Serielederen gjester Forum

06.12.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg nyttår og den siste hockeykampen i getligaen likeså før det blir et lite opphold mens U20 VM pågår. Det blir bra, for med tre spillere i VM som starter mandag, så er det trøblete for Vålerenga å stille et slagkraftig hockeylag i getligaen med den skadelista de mønstrer. Fotballsesongen er over for Vålerengas del og vi går inn i den såkalte silly season. Se opp for julebordskranglete fyllefanter og for øvrig mener vi at togstasjonen kan rykke ned…

 

Lillehammer

Vålerenga reiste til Lillehammer med et enda tynnere lag enn vanlig. Langtidsskadene på backene Daniel Sørvik og Axel Eidstedt, har også løperne Martin Røymark og Filip Lalande dratt på seg langtidsskader. Att på til mangler Vålerenga nå løperne Sander Frøberg og Leo Halmrast som er i U20 VM. Der er også tredjekeeper Tobias Johansen Breivold; men på tross av alle manglende var det Vålerenga som kom best i gang i kampen. Jonas Oppøyen og Magnus Brekke sendte Filip Gunnarsson igjennom aleine med keeper Christoffer Bengtsberg. Gunnarsson gjorde ingen feil og dro av Bengtsberg og sendte Vålerenga opp i ledelsen etter 6:55.

 

Vålerenga starta midtperioden i overtall, men uten at Vålerenga klarte å utnytte det til scoring. Vålerenga fikk allikevel initiativet også etter scoringa og da Thomas Olsen fikk styrt inn et skudd fra blålinja av Andreas Stene, så leda plutselig Vålerenga 0 – 2 i Kristins Hall etter 24:16. Bare minuttet seinere måtte Vålerenga ut i undertall etter ei krysstakling fra Joachim André Hauen Martinsen. Det blei kostbart og Jacob Noer reduserte på tida 27:10, bare tolv sekunder før Vålerenga fikk innpå Martinsen igjen.

 

Kampen var halvannet minutt over halvsspilt da Linus Rotbakken dro på seg en tominutter og Vålerenga nok en gang måtte ut i undertall. Vålerenga rei det av. Vålerenga blei trykka voldsomt bakover etter det og med god dommerhjelp skulle det ikke bli lettere da Kalle Ekelund fikk en billig slashingutvisning med drøyt to hundre sekunder igjen av perioden. Dermed kom utligninga. Vålerenga måtte gjøre endringer på laget og gikk ned på fem backer og dytta Stene opp som senter. Vålerenga klarte å ri det ut til pause med uavgjort.

 

Våolerenga fikk sjansen i overtall helt i starten av tredje periode, men på tross av at Vålerenga hamra på med skudd, klarte ikke pucken å snike seg inn bak Bengtsberg. I stedet scora Lillehammer drøyt tre minutter ut i perioden og plutselig var det Vålerenga som lå an til å få med seg null poeng fra kampen. Det så ikke ut til å hjelpe på at Ekelund dro på seg en tominutter, men verdens beste undertallsspiller Jonas Oppøyesen trampa i fra alt og alle og scora i undertall.

 

Dommerne hadde tydeligvis bestemt seg for hjemmeseier og ga Colin Spaberg Olsen en tominutter også. Dermed gikk hjemmelaget opp i ledelsen igjen – godt hjulpet av dommerjævla. Vålerenga svarte direkte, men målet blei annullert for offside i målgården. Dermed endte det med et tap for Vålerenga, etter fire strake seiere. Vålerenga falt ned til en fjerdeplass og er nå bak Lillehammer på innbyrdes. Opp til sølv og ned til fjerdeplass er det fire poeng.

 

Åj Lars

På lørdag klokka 16:00 er det ny kamp – denne gang i Furuset Forum. Fortsatt mangler de samme seks spillerne for Vålerenga når serieleder Stavanger Åj Lars kommer på besøk. Det blir ingen lett oppgave, men Vålerenga har vært utrolig sterke ut i fra de forutsetningene laget hadde før sesongstart. Det blir ikke seriegull i år, men at Vålerenga skal være med å kjempe om medaljer helt inn – det tror vi på.

Pucken limt i krysset sist Åj Lars gjesta Forum. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det haster med å få tak i billetter også, dersom du ønsker å se oppgjøret i Forum. Det gjør du vel. Vi tar med en liten tweet.


 

Sarpsborg

Innebandygutta spiller også kamp på lørdag. De møter Sarpsborg i Teglverket klokka 15:00. Vålerenga kommer fra et ettmålstap for Nor 92, som ligger på plassen bak Sarpsborg på tabellen. Det blir mest sannsynlig en jevn kamp. Vålerenga trenger poeng. Ett poeng skiller de fem nederste laga, fra plass åtte til plass tolv. Åttendeplassen gir sluttspill og holdes av Fredrikstad med ni poeng, mens Vålerenga på niendeplass har tre mål dårligere målforskjell. De tre laga bak Vålerenga igjen har åtte poeng. Her kan ett poengs forskjell skille på direkte nedrykk eller sluttspillplass med andre ord.

 

Skreia

Håndballjentene kommer fra en sterk borteseier mot Follo 2 i 2. divisjonskampen onsdag. Søndag møter de Skreia – bånnlaget – hjemme i Jordalhallen. En kamp jentene både bør og må vinne dersom de skal ha noe håp om å nå øvre halvdel av tabellen denne sesongen. Kampstart er 16:00.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 15:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Sarpsborg, Eliteserien, Teglverket

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Stavanger Oilers, Getligaen, Furuset Forum

Søndag 16:00 Håndball: Vålerenga Damer – Skreia, 2. divisjon avd 1, Jordalhallen