Hockeykrise?

17.12.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeygutter møter i dag Manglerud Star i garasjen, men har nylig mista nok en spiller og nå begynner laget virkelig å se tynt ut. Christoffer Larssen Berger har gått til Narvik uten at vi sjønner helt hvorfor. Med så mange skader ser vi egentlig bare én løsning på dette – Vålerenga må ha noen spillere på vei inn, for snart er det et reint U21-lag Vålerenga har på isen.

 

Manglerud Star

Garasjeporten åpnes altså på Manglerud i kveld og Vålerengas tapre iskrigere skal nok en gang forsøke å skaffe seg tre poeng. Det har vært U20 VM i Minsk i Hviterussland der Vålerenga har hatt tre spillere i aksjon. Nå er heldigvis gutta hjemme igjen, for det laget Vålerenga kan stille i kveld ville vært syltynt uten Halmrast og Frøberg. Med Berger i Narvik kan vi ikke forstå annet enn at Vålerenga er på vei til å hente inn noen nye spillere for å erstatte Martin Røymark, Axel Eidstedt og Daniel Sørvik som er ute på ubestemt tid. Filip Lalande og Filip Gunnarsson er også ute.

Thomas Olsen er en av få spillere som ikke er skada. Foto: Thomas Granerød.

 

Vi kan jo gjette på rekkene i kveld. Keepere er det bra stilt med og vi regner med Steffen Søberg som førstekeeper og Joacim Svendsen som døråpner, men så var det resten da. La oss se på backparene. Første backpar blir nok Kalle Ekelund og Linus Rotbakken; andre backpar er Mats Trygg og Villiam Strøm og tredje backpar blir Lars-Erik Franche-Enersen aleine. Vi tror ikke Emil Holm Larsen frigis fra stjernenkampen for U21.

 

På løperplass er det syltynt. Andreas Stene med Jonas Oppøyen og Magnus Brekke Henriksen er ei antatt førsterekke; Tobias Lindström med Colin Spaberg Olsen og Thomas Olsen ei naturlig andrerekke. Så langt er alt bra, men så blir det veldig ungt. Oskar Blegen får nok med seg Sander Frøberg og Leo Halmrast. Fjerderekke tror vi ikke på. Da klarer vel ikke U21 å stille lag.

 

Ufattelig nok holder Vålerenga fortsatt fjerdeplassen, innbyrdes bak Lillehammer på tredje. Avstanden opp til Storhamar er på syv poeng, så det begynner å bli ei luke der nå. Manglerud Star har dog henta inn ei hel rekke med nye spillere. De har henta inn en 23 år gammel keeper, Brent Moran, fra Nipissing University i Canada.

 

På backplass har de henta Tony Bretzman siden sist vi møtte dem. En 25 år gammel amerikaner fra Northern Michigan University. Og på løperplass har David Booth fra KHL-laget Dinamo Minsk kommi. Han spilte i NHL-klubben Detroit Red Wings i 2017-2018. De har også henta Corey Elkins fra tyske Grizzly Wolfsburg. Han har én sesong bak seg i 2009-2010 da han fikk tre kamper for Los Angeles Kings. Han fikk ingen kamper for tyskerne så 34-åringen kan nok sies å være på hell. 24-åringen Craig Puffer har kommi fra Fayette Marksmen i SPHL.

 

Hvor de har fått penga til 35-åringen fra når de fikk minuspoeng for økonomisk rot før sesongstart er jo egentlig litt utrolig. Før sesongstart henta de Håkon Nilsen har ECHL-klubben Wichita Thunder. Han spilte for Flint Firebirds tidligere der faren hans, Rolf Nilsen er eier i Ontario Hockey League. Han flytta Plymouth Whalers til Flint og starta karrieren som hockeyeier med å sparke trener John Gruden og hele støtteapparatet som respons på for lite spilletid for sønnen Håkon. 23 spillere slutta i protest og fikk gjennomslag. Gruden og støtteapparatet blei gjeninnsatt på treårskontrakt, men Gruden blei sparka igjen etter bare drøye to måneder. Da tok OHL grep og Rolf Nilsen blei kasta ut av ligaen. Nå bruker han altså ei stor dose penger i Manglerud Star. Håkon Nilsen får i hvert fall nok spilletid av David Livingston. Det spørs dog om det er så lurt. Han har fjerde dårligst statistikk på årets mangerudlag, men det er klart – står det mellom én ekstra baklengs i snitt per kamp eller sparken så er det vel lett å se Livingstons dilemma.

 

U21 Elite

Stjernen er motstander for Vålerengas U21 Elite og det skal bli slakt så det holder etter. Vålerenga topper tabellen sammen med Stavanger med 45 poeng. Stjernen bånner tabellen med 4. Dette blir rein slakt. Vi spår tosifra.

 

U20 VM

Tobias Breivold sto første oppgjør i Čyžoŭka-Arena mot Slovenia og Sander Frøberg blei matchvinner da han satte inn Norges 3 – 0 scoring, mens Leo Halmrast fastslo sluttresultatet til 6 – 2. Like heldige var de ikke mot Østerrike og sjøl om Breivold sto så tapte Norge 5 – 1 i den kampen. Mot hjemmenasjonen blei Breivold vraka, men Norge vant 3 – 2 etter overtid. Norge slo Danmark 1 – 0 etter straffer og tapte siste kamp 0 – 2 for Latvia. Norge blei dermed nummer fire med syv poeng i divisjon I A.

 

U18

Keeper Fabian Plogås, back Teodor Benno Vaage og løperne Storm Hermansen og Joakim Aarseth Opsahl var med Norge U18 på en firenasjonersturnering i Ungarn. Det gikk heller dårlig. Plogås sto første kamp som endte med 1 – 5 tap mot Slovakia. Deretter fulgte et 1 – 5 tap for Ungarnder Opsahl scora Norges mål. Så løsna det heldigvis mot Danmark. Vaage hadde målgivende på Norges 1 – 0 scoring. Så snudde danskene til 1 – 3 før Norge slo tilbake og Opsahl utligna til 3 – 3 og la på til 5 – 3. Norge vant til slutt 6 – 3.

 

U17

Norges U17-landslag spilte tre kamper mot Danmark. Keeper Magnus Knutsen; backene Tobias Arntzen, Theodor Freidher Hamm og Espen Bukier Thorsen; samt løper Magnus Olavesen var Vålerengas representanter. Knutsen sto første oppgjør der Hamm sendte Norge i en 2 – 1 ledelse, men danskene utligna og vant  på straffer. I andre kamp utligna først Hamm til 1 – 1, før han sendte Norge opp i 2 – 1 ledelse rett før slutt i første periode.  Hamm la seinere på til 4 – 2 og 5 – 2. Det siste fikk han etter pasning fra Olavesen. Hamm satte også inn 8 – 3 målet i kampen som endte 8 – 4. Fire pinner av Hamm der altså. I siste kamp var Hamm på farta igjen og satte inn 1 – 0 i en kamp Norge vant 4 – 1.

 

U16

Norges U16-landslag hadde med backen Tobias Bjercke Larsen og løperen Kasper Walther-Sneve i en firenasjonersturnering i Latvia. Det starta med 3 – 2 over Danmark og 4 – 6 for Latvia. I den siste kampen mot Frankrike noterte Larsen seg for andrepasning på matchvinnermålet 2 – 1 før han sjøl satte inn 4 – 1 målet i kampen som endte hele 6 – 1 til Norge.

 

Innebandy

Innebandygutta har en viktig kamp i Eliteserien borte mot Akersælva i Kringsjåhallen i kveld. Den må de nesten vinne. De ligger to poeng bak Fredrikstad som har siste sluttspillplass, med Akersælva bak dem på innbyrdes. Dette er kamper de må vinne i sin første sesong på øverste hylle.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Manglerud Star – Vålerenga Herrer, Getligaen, Manglerud Ishall

20:00 Innebandy: Akerselva – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Kringsjåhallen

20:00 Hockey: Stjernen – Vålerenga Herrer, U21 Elite