Feriefotball mot tsjekkere

04.02.2020 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Dag-Eilev Fagermos menn fortsetter Atlantic Cup med kamp mot gruppetreer Slavia Praha i kveld. Slavia Praha spilte 3 – 3 mot AGF Aarhus etter å ha liggi under 0 – 2 til pause. Peter Musa reduserte for tsjekkerne bare to minutter ut i andre omgang, men i jubelen over målet glemte de å forsvare seg og danskene gikk opp i tomålsledelse igjen bare sekunder seinere. Musa scora også tsjekkernes andre mål, før Daniel Kosek utligna en halvtime før full tid.

Tsjekkerne bør være langt foran Vålerenga på dette tidspunktet. Vinterpausa i Tsjekkia er over om ti dager og tsjekkerne står med imponerende 17 – 3 – 0 og seksten poengs forsprang med kun ti kamper igjen av serien. Slavia Praha har åtte lagpoeng på UEFA-Coeffisienten og er den store grunnen til at tsjekkerne holder fjortendeplassen, drøyt 5,5 poeng foran Norge på 22. plass. Norge har dog gjort det bedre enn Tsjekkia i europasesongen 2019-2020.

 

Indreløper Thomas Soucek er en mann vi planla å advare mot; men den høyreiste tsjekkeren forsvant på lån til West-Ham i forrige uke. Dermed så blir det tomålsscoreren fra kampen mot Aalgård, «Supermusa» vi presenterer i stedet. Han blei henta til Slavia Praha som 17-åring og har vært på utlån hele karrieren sin, men er nå henta tilbake rett før overgangsvinduet stengte. Denne sesongen har han syv mål på 17 kamper for Slovan Liberec, laget på niendeplass i Fortuna League. Han måler 190 centimeter på skruknotta og fyller 22 år om én måned og har på mange måter fått gjennombruddet sitt i år.

 

Lagets store stjerne ser den romenske midtbanespilleren Nicolae Stanciu. Han er en kukk tjue høy og har ti mål på 37 opptredener for Romanias a-landslag, der han stort sett kommer inn som innbytter.

 

Slavia Praha satser på tsjekkiske målmenn og forsvarsspillere og en lett variasjon av utenlandske og tsjekkiske midtbane- og angrepsspillere. Blant annet Bahrains store stjernespiss – i hvert fall i hjemlandet – Abdullah Yusuf.

 

Det er umulig å vite hva Fagermo tenker om Vålerengas lag i kveld. Så langt har Vålerenga brukt 22 spillere i alle kamper og det er lite som tyder på at det samme ikke skal gjenta seg mot tsjekkerne. Dette blir nok én test for Fagermo for å lære seg spillernes kvaliteter; men det er jo lov til å komme med ønsker om ting vi så langt ikke har fått sett i Portugal, men som bør være greit å få testa ut.

  • Sakarias Opsahl som anker
  • Ousmane Camara som midtspiss
  • Osame Sahraoui som tier

I tillegg har hverken Sander Werni, Herolind Shala eller Odin Thiago Holm vært på banen i kamp i Portugal ennå, så disse forventer vi at får en omgang i kveld.

 

Vålerenga i dag:

21:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Slavia Praha, Algarve Cup, Estádio Algarve