NM semifinale mot Ørn

24.10.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Fotballs juniorjenter spiller for første gang i historien semifinale i NM. Etter å ha vinni Norway Cup tre år på rad og i år i tillegg ha spilt finale i Gothia Cup, er jentene kun nitti minutter unna sin første cupfinale noensinne. Det er spennende. Og det er to lag som begge skal ha store muligheter til å vinne NM i år, som møtes i kveld.

Denne gjengen slo Stord i kvarten. Tar de Ørn også? Foto: Hjesus.

 

Vålerenga gikk direkte til sekstendelsfinale, men måtte reise langt nordover til Harstad for å møte Medkila. Det blei en solid seier hele 1 – 6 der Julia Caroprese scora to mål og Tine Celine Karstensen, Nadia Pinto, Celin Bizet og Kine Fløtre scora ett hver. Deretter møtte de hamarlaget Ottestad på Valle og nok en gang skulle resultatet bli hele 6 – 1 i Vålerengas favør. Cornelia Torp-Hansen blei tomålsscorer, mens Fløtre, Marit Flaa, Silje Fjeldstad og Bizet scora de øvrige måla. I kvartfinalen blei det nok en lang tur, denne gangen til Stord og en langt jevnere kamp enn de to foregående. Stord tok ledelsen, men Sofie Réz utligna i første omgang og med tolv minutter igjen på klokka blei Pinto matchvinner etter bare å ha vært et par minutter på banen.

 

Trondheims-Ørn måtte igjennom 32-delsfinale borte mot Fløya fra Tromsø som de vant 0 – 4, før de møtte moldelaget Træff hjemme og vant 5 – 0. Utleira ga betydelig større problemer i kvartfinalen, men Ørn stakk av med 0 – 2 seier og i kvartfinalen beseira de undulatene 2 – 0 hjemme på Lade.

 

Ørn har et sterkt lag. Laget har hele ni landslagsspillere som alle har fått spilletid i toppserien i år. Det er dog usikkert hvor mange som kommer til Oslo. U19-landslagets kaptein, Malin Skulstad Sunde blei skada i kvartfinalen for damelaget 21. august og har ikke spilt siden. Også Emilie Bragstad har vært ute et par måneder med et tretthetsbrudd i vrista. Disse spiller nok garantert ikke.

 

Så er det et annet parameter som sliter litt for Ørn. De spiller allerede lørdag semifinale i cupen for damene mot undulatene på Lade. Spillere som Elin Åhgren Sørum og Emilie Marie Joramo skal mest sannsynlig starte den kampen, det skal kanskje Marita Olsen også. Og ser vi tilbake til kvartfinalen så spilte ingen av disse tre den heller.

 

Så hva kommer egentlig Ørn med? Mest sannsynlig stiller de med Rugile Maria Rulyte i mål. En førsteårsjunior som kom til Ørn fra Lekvik før denne sesongen og som fikk én J15-landskamp i 2017. På backene forventer vi Tiril Olsen og Julie Skorge. Olsen er en attenåring som kom fra Tiller før denne sesongen. Hu står med to landskamper for J16 fra 2017, mens Skorge er sisteårs junior og har vært i Ørn siden 2017. Så har de Tuva Lian Minde med en rekke landskamper på yngre lag, men som ikke har ikke spilt landskamper i år, samt sannsynligvis Andrea Sivertsen Broholm med to J19-landskamper; én toppseriekamp og syv innhopp i årets sesong, på midtstopperplass.

 

De spiller mest sannsynlig med en treer på midten. Førsteårsjunioren Laura Gashi spiller i angrep i toppserien, der hu har fem kamper fra start og fire innhopp i år, men er plassert på midtbanen på juniorlaget. Hu har tre mål på fire J19-landskamper denne sesongen, så en målfarlig spiller. Sammen med seg får hu mest sannsynlig sisteårsjunior Naina Maria Inauen og førsteårsjunior Emilie Lein.

 

På kantene forventer vi andreårsjunior Sara Kanutte Fornes, med syv innhopp i toppserien i år og to kamper og ett mål for J19-landslaget i år, samt førsteårsjunioren Martyna Sobzyk som kom til Ørn fra Oppdal før sesongen. Som midtspiss forventer vi J17-landslagsspiller Siri Oline Berg-Johansen med fire innhopp i toppserien i år. De kommer med andre ord med et temmelig sterkt lag.

 

Så hva med Vålerenga? Landslagsback Jenny Slåtta er ute med korsbåndsskade og Marit Flaa er overtrent og spiller heller ikke. I tillegg så sliter Emilie Østerås og Adriana Imeri med noen småskader, men østkanjenter fra Tveita og Bøler har en smertegrense litt over normalen. De spiller nok så fremt de ikke har amputert beina. I tillegg savnes Silje Fjeldstad i troppen. Så er det to veldig gode nyheter. Kine Fløtre er tilbake etter sin hælskade og Tine Celine Karstensen er også tilbake etter sine ankelproblemer. De har vært mer eller mindre skada siden Gothia Cup i sommer, men å få tilbake to spillere med toppserieerfaring kommer laget til å nyte svært godt av.

 

Vi tror Ørn kommer altså mest sannsynlig med fire, toppen med syv spillere med toppserieerfaring. Vålerenga stiller mest sannsynlig med seks spillere med toppserieerfaring, Imeri, Østerås, Fløtre, Karstensen, Mia Huse og Celin Bizet. Så får vi se hvordan det utspinner seg, men også Vålerenga har landslagsspillere som keeper Sara Nilsen, for ikke å glemme midtbanespiller og spiss Emma Iversen, som mest sannsynlig starter denne kampen på benken.

 

Vi har fått troppen og tror på følgende lagoppstilling mot Trondheims-Ørn:

Sara Kilen

Adriana Imeri – Eline Gulliksen – Emile Østerås – Mia Huse

Kine Fløtre

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Celin Bizet – Nadia Pinto – Cornelia Torp-Hansen

Innbyttere: Elife Salihu, Ingrid Haug, Sofie Réz, Henriette Velten-Simonsen, Emma Iversen, Sofie Brændshøi og Selma Saastad.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her.

Narvik for første gang

Vålerengas hockeygutter reiser i dag til Narvik for å møte det nyopprykka laget for første gang i nord. De har overraska stort i serieåpninga og har røska med seg ti poeng på tretten kamper og holder med det syvendeplassen, foran lag som Stjernen, Manglerud Star og Grüner. Wade Daniel Murphy er deres poengkonge med tre mål og ni målgivende. Tidligere Åj Lars-spiller Svein Petter Falk-Larssen er toppscorer med fem mål.

 

Vålerengas gullhjelm bæres av Kalle Ekelund som står med tre mål og åtte målgivende. Tobias Lindström, Thomas Olsen og Martin Røymark har alle scora fem mål hver og er således også Vålerengas landslagstrio til MECA Hockey Games i november. I årets første oppgjør mot Narvik var det Andreas Stene, Colin Spaberg Olsen og Thomas Olsen som sørga for at det blei en 3 – 1 seier.

 

Nytt tap

Innebandygutta havna under 0 – 1 i første periode da de tok i mot Sveiva i Teglverket, men i løpet av midtperioden sørga Mats Løkken og Sondre Lonfjeld Monsen på å snu kampen 2 – 1 i Vålerengas favør. Men på under fire minutter av tredje periode scora Sveiva tre gnager og økte med ytterligere to før Løkken og Thanh Minh Tran reduserte for Vålerenga. To mål helt på slutten og resultatet 4 – 8 gjør at Vålerenga fortsatt ligger skummelt plassert nest sist på tabellen.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Vålerenga J19 – Trondheims-Ørn, NM Semifinale, Valle kgb 5

18:30 Hockey: Narvik – Vålerenga Herrer, Getligaen, Narvik Spektrum