Majgaard inn og tre nye år med Deila

13.12.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Fotballsesongen er over, men Silly Season er i gang og i dag kom nyheten om hvem som blir ny hovedtrener for damelaget. En danske ved navn Jack Majgaard Jensen. I går kom også nyheten om at Ronny Deila forlenger kontrakta med Vålerenga fotball – ut 2022. Det er i det store og hele bildet vi har å meddele før helga. Det går riktignok noen ishockeylandskamper, men så vidt vi veit streames de ikke.

 

Majgaard

Så har altså damelaget fått en ny hovedtrener etter at Monica Knudsen gikk over i rollen som utviklingssjef i Vålerenga. Jack Majgaard Jensen er en 46 år gammel danske vestegnsknekten starta trenerkarrieren tidlig. Han tok sin første trenerjobb i Rebæk der han studerte og etter et års pause med militærtjeneste tok han over et lag med tiåringer i Ballerup en drøy mil fra der han var oppvokst i Brøndbyøster utafor København. Det laget fulgte han i seks år. Da blei spillerne hans snappa opp av større københavnklubber og én av dem, Lyngby, henta også Majgaard sjøl til sitt ungdomsakademi noen år seinere.

Jack Majgaard er Vålerenga damers nye hovedtrener..

 

Men før det rakk han å flytte til Malmö for å trene Malmö FF U20 og siden Lunds BK. Deretter kom han altså tilbake til Danmark og Lyngby. Først som assistenttrener og deretter som hovedtrener. Han lyktes dog ikke i å ta Lyngby tilbake til Superligaen og i 2015 forlot han klubben for å ta over FC Rosengård. Ett seriegull, to seriesølv, to cupgull og to kvartfinaletap i Champions League blei det med Rosengård. Ett av kvartfinaletapa var svært bittert ettersom Frankfurt vant etter ekstraomganger som Frankfurt att på til fikk på hjemmebane i 2016.

 

I 2018 blei han forsøkt henta inn som redningsmann for Landskrona BoIS i svensk superettan, men lyktes ikke med det og har trent to lag i divisjon 1 södra i 2019. Først Lunds BK, deretter Kristianstad FC. Majgaard har sjølsagt UEFA Pro-lisens. Han er kjent for å ville utvikle egne spillere og behandle både stjerner og unge spillere likt. Det passer bra i ett Vålerenga som kom til NM-finale med et juniorlag bestående nesten utelukkende av første- og andreårsjuniorer.

 

Sesongen 2020

Vi mener Vålerenga nå står meget godt rusta foran sesongen 2020. På trenersida oser det kvalitet av klubben. Med Jack Majgaard Jensen, Raymond Mikkelsen, Stian Tjærnås Dahl og Ken Eiliv Nilsen på trenersida, stiller klubben sterkt. Med Monica Knudsen som utviklingssjef og Kenneth Østerås og Darren O’Sullivan som hovedtrenere for satsingslaga bør det meste ligge til rette for at både a-laget og talentlagene skal få en god 2020-sesong.

 

Sportsdirektør Eli Landsem har også vist at hu har klart å finne spillere som stort sett har lyktes svært godt i klubben. Vi føler oss derfor ganske trygge på at spillerstallen vil være ganske solid allerede da laget møtes til første trening 7.  januar.

 

Tre spillere har dog forsvinni ut av klubben allerede. Stine Reinås, Ingrid Søndenå og Maren Hauge har forlatt klubben og spiller førstedivisjonsfotball på Nadderud neste sesong. Begge var på utgående kontrakt, men den store stammen av laget forventer vi at blir i Vålerenga også neste sesong.

 

På keeperplass har Hannah Seabert kontrakt, mens Guro Pettersen er på utgående kontrakt. Vi forventer at Pettersen signeres for nok en sesong og med juniorkeeperne Sara Kilen og Elife Salihu skal Vålerenga være godt skodd med sisteskanser.

 

På stopperplass har altså både Reinås og Søndenå forlatt klubben. Det er forståelig. Maruschka Waldus har kontrakt også neste sesong, mens Stine Ballisager forventer vi å se signaturen til ganske snart. De har vært meget solide denne sesongen. I tillegg har Sigrid Heien Hansen kommi fra Kolbotn. Dermed har klubben tre rutinerte midtstoppere. Det er vel også i klubbens og den nye trenerens ånd at det skal være mulig for juniorer å få spilletid og de første omgang tenker vi at Emilie Østerås nok vil bli mer og mer omskolert mot en stopperrolle.

 

Svanhild Sand har knapt nok spilt fotball denne sesongen, men Tina Dalgård tok store steg i løpet av denne sesongen og blei også kåra til supporternes spiller for 2019. Med Andrine Tomter som også har spilt godt i høst, så er dette ganske bra – men vi venter på signaturene til alle tre. Bak disse er det Adriana Imeri (2000), Sofie Réz (2001) og Jenny Slåtta (2003) som først og fremst kjemper om å ta steget. Det holder dersom Sand får orden på hodet til sesongstart, men vi ser ikke bort i fra at det signeres en back i dette vinduet.

 

På midbanen forsvant Jenna Dear underveis i sesongen og Ingrid Schjelderup fikk aldri skikk på ryggen sin. Sherida Spitse har lang kontrakt. Dejana Stefanovićs kontraktslengde er vi usikker på, mens Victoria Ludvigsen er på utgående kontrakt. Denne trioen har vært god for Vålerenga, men aller best har de kanskje vært når Ajara Njoya har spilt i en tierrolle på midtbanen. Vi antar at det kan komme en erstatter for Dear, men klubben har svært mange gode midtbanespillere i junioralder. Kine Fløtre, Tine Celine Karstensen, Mia Huse og Julia Caroprese er sisteårsjuniorer kommende sesong og denne gangen kan vel ikke alle sammen bli skada samtidig. I tillegg spiller Emilie Østerås også ofte midtbane og med Heien Hansen som også kan spille i denne posisjonen så tror vi egentlig at dersom det signeres en spiller, så betyr det samtidig at enten Stefanović eller Ludvigsen forsvinner.

 

Hva så med angrepet. At Natasha Dowie forsvant de fire siste kampa var svært merkbart og vi håper og tror hu kommer tilbake før sesongstart og denne gangen på kontrakt og ikke lån. Maren Hauge gikk på utlån til Stabæk og blir der. Ajara Njoya er vi usikker på kontraktslengda til, mens Marie Dølvik har kontrakt også neste sesong. Synne Sofie Christiansen har utgående kontrakt. Av juniorspillere er Celin Bizet den som banker hardest på døra, men se opp for Nadia Pinto, Marit Flaa og Emma Iversen som alle kan få spilletid i toppserien 2020. Uansett: Her forventer vi to nye signeringer, og ser gjerne at Dowie er den éne og at det i tillegg kommer en ving. Så er jo problemet hva klubben skal gjøre med Isabel Herlovsen som har vært utlånt til Kolbotn i 2019, men har kontrakt med Vålerenga ut 2020.

 

Deila

Ronny Deila har altså signert for to nye år i Vålerenga – ut 2022. Også Erik Espeseth er med videre og i følge VG går de merkbart ned i lønn. Det ymtes frampå om Oslo-profil med unge, sultne gutter. Er ikke det akkurat samme visa de har sagt i alle år, så ender de opp med å hente inn Efraín Juárez fra et kjøpesenter og Johan Lædre Bjørdal, Matthiás Vilhjálmsson og Deyver Vega fra benketilværelse i henholdsvis Zulte Waregem, Rosenborg og Brann før sesongstart, samt leiesoldatene Pierre Kanstrup og Mayron George på høstsesongen.

 

Den eneste sterke signeringa før fjorårssesongen var Herolind Shala fra Start og vi lurer på hvorfor dette skjer. Ut av klubben gikk nemlig en rekke unggutter. Oliver Valaker Edvardsen gikk til Grorud for så å bli henta til Stabæk etter en halv sesong. Der fikk han spilletid for et lag som kom over Vålerenga på tabellen og var fjerde best på siste halvdel av sesongen. Vålerenga var som kjent aller dårligst av alle de siste femten kampa av eliteserien. Da tok Vålerenga ni poeng, mens undulatene og Ranheim tok tolv. Stabæk med Edvardsen tok 25 poeng.

 

Det ser ut til å fortsette i år. Christos Zafeiris blei veid for lett og gitt bort til nyopprykka Grorud for to uker sida. Nå er han i Leicesters søkelys. Et stort problem når vi ser på det sportslige i denne klubben. Undertegnede er på en rekke kamper med Vålerengas rekruttlag, juniorlag og G16-lag. Toppsjef Deila og sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen er aldri tilstede på disse kampa. Det er nytt. Alle forgjengerne, Kjetil Rekdal og Morten Tandberg/Michael Schönberg, Martin Andresen og André Bergdølmo/Tor Ole Skullerud, Harald Aabrekk, Petter Myhre, Jan-Erik Aalbu og Lars Bohinen var alltid på rekruttkampa og så ofte også talentlag. Så hvorfor bryr ikke Deila og Ingrebrigtsen seg om dette? Da hadde vi vel ikke solgt Zafeiris før Leicester kom på banen, vi hadde vel signert Edvardsen og så kan vi igjen snakke om Niklas Castro mest sannsynlig hadde vært løsninga vår på tierrollen da Chidera Ejuke forsvant.

 

Vi undres på hvorfor Sander Werni får beskjed om at han har spilt en svak sesong etter å ha scora tyve mål på 25 kamper for rekruttlaget. I fjor scora han tretten på 24 kamper, riktignok på nivået høyere; men dårlig? Vi synes det var underlig at hverken Werni eller Brede Sandmoen fikk spilletid i høstsesongen. I stedet slapp Deila inn sekstenåringen Odin Thiago Holm, som ikke klarte å dominere i Norsk-Tipping-ligaen. Hvorfor? For å vise at unggutta ikke er klare?

 

Beklager at vi er skeptiske, men dette er akkurat den samme regla som Deila og Vålerenga har dratt i tre år. Det har ikke skjedd noe som tyder på at unggutta egentlig skal få sjansen. I fjor høst blei de kasta inn på grunn av skader – absolutt alle som én. Kristoffer Klaesson, Christian Borchgrevink, Ivan Näsberg og Aron Dønnum. Heller ikke Felix Horn Myhre fikk spilletid, sjøl om det var Deila som henta ham fra Ullern som junior. Så lenge Deilas gamlegutter (unntaka er Magnus Lekven og Jonatan Tollås Nation som Rekdal henta) var tilgjengelige, så gikk de foran klubbutvikla spillere og vi tror det kommer til å fortsette. Så blir det opptil Vålerenga å motbevise det.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub