplass.

 

Bodø 2

Håndballgutta gjorde jobben hjemme mot Bodø 2 og vant komfortabelt 41 – 33 og henger dermed med i opprykkskampen, men de trenger fortsatt hjelp for å klare opprykket.

 

Vålerenga i dag:

16:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sandefjord, Treningskamp, Sur 1 Stadium