Tabelltopp

06.02.2020 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas håndballgutter klatra til tabelltoppen i 2. divisjon øst onsdag etter å ha slått Kjelsås 29 – 32 i Kjelsåshallen. Jonas Tryving Harlem blei Vålerengas toppscorer med ni mål, ett mål mer enn Jakob Gjøen; men de trenger hjelp for å vinne serien allikevel. Vålerenga står med 24 poeng etter femten kamper. Bak dem følger Oslo-Studentene med 23 poeng og Kjelsås med 20 poeng. Begge laga har kun spilt tolv kamper.

Oslo-studentene avga sitt første poeng mot Haslum i forrige kamp, men møter de tre dårligste laga i ligaen i sine tre neste kamper. Det er vel tvilsomt om de avgir poeng der. På den positive sida har de både Vålerenga og Nordstrand igjen, samtidig som de tre siste kampa til OSI spilles etter at eksamenene har starta på Oslomet. Vålerenga på sin side har en meget vanskelig kamp mot Nordstrand som sin neste kamp og må nok ta full pott dersom de skal ha sjanse på opprykk.

 

 

Slavia Praha

Vålerengas fotballherrer tapte 1 – 3 for Slavia Praha og må dermed ut i kamp mot IFK Norrköping i kampen om tredjeplassen i Atlantic Cup på fredag. Det var Mathías Vilhjálmsson som scora Vålerengas mål på en straffe han sjøl skaffa laget i sluttminuttene av første omgang. Da hadde både Deyver Vega og Herolind Shala gått ut med skade. Ingen av dem skal være alvorlige, men Shala har reist hjem for å ta bilder og sjekke at alt er i orden.

 

Offensivt så det ikke så galt ut i første omgang og kombinasjonen Vilhjálmsson, Osame Sahraoui og Aron Dønnum så meget bra ut. Dessverre surra Dønnum det til med dårlige mottak på de to kontringene som kom. Vi tar det på kontoen for februar. Det som absolutt ikke var bra, var markeringsspillet på defensiv dødball. Det må Vålerenga få en orden på før sesongstart.

 

Fagermo valgte nå å spille lenger med en førsteellever og det kan tyde på at startelleveren vi så tirsdag begynner å nærme seg den vi kommer til å få se i serieåpninga, sjøl om det ennå er lenge til serieåpning. Kristoffer Klaesson sto hele kampen og er nok det klare førstevalget. Forsvaret med Christian Borchgrevink og Sam Adekugbe og midtstopperne Johan Lædre Bjørdal og Ivan Näsberg ser også ut til å være førstevalget.

 

På midtbanen er det mer varierende, men Magnus Lekven, Shala og Sahraoui er en trio vi har stor tru på og som også starta denne kampen. I angrepet blir det nok mer kamp. Bård Finne vil nok ha en finger med i spillet i kamp om å starte sammen med Vega og Dønnum. Vilhjálmsson og Peter Michael er to veldig forskjellige spillere, så der kan motstander og kamputvikling avgjøre, mer enn nødvendigvis hvem som er best.

 

Nye spillere

Vålerenga har så langt ikke henta en eneste ny spiller, annet enn at Sakarias Opsahl og Peter Michael er henta hjem fra lån. Med penga fra Sander Berge bør det være litt muligheter for forsterkninger; men skal vi hente noen må de være vesentlig bedre enn de som allerede er her. Flamur Kastrati og Torgeir Børven ser ut til å være de heiteste navna akkurat nå; men vi er litt smålunkne til det. Begge spillerne nærmer seg tredve år. Vi ønsker oss heller en spiller som Martin Ramsland fra Start og dessuten hente hjem Niclas Castro fra Aalesund. Dessverre har begge to kontrakter som varer en stund.