Ha det, ha det, ha det kanari!

12.12.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Fotballsesongen 2019 er herved over. Den ga Vålerenga cupgull for gutter 16, cupsølv for damene og jenter 19 og seriesølv for damene. Herrelaget gjennomførte tidenes svakeste høstsesong, tilskuertalla raste og klubben tok historiens nest lengste rekke på rad uten seier; men plassen blei redda – og sjøl om vi ikke klarte tiendeplassen – i går kom humøret på plass igjen. Lillestrøm ned i første!

Tom Nordlies femte tap på fem forsøk i kvalifisering gjør at Eliteserien 2020 ser morsommere ut enn Eliteserien 2019. For første gang kan vi kjøpe sesongkort vel vitende om at fuglekvitter ikke inngår i prisen – og bortetur til den forhatte togstasjonen der vaktene behandler alle tilreisende som dritt og innbyggerne kaster potteplanter, snus og ølflasker etter bortesupporterne slipper vi også. Samtidig føler vi med supporterne og spillerne til Grorud og KFUM som skal oppleve dette for første gang.

 

Det er utrolig digg. Vi innrømmer glatt at vi hadde innfinni oss med at det ikke blei sørlandstur da 4 – 0 satt i nota på gårdsbruket på Kjeller; men snuoperasjonen til sørlandet trengte bare seks minutter på å skaffe de tre måla de trengte. Det var så raskt at #MeToo-Nordlie ikke rakk å sette inn gamle Frode Kippe før det var for seint. Vi lurer på om Kippe fortsatt er innelåst på dassen på Åråsen. Og så lurer vi på om OBOS nå overtar disse leilighetene kjent for snus-, ølflaske- og potteplantekasting.

 

Vi føler at undulatene fikk som fortjent. Ikke fordi det tok 45 år, men fordi de er usmakelige. Supporterne deres også. Vi skal ikke sitere tifobanneret de hadde med seg til Bergen, men det var planlagt og langt utafor. Så møter de seg sjøl i døra hver gang de kritiserer Molde for deres håndtering av Babacarr Sarr, men sjøl ikke foretrekker ei mine når klubben ansetter #MeToo-generalene Morten Stokstad og Tom Nordlie i lederstillinger i klubben.

 

Hva vaktene på Romerike gjelder så tror jeg de fleste så hva som skjedde etter kampen – et helt vanlig syn. Startspillerne blei fratatt flagg og vakta gikk nesten i håndgemeng med en av startheltene da de feira foran sine egne fans. Det er altså ikke lov til å feire opprykk til Eliteseiren på gården på Kjeller.

 

De får som fortjent. Det heter nedrykk, Strømmen og Ullensaker/Kisa. Spesielt deilig er det å se reaksjonen til supporterne. Da Vålerenga rykka ned i 1996 og 2000, så sto supporterne igjen i én time og sang for gutta. I går gikk supporterne amok mot egne spillere som måtte flykte inn i garderoben og få politibeskyttelse. Nedrykket til undulatene smaker ikke noe mindre godt av at straffa Start fikk var av den billige sorten og at det ikke blei blåst for banestorming i forkant av opprykksmålet til Start.

Vi bytter altså ut en tur til Trondheim med Ålesund, en tur til Tromsø med Sandefjord og en tur til togstasjonen med Kristiansand. Vel, Ålesund er for så vidt fortsatt nord for sinsenkrysset, men båttur til Sandefjord og en sommerdag i Kristiansand kan vi like. Så anbefaler vi å benytte formiddagen på Bohemen. Der er det billig øl og kaffe mellom klokka 14 og 17 til alle OBOS-medlemmer (gjelder både ligaen og boligbyggelaget.)