Fokus på sport?

17.02.2020 av under Gjetord | 1 kommentar

Det har vært mer oppstyr om en OBOS-kiosk plassert på hjørnet av Etterstadgata og Strømsveien enn det har vært om sportslige ting på Vålerenga i det siste. Sånn sett er det greit at det kommer inn en ny spiller og en ny person i støtteapparatet rundt fotballflaggskipa til Vålerenga. For med et hockeylag som bare spiller bortekamper, så er det ikke så lett å ha fokus på viktige ting – Vålerenga altså. Vi prøver allikevel å drodle litt på det sportslige som finnes å drodle på.

Stabæk

Vålerengas fotballjenter gikk målløse av banen mot Stabæk. Det var et par feite sjanser som de brant, men i utgangspunktet så laget noe tungt trent ut. Tidligere vålerengaspiller satte inn et mål via begge stolpene med det siste sparket på ballen i første omgang. Dermed så fortsatte Vålerenga oppkjøringa med svake resultater.

 

Nok en gang var det formasjonsforsøket 3 – 4 – 3 som de ikke skapte noe mot Kolbotn med, som var i bruk. Hannah Seabert i mål; Stine Ballisager, Dejana Stefanović og Maruschka Waldus i forsvar; nyervervelsen Cahtrine Bott, Sigrid Heien Hansen, Ina Skaug og Tina Dalgård på midtbanen og Celin Bizet, Ajara Njoya og Synne Jensen på topp definerte startelleveren. Etter hvert i andreomgang kom Rikke Marie Madsen inn for Bott, Tine Celine Karstensen inn for Bizet, Emilie Østerås inn for Hansen og Nadia Pinto inn for Njoya.

 

Det mangler fortsatt en del. Det er klart at en Sherida Spitse på midtbanen nok ville kunne skapt mer derfra. Samtidig mangla også Andrine Tomter, Synne Sofie Christiansen, Victoria Ludvigsen, Marie Dølvik og Isabell Herlovsen sto over med litt skader og litt totalbelastning. Neste uke reiser laget til La Manga og vi er foreløpig ikke nevneverdig skremt over en så langt svak oppkjøring, som nevnt i innledninga så det tungt ut og det er jo egentlig veldig bra. Det er ingen som blir seriemestere av å være uthvilt i oppkjøringa.

 

Den tidligere målmaskinen Marianne Pettersen er siste tilskudd i støtteapparatet. Hu kommer inn som mental trener og ettersom det for øyeblikket ser ut som om flere av spillerne har problemer med å finne ut hvor målet de skal score i står – så tror vi det er et lurt grep klubben gjør. De scora tross alt ti mål færre enn undulatene og syv mål færre enn Klepp. Og målproduksjonen er vårt store spørsmålstegn denne sesongen. Med Natasja Dowie på banen scora Vålerenga 2,0 mål i snitt per kamp. Uten Dowie var snittet nede i 1,20. Det er ikke godt nok.

 

Marbella

Gutta nyter sol og gressbaner i Marbella. I hvert fall de fleste av dem. Noen er ikke med, som Adam Larsen Kwarasey som fortsatt sliter med ryggen. Så mye trøbbel som den ryggen skapte for Vålerenga i fjor, så antar vi at han uansett er tredje- eller fjerdevalg som keeper. Kristoffer Klaesson, Kjetil Haug og kanskje også sisteårs junior Jørgen Johnsen står foran ham i køen.

 

I forsvaret mangler fortsatt Felipe Carvalho som vi regner med at ikke kommer tilbake igjen på tross av at han har kontrakt til sommeren neste år. Spørsmålet er vel hvor velkommen han vil være i spillergruppa igjen også etter å ha vært på ferie i snart fem uker mer enn resten av laget. Dette er litt klassisk med spillere fra Sør-Amerika. Kanskje vi skal slutte å hente spillere derfra?

 

Ellers er det fint å se at Jonathan Tollås Nation er tilbake igjen og kan utfordre de to andre etablerte i midtforsvaret. I tillegg har klubben med Brage Skaret, mens Markus Nakkim ikke er med i framtidsplanene til Vålerenga og er igjen i Norge for å finne seg en ny klubb. På backene er Christian Borchgrevink og Amin Nouri i kamp om høyrebacken og Sam Adekugbe og Oskar Opsahl i kamp om venstrebacken.

 

På midten har Vålerenga forsterka laget med Fredrik Olderup Jensen fra Zulte Waregem. Han har skrivi under på en toårskontrakt og det gjør at Vålerenga plutselig står med litt vel mange defensive midtbanespillere i troppen. Med Magnus Lekven foran seg i køen har dermed Mohammed Abu og Vålerenga blitt enige om at det er best for Abu å finne seg en ny klubb. Enn så lenge er han dog med på treningssamlinga, men både salg og utlån er aktuelt.  Vi ser det som lite trolig at han er med når sesongstarten går. New York City FC er høyaktuelt. Ronny Deila er jo ikke fornøyd med bare unggutter i den defensive midtbanerollen, så med én attenåring, én nittenåring, én tyveåring og én toogtyveåring i NYCFC-troppen. Sakarias Opsahl som lånes ut til Tromsø denne sesongen. Det vil gi god erfaring på et høyere nivå enn det Vålerenga for øyeblikket kan tilby spilleren.

 

Boks-til-boks-spillere er det lite av på Vålerengas midtbane og Brede Sandmoen er også på vei til et utlån. Han prøvespiller med Ullensaker/Kisa, mens Erik Israelsson fortsatt er sjuk, men Vålerenga har med både Herolind Shala og Felix Horn Myhre til Marbella. I tierrollen har de tatt med Osame Sahraoui og så regner vi med Odin Thiago Holm også i den rollen, sjøl om vi nok tror han fortsatt trenger litt mer tid på å spille i den posisjonen i eliteserien og det er nok mer aktuelt at Aron Dønnum eller Mathias Vilhjálmsson får den rollen i et eventuelt fravær av Sahraoui.

 

Vingene som er tatt med er nevnte Dønnum, Deyver Vega, Ousmane Camara og Bård Finne, mens Vilhjálmsson og Peter Michael er angrepsspillerne. Sander Werni prøvespiller for et utlån til Ullensaker/Kisa sammen med Sandmoen.

 

De har kamp på tirsdag mot Lokomotiv Moskva og møter også Krasnodor B og Sandefjord i løpet av samlinga. Når gutta kommer hjem fra Marbella starter treningene inne på stadion.

 

 

Straffetap

Hockeygutta klarte ikke å følge opp den fine snuoperasjonen de gjorde mot Stjernen sist og endte med å tape på straffer mot Sparta. Vikenbuene – eller hva de nå heter i det fylket – klarte dog ikke å nærme seg Vålerenga stort og Vålerenga holder fortsatt følge med bronseplassen i Getligaen. Det er tre poeng opp til Frisk og fem poeng opp til Lillehammer som har én kamp mer spilt.

 

Seks kamper gjenstår av grunnspillet og fortsatt sliter Vålerenga med kun fem backer. De har leid ut Lars-Erik Franche-Enersen til Hasle-Løren, men har fått Mats Trygg skada. Vi skulle gjerne sett en back til inn før sluttspillet tar til.

 

Vant i fjøset

U21-gutta gjorde dog som de ville med de uringule fra Hamar og med to pinner av Sander Frøberg og én av Storm Hermansen allerede i første periode, så var kampen avgjort. Vålerenga ser ut til å styre mot seriesølv.

 

Rakneenga

Etter å ha leda 0 – 2 i starten av midtperioden klarte Vålerengas innebandygutter å tape hele 10 – 4 for Gjelleråsen. Dermed må de vinne neste kamp mot Harstad, dersom de har lyst til å spille i eliteserien også neste sesong.

 

Junkeren

Håndballjentene tok en meget viktig seier over Junkeren i Jordalhallen og klatra med det opp på en sjetteplass, poenget bak Follo i den første sesongen deres i 2. divisjon. Elselin Lee Øygarden blei kampens store spiller med tretten mål, tolv av dem var spillemål. Jentene får en liten spillepause nå og først 7. og 8. mars spiller de igjen. Da mot de to bånnlaga.

 

  1. John Olav Fjeld sier:

    Dette er ingen OBOS kiosk. Det er samlingspunkt for ungdommen på Vålenga fra omtrent for 100 år siden og oppover i historien. Den er nå truet da OBOS skal bygge blokker på tomta og ønsker kiosken vekk.
    Et stort interessemuljø på Vålenga kjemper innbitt imot dette av historiske, sjelelige, menneskelige og miljømessige bevarungsgrunner.
    Elle våre superstars har vært en del av denne kiosken og dette hjørnet I bydelen.
    Bli gjerne med I denne kampen da dette er like viktig for sportsklubben historie som alt annet på Enga.