Serieavslutning

29.11.2019 av under Gjetord | 1 kommentar

Fotballsesongen er på mange måter over. Vålerenga blir hele Norges nummer ti denne sesongen. Bortekampen mot Mjøndalen blir ikke en tur for å feire Vålerenga. Det kan dog bli en tur for å feire at undulatene og Herman Stengel rykker ned. Det blir også en tur der en gammel traver i Vålerenga tar farvel. Dette blir Vålerenga Ultras’ siste tur – etter over tyve år i tjeneste gir Pervo seg nå.

Det er trist. Bussmiljøet i Vålerenga har sakte men sikkert forsvinni. Ultras er den nest eldste av bussa vi reiser rundt i, starta etter at Blåbussen forsvant etter hockeysesongen 1998-1999. Det er kun Bohembussen som har lenger fartstid og den er ikke så veldig mange månedene eldre; men fakta er at flere og flere reiser med fly og bil til bortekamper – og kanskje også det faktum at færre og færre reiser på bortekamper i det hele tatt. Neste sesong ryktes det også at det muligens ikke vil gå buss til alle eliteseriekamper. Det er jo ofte billigere å ta fly.

 

Det har blitt meldt så kaldt som -10 grader i Mjøndalen søndag, men nå ser meterologene ut til å enes om -2. Med et sedvanlig tap for Vålerenga, seier til Sarpsborg 08 borte mot undulatene, seier til Tromsø hjemme mot Stabæk og Ranheim borte mot Rosenborg og Kristiansund hjemme mot Strømsgodset, så rykker altså både undulatene og Herman Stengel rett ned. Ranheim får et par ekstra kamper før de rykker ned etter å ha blitt utspilt av gamle vålerengagutter som Dodou Gaye, Lars Olden Larsen, Kristian Brix og Daniel Fredheim Holm.

 

Narvik

Hockeygutta har klatra opp på tredjeplassen i årets getliga etter en meget sterk borteseier over Sparta. Søndag klokka 14:00 møter de Narvik og det fine med den kampen er at man faktisk rekker til Mjøndalen etter å ha sett Vålerenga i Furuset Forum. Spørsmålet er hva Vålerenga stiller med. Andreas Stene var back mot Sparta og det spørs om han ikke er det igjen nå – dersom ikke flere spillere er klare. Mats Trygg røyk tidlig ut mot Sparta og uten backer blir dette tungt. Kalle Ekelund, Linus Rotbakken, Villiam Strøm og Lars-Erik Franche-Enersen er de eneste backa vi i utgangspunktet har. Emil Holm Larsen får nok også spilletid.

 

Det blir nok flere unggutter med for å fylle opp rekkene også. Det må jo nesten det nå og så får vi håpe gutta har en like god dag på jobb. De trenger de poenga de kan få nå i en tøff periode for laget. Så får vi håpe flere og flere spillere blir klare etter hvert.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 16:00 Innebandy: Tunet 2 – Vålerenga Damer, 1. div øst, Høyenhallen

Lørdag 17:00 Hockey: Skien – Vålerenga U21, U21 Elite, Skien isstadion

Søndag 14:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Narvik, Getligaen, Furuset Forum

Søndag 18:00 Hockey: Mjøndalen – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Nedre Eiker Stadion

 

  1. Øyvind Knutsen sier:

    Ingenting om NM gull til g16 gutta. Ikke den beste finalen, men gutta sikra pokalen og det er det som teller.