Fire poengs forsprang

23.10.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas toppseriedamer reiste til Vang for å møte Fart i toppserieoppgjør. Det var en vanskelig kamp for spillerne. Regnet gjorde sitt til å skape en utrivelig stemning, men vinden gjorde det svært vanskelig å beregne ballens bane. Tina Dalgård var tilbake på høyrebacken, noe som betydde at Stine Ballisager tok plassen sentralt, mens Stine Reinås måtte innfinne seg på benken.

Vålerenga økte luka ned til Sandvika fra ett til fire poeng. Foto: Morten Larød.

 

Ajara Njoya burde ha sendt gjestene i ledelsen etter noen få minutters spill, men da hu fikk servert ballen i førtifemgrader fra Victoria Ludvigsen, midt foran mål, sikta hu rett på keeper i stedet for til en av sidene. Vålerenga fulgte på med et skudd fra Sherida Spitse noen minutter seinere, men det strøyk rett utafor mål.

 

Men så, etter et kvarters spill fikk Vålerenga frispark på 25 meter. Alle venta på Spitse, men i stedet skøyt andrine Tomter. Hu traff muren, men det gjorde lite for ballen havna hos Spitse, som dro av to fartspillere med første finta, deretter én til, så ytterligere to før ballen blei servert Ludvigsen på tretten meter, som skøyt med venstrebeinet helt utagbart for keeper inn i det lengste hjørnet. En oppskriftsmessig ledelse for Vålerenga mot jumboen i årets Toppserie.

 

Tre minutter seinere fikk Spitse skyte på volley fra tyve meter, men traff rett på keeper igjen. Like før pause forsøkte Njoya seg fra spiss vinkel, men skuddet gikk i nettveggen og dermed sto det kun 0 – 1 til pause. Været blei ikke noe bedre, men Vålerenga starta andreomgang med å etablere seg inne i Farts sekstenmeter uten å klare å komme til åpne skudd. Syv åtte skudd blei blokkert i løpet av svært kort tid.

 

Et drøyt kvarter ut i andre omgang vant Dejana Stefanović et utspill fra Farts keeper. Marie Dølvik storma inn i straffefeltet. Hu kom foran Myia Maria Wilkes som allikevel kom i en slags duell delvis mot Dølviks venstre skulder. Dølvik fikk allikeel med seg ballen forbi Sigrid Bloch-Hansen som strakk ut beinet, bomma på ballen og felte Dølvik. Ei soleklar straffe som dommeren valgte å overse.

 

Etter halvspilt omgang var det Dalgård som spilte inn til Njoya som på syv meter vendte på en femøring og fikk avslutta. Igjen rett på keeper og på et spitsefrispark litt seinere dunka Spitse til. Det blei til et hjørnespark som innbytter Celin Bizet dunka til på fra et par og tyve meter, men skyhøyt over. Det var spill mot ett mål, men Vålerenga viste seg grusomt ineffektive – igjen. Og bare sekunder seinere fikk Njoya skutt fra sekstenmeterstreken, men igjen gikk det rett på keeper.

 

Heller ikke Ballisager klarte å plassere ballen i mål da et hjørnespark fra Andrine Tomter fant henne på bakre stolpe et kvarter før full tid. Det fortsatte med en kontroversiell situasjon. Dølvik kom igjennom og Bloch-Hansen kasta seg inn i en hensynsløs takling bakfra med knotta først. Hu traff Dølvik i ankelen og etter å ha feid vekk ankelen til Dølvik traff hu ballen som  gikk inn til keeper som plukka den opp i fast grep. Vi mener det er et klart frispark, et klart rødt kort både for hensynsløs takling og fordi Dølvik var aleine med keeper midt foran mål på søtten meter og blei fratatt en åpenbar målsjanse.

 

Tre minutter før slutt kom Farts eneste nestenmålsjanse. Et mislykka innlegg fra høyrekanten landa delvis oppå og delvis på baksida av tverrliggeren. Det endte med 0 – 1 og Vålerenga gikk dermed på sin syvende strake kamp uten tap i Toppserien. Med to kamper igjen er avstanden ned til Klepp og Sandvika på fire poeng, men målforskjellen til Klepp er slik at Vålerenga trenger tre poeng for å ta seriesølvet. I forhold til Sandvika kan to poeng holde.

 

Vålerenga har for lengst gjort sin beste sesong noen sinne. I 2013 tok de en femteplass med 32 poeng, hvilket er beste plassering i toppserien. I år kan de ikke bli dårligere enn nummer fire med to kamper igjen å spille. I 2017 tok de sin beste poengscore med 34 poeng, mens det blei 33 poeng i fjor. Nå har de allerede tatt 42 poeng. Om to uker møter de Avaldsnes på hjemmebane og innkasserer de tre poeng i den kampen er sølvet og Champions League-kvalifisering 2020 – 2021 i boks; men før det skal jentene til Arna utafor Berget for å spille semifinale i cupen mot et lag som fortsatt ikke har redda plassen i Toppserien.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Hannah Seabert

Tina Dalgård – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Sherida Spitse

Victoria Ludvigsen – Dejana Stefanovic

Rikke Marie Madsen – Ajara Njoya – Marie Dølvik

Innbyttere: Celin Bizet (30 min for Madsen) og Ingrid Søndenå (3 min for Dølvik).

 

Vålerengas beste
   Victoria Ludvigsen
  Andrine Tomter
Stine Ballisager

 

 

Nesten ny spilleberettigelsestabbe

Vålerenga holdt på å gå på nok ei spilleberettigelsesblemme mot Stabæk. Fra før av har vi nevnt at Jonas Levernes blei satt opp på B-lista på tross av at han ikke var under 19 år ved årets begynnelse. Så spilte de med fire spillere som var over 22 år ved årets begynnelse i rekruttkampen hjemme mot Kringsjå og endte opp med å tape kampen 0 – 3 på papiret. Mot Follo satte rekruttlaget  inn Saduldin Ahmad al Saloumi åtte minutter før full tid. Saloumi har denne sesongen både spilt for Drøbak/Frogn og Nesodden før han gikk til Vålerenga. Ettersom det kun er lov til å spille for to lag i løpet av én sesong – så var heller ikke han spilleberettiga. Follo la dog ikke inn protest. Så altså mot Stabæk: Vålerenga satte opp Christian Borchgrevink på spillerkortet uten å ha kontroll på at han hadde med seg ett gult kort fra låneoppholdet i Notodden og dermed hadde karantene med sine tre gule kort i Eliteserien. Etter sigende var det Nettavisa som gjorde Vålerenga oppmerksom på blemma. Å ha orden på dette er en sportsdirektørs jobb, men på tross av at Vålerenga er kjent som en pølsepapirklubb har vi aldri sett noe i nærheten av mangel på kontroll på spilleberettigelse som etter at Jørgen Ingebrigtsen blei sportsdirektør.

 

Hadde Vålerenga starta med Borchgrevink hadde laget tapt 0 – 3 og Stabæk ville ha vært foran oss på tabellen på målforskjellen. Nå er det kun fem poeng ned til direkte nedrykk, men i media framstår Ronny Deila som komiske Ali der han ytrer at nedrykk ikke er en sjanse. Alle som har sett på tabellen ser at det er en realitet. I øyeblikket er det kun fem poeng ned til direkte nedrykk. Like mye rister vi  på hodet over uttalelsen hans om at det ikke er noen negativitet i Oslo blant spillerne, slik Moussa Njie hevder. Deilas bevis for at det ikke stemmer var at de kunne hente Odin Thiago Holm i kamp med andre. Problemet er jo at Thiago Holm ikke er oslogutt, men trønder.

 

Fakta er at Deila og Ingebrigtsen ikke vil bruke de unge oslogutta før det blir skade på andre spillere. . Aron Dønnum fikk ikke spille før Deyver Vega blei skada. Ivan Näsberg fikk først spille da Sam Adekugbe blei skada. Christian Borchgrevink fikk ikke spiller før Efraín Juárez blei skada og Kristoffer Klaesson fikk ikke spille før Adam Larsen Kwarasey blei skada. Felix Horn Myhre har fått mindre spilletid i år enn i fjor. I år han så langt kun 276 spilte minutter, 2 kamper fra start der han har blitt bytta ut i begge og tolv innbytter. I fjor hadde 723 minutter, seks kamper fra start der han fullførte fire av dem og tretten som innbytter. Nå står man og lurer på hva som skjer med årets store spiller på rekruttlaget, Brede Sandmoen. Han debuterte i PostNordligaen allerede som sekstenåring. Klubben har enda ikke gitt ham proffkontrakt.

 

Vi har heller ikke mye til overs om at klubben hardnakka påstår at tilskuertallet ikke har gått ned. Alle som er på stadion ser det samme. Tilskuertallet går ned. Mot Stabæk var det vel et godt besøkt bortefelt som gjorde at reelle tilskuertallet kanskje passerte to tusen. De få tilskuerne til tross, Klanen lagde godt liv. Men det var Stabæk som dominerte kampen fra start og etter bare fem minutter kom den første baklengsen. Jeppe Arctander Moe spilte igjennom Luc Kassi som sneik seg inn i rommet mellom Amin Nouri og Pierre Kanstrup. Det skulle ha vært offside, men Johan Lædre Bjørdal holdt ikke linja og oppheva den. Svakt av Bjørdal. Youssef Toutouh varden eneste stabækspiller inne i feltet på Kassis innlegg, men hverken Mohammed Abu eller Bård finne valgte å ta ut Sammy Skytte som spurta inn mot sekstenmeteren og og dundra til på hel volley. Ivan Näsberg var den eneste som så faren og spurta til og kasta seg inn foran Skytte for å blokkere skuddet, men blokkeringa mislyktes. Skuddet gikk rett på Adam Larsen Kwarasey som ga en elendig retur rett ut i feltet. Med Näsberg i knestående og statistene Abu og Bjørdal spikra fast i kunstgresset, kunne Skytte sette returen enkelt i mål. Sjølsagt var det Skyttes første mål i Eliteserien også.

 

Ivan Näsberg hadde et innleggsforsøk, Aron Dønnum en avslutning på et hjørnespark og Deyver Vega to skuddforsøk som begge blei blokkert før Stabæk igjen satte trykk på Vålerenga. Først et innlegg som Kanstrup meget svakt klarerte rett ut til Daniel Braaten som etter å ha blitt forsøkt blokka av både Bjørdal og Näsberg heldigvis skøyt utafor; men så skjedde det igjen. Mohammed Abu dytta ballen tilbake til Kanstrup som spilte den tilbake igjen til Abu eller Lekven. Det er litt vanskelig å se, men det er Abu som er først og han som forsøker å ta i mot ballen. Det klarer han dog ikke og det ser fryktelig klønete ut måten Abu regelrett bommer på ballen på. Tortel Lumanza brøyt Vålerenga på 25 meter og spilte ut til Braaten som igjen ville vært i offside dersom Bjørdal hadde holdt linja som Nouri og Kanstrup lå på. Men Bjørdal lå fire meter bak de nevnte. Lekven spurta til og fikk hindra Braatens avslutning og pressa ham ned til dødlinja og ut mot sekstenmeterstreken. Det er nå vi ser Vålerengas mangel på oversikt. Inne i feltet har Stabæk to spillere i tillegg til Braaten som er dekka av Lekven. Det er Youssef Toutouh på vei mot fremre hjørne av femmeteren, så kom Kassi inn mot bakre stolpe. I halvsirkelen på sekstenmeter blei Lumanza stående i returrommet.

 

Hva gjorde så Vålerenga? De lagde en linje med fire spillere langs dødlinja. Lekven midt mellom femmeteren og sekstenmeteren. Kwarasey en halvmeter bak i håpløs posisjon. At Kwarasey gikk ut der tvang Bjørdal til å stille seg bak ham for å beskytte mål, men Bjørdal stilte seg mellom femmeteren og stolpa, litt ut. Nouri valgte derfor å gå ned å beskytte målet. Det igjen gjorde at Kanstrup var aleine med Toutouh. Vålerenga brukte altså fire mann for å dekke opp Braaten som var på dødlinja. Ingen spillere så noe annet sted enn mot Braaten. Ingen snudde på hodet for å få oversikt over Lumanza og Kassi. Deyver Vega kom sprintende til, men med Abus ballmist på tredve meter hadde han for lang vei hjem til å rekke fram. Resultatet var at Kassi fikk stå helt aleine på syv meter å stange inn 0 – 2, mens Vega kom noen tiendeler for seint.

Det var mye snakk om at Vålerenga skulle ha trygghet med Kwarasey som bakerste spiller. Undertegnede har sjeldent sett svakere forsvarsspill enn det laget viste fram. To spillere stolte så lite på keeperen sin at de er opptatt av å dekke opp bak keeperen som er ute på bærtur, i stedet for å kunne ta ut de spillerne som kom løpende rettvendt inn i feltet. En vakker pasning av Braaten, men fryktelig svakt av Vålerenga. Og når de først er så feilplassert, så er det kun Nouri som klarte å ta ut korthjørnet til Kwarasey, mens både Bjørdal og Kanstrup dekka opp én meter utafor langhjørnet. Hadde én av dem i det minste gått for å blokkere langhjørnet hadde de hindra baklengs. Totalt hodeløst og svakt av to så rutinerte spillere at instinktet ikke er å dekke keepers langhjørne i en sånn situasjon.

 

Herolind Shala tok på seg leggskinn, tok av seg beinklærne og blei satt i oppvarming. Etter tyve minutter spilte Vega inn til Bård Finne som hælflikka tilbake til Dønnum som fyra av i nettveggen. To minutter seinere fant Abu en god og offensiv Näsberg på venstrekanten. Innlegget fant Dønnum som ikke traff ordentlig fra seks meter og det blei bare med hjørnespark. Minuttet seinere slo Vega inn fra høyresida mot første stolpe, men Mathías Vilhjálmsson blei stående på femmeteren i stedet for å ta to skritt framover og stange ballen inn i nettmaskene. Dermed blei det keepermat.

 

Minuttet seinere satte Dønnum opp Näsberg som etter at innlegget blei delvis blokkert gikk inn i feltet og vant fire hodedueller på rad og klarte å få den siste headinga ned på lissa til Finne, som fant Vega som spilte gjennom Vilhjálmsson som dessverre sto akkurat litt for mye på hæla til å få skotuppen på kula og pirke den forbi Marcus Sandberg i stabækmålet. Klanen responderte sporenstreks med «Ivan er fra Vål’enga», vel vitende om at Näsberg er en av gutta som går foran i krigen og kan dra med seg resten av laget.

 

Rett før halvtimen var spilt så var det Vilhjálmsson som ga fra seg ballen med en feilpasning tilbake på midtstreken til Toutouh med hele vålerengalaget på vei framover. Han spilte Kassi på venstrekanten og denne gang var det Kanstrup som oppheva offsiden. Nouri spurta det han kunne, men er nok ikke rask nok til å løpe opp tyve meter på Kassi lenger, så da han kom ned blei han enkelt dratt av og Kassi kom ned mot dødlinja, la ut til Braaten som satte ballen mellom beina på Bjørdal og i stolpa. Det blei kaos i feltet, men til slutt fikk Dønnum rydda opp med en sklitakling.

 

Og da kom Vålerengas bytte. Sjokkert sto vi på tribunen å så at én av de tre spillerne som hadde skapt framover, Vega, blei ofra da Herolind Shala skulle inn. De fleste forventa at enten Lekven eller Abu skulle ut og at Vega blei satt inn for å få en boks til boks spiller, men nei. Det var ikke planen til Deila denne gang. I stedet blei Dønnum, vår mest kreative spiller dytta ut fra tierrollen til høyrebacken.

 

Ti minutter før pause tredde Dønnum igjennom Shala, men en stabækfot er i veien for avslutninga og det blei med hjørnespark. Fem minutter før pause fikk Vålerenga hjørnespark. Den blei klarert ut på sekstenmeter der Lekven hamra ballen mot det lengste krysset. Vilhjálmsson steg til værs og endra retning på ballen til å gå ti centimeter over tverrliggeren i det andre krysset. Det spørs om ikke Vilhjálmsson redda en redusering der. Minuttet før pause snurra Dønnum rundt inne i straffefeltet og la tilbake til Abu som dro til fra søtten meter. Skuddet gikk via fingertuppene til Sandberg og i stolpa.

 

Andre omgang var tre minutter gammel da Nouri storma inn i feltet, spilte til Finne som ga videre til Dønnum og deretter til Vilhjálmsson som skøyt rett i klypene på Sandberg. Finn håndballopprulling, men elendig avslutning. Seks minutter var det Dønnum som vant ballen, storma i angrep, fikk med seg Nouri som slo et perfekt innlegg til Finne som dro til på volley fra ti meter. Avslutninga gikk dog tre meter utafor målet.

 

Elleve minutter ut i kampen så brukte Dønnum litt armer i en duell med Winche-Lanche og dommeren valgte å blåse. Dønnum var litt oppgitt og ga et tiendels frustrasjons «Faen!» og så gikk han videre. Det var nok til at dommer Tom Harald Hagen sprinta bort til ham og ga ham gult kort. Tidligere i kampen var det sett seine og stygge taklinger fra Moe og Braaten som ikke ga gult kort, men litt armbruk i en duell der begge to var omtrent like gode og et lite frustrasjons «Faen!» var nok for Hagen til å gi et gult kort. Det verste er at Dønnums reaksjon er over på ett tiendels sekund. Det virka ikke som en protest mot dommeravgjørelsen en gang, mest som en frustrasjon over egen armbruk. Det skulle dog få konsekvenser seinere. Det er rett og slett bare markeringsbehov av dommeren og førte til at Dønnum nå var ute av kampen mot undulatene til lørdag. Slett dommerarbeid!

 

Shala svarte rett etterpå med å spille igjennom Finne, men han klarte ikke å løfte avslutninga. Med seksten minutter igjen av ordinær tid forsøkte Dønnum å takle Braaten midt på banen. Litt overivrig med gult kort og han sparka bak på hælen til Braaten som falt. Det var ikke spesielt stygt og Hagen kunne godt latt være å gi gult for den ut i fra hva han hadde godkjent av tøffe taklinger tidligere i kampen, men gult er heller ikke feil dømt. For Dønnum betydde det dog marsjordre. Og med det var kampen i realiteten over.

 

Vålerenga skapte en del framover i denne kampen, men virka helt i oppløsning bakover. Vi kjøper ikke at Kwarasey gir trygghet. Vi kjøper ikke at leiesoldat Kanstrup er bedre enn Näsberg og Markus Nakkim. Og den andre leiesoldaten, Mayron George, ga mest latter på tribunen da oppvarminga hans var mer stillestående enn fjerdedommeren var. Det gir heller ikke et godt signal at daglig leder blir avbilda med huet ned i mobiltelefonen midt under kampen. Det er et tegn på at dette ikke betyr noe for dem.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Johan Lædre Bjørdal – Pierre Kanstrup – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Aron Dønnum

Deyver Vega – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Heroldind Shala (60 min for Vega), Mohammed Fellah (23 min for Lekven) og Sam Adekugbe (10 min for Näsberg).

 

Vålerengas beste
   Aron Dønnum
  Ivan Näsberg
Herolind Shala

 

Seriemestere

Seriemesterne Vålerenga 2 møtte serietoer Ørn Horten på Valle tidlig lørdag. Det var en uviktig kamp for begge lag, men Vålerenga stilte med Erik Israelsson fra start som eneste overårige spiller. En merkelig situasjon der man skulle tro at Mohammed Fellah trengte nitti minutter, men han fikk sitte på benken og gjøre et tamt innhopp for a-laget seinere på dagen i stedet.

 

Laget mangla Brede Sandmoen som sliter med hofta, men starta allikevel best og og Osame Sahraoui fikk den første sjansen etter å ha blitt spilt flott igjennom av Joacim Sereba. Keeper redda og det blei kun hjørnespark som Jonas Levernes slo inn på hodet til Sander Werni som heada centimeter utafor, men etter seksten minutter kom målet. Erik Israelsson satte opp Sahraoui på midten og han spilte fram Elias Taubo som spurta på og runda Ørns midtstopper. Aleine med keeper gjorde Taubo ingen feil og scora sikkert.

 

Ørn hadde også en sjanse fra omtrent hjørnet av femmeteren som traff stolpa. Vi tror dog at Fredrik Holme blokkerte muligheten for at ballen kunne gå inn i korthjørnet. Det sto seg med vålerengaledelse til pausee.

 

I andre omgang blei Levernes dratt av inne i feltet, men Jørgen Johnsen redda avslutningsforsøket og Vålerenga fikk klarert returen han ga. Så traff Ørn stolpa på et skudd fra sekstenmeterstreken. Vålerenga gjorde en rekke bytter og inn kom midtstopper Brede Pedersen med en takling inne i straffefeltet. Taklinga ser rein ut på bildene, men dommeren blåste straffespark og Simon Bahrami tok fart. Skuddet gikk ti centimeter til side for mål. Så kom en trippelsjanse på et innlegg. Johnsen gjorde en kjemperedning, og en kjemperedning på returen, men kunne ikke hindre at det tredje skuddet gikk i nettet.

 

Dermed endte det 1 – 1 i en noe uviktig kamp. Litt prestisje blir det dog i siste kamp. Ørn og Tønsberg gjør opp om seriesølvet, mens Halsen og Grei gjør opp om hvem som blir det siste laget som rykker ned. Vålerenga stilte med følgende lag:

Jørgen Johnsen

Martin Riisnæs – Jonas Levernes – Fredrik Holme – Oskar Opsahl

Trygve Aarstad – Erik Israelsson

Osame Sahraoui

Elias Taubo – Sander Werni – Joacim Sereba

Innbyttere: Amel Muratovic (55 min for Taubo), Hans Jacob Thomsen (45 min for Opsahl), Brede Pedersen (45 min for Holme), Marcus Melchior (33 min for Sereba) og Musa Lowe (12 min for Aarstad).

 

Vålerengas beste
   Osame Sahraoui
  Jørgen Johnsen
Jonas Levernes

 

Slo serietoeren

Vålerengas J17-lag har fått en litt vanskelig inngang på årets sesong, men har blitt bedre og bedre utover sesongen og nå ser de ut til å avslutte med stil. Søndag sendte de seiretoer Rælingen på et svært sjeldent tap. Caroline Larød og Sofie Brændshøi sørga for en tidlig ledelse, men Rælingen slo tilbake og rett etter pause sto det 2 – 2 igjen. Emma Iversen blei dog matchvinner en halvtime før slutt. 2 – 3 seieren gir dem en fortsatt sjetteplass foran Kringsjå, men med god mulighet til å passere Fjellhamar i siste serierunde og knipe femteplassen. Med hjelp fra Ottestad kan de også passere Øvrevoll Hosle og ta en fjerdeplass.

 

Beseira Sparta

Hockeygutta var tilbake i Furuset Forum. Det blei en grei seier og allerede etter syv minutter satt den første pucken. Sander Frøberg vant droppen til høyre og Daniel Sørvik tok med seg pucken fra blålinja og ned til mållinja, inn i målgården og satte pucken forholdsvis enkelt inn i nettmaskene bak Jens Kristian Lillegrend. I spill fem mot tre klarte dog Sparta å utligne etter elleve minutter. Mikkel Søgaard slo en fin pasning over til Hans Kristian Jakobsson som skøyt på direkten. Steffen Søberg redda, men pucken sklei rett ut til Jens Victor Öhman som styra den enkelt inn i åpent mål.

 

Vålerenga skulle allikevel få med seg en ledelse inn i garderoben for rett før det sto ett minutt igjen av første periode dumpa Kalle Ekelund en  puck ned mot mål. Thomas Olsen fikk ikke styrt den på mål, men fikk den med seg i rundvantet og tok turen rundt målet, der han prøvde å snike den inn kjøkkenveien. Lillegrend fikk stengt bakdøra, men pucken kom ut i slottet til Colin Spaberg Olsen som enkelt satte inn 2 – 1.

 

Vålerenga brukte omtrent like lang tid på å score i midtperioden som i den første. I overtall la Svein Linus Rotbakken pucken til Sørvik som forsøkte et skudd mot det lengste krysset. Lillegrend ga retur og Filip Gunnarsson tok pucken, dro den rundt en liggende Lillegrend og inn i det tomme målet bak ham. Men igjen skulle Sparta score. Denne gang ved at Vålerenga ikke klarte å klarere pucken i sonen. Kristian Østby spilte over til Jonas Meisingset som fyra av fra blålinja. Søbergs retur havna ut til Öhman som scora sitt andre for dagen. Det sto seg ut perioden og Vålerenga gikk nok en gang i garderoben med ettmålsledelse.

 

I siste periode skulle dog Vålerenga vise at de var overmakt. Etter en trygg og solid defensiv start på perioden, skulle det eksplodere på klansfeltet med knapt syv minutter igjen på uret. Tobias Lindström slo pucken inn i sona på høyresida og Andreas Stene vant duellen langs vantet. Martin Røymark plukka pucken og vippa den vakkert opp i redet. Sparta tok ut keeperen og gikk for redusering på slutten, men Ekelund slo pucken opp til Spaberg Olsen som la igjen til navnebror Thomas som hamra pucken inn i det åpne målet.

 

Dermed har Vålerenga fått en helt godkjent start på sesongen. De ligger for øyeblikket på en femteplass, men har to kamper til gode på fjøsbønda fra Hamar som ligger poenget foran og én kamp til gode på Lillehammer som ligger to poeng foran. I morgen møter de Narvik på bortebane for første gang, før de får Lillehammer på besøk i Furuset Forum på lørdag.

 

Vålerengas beste
   Daniel Sørvik
  Thomas Olsen
Colin Spaberg Olsen

 

Lekte med Lillehammer

Vålerengas U21-lag lekte med NTG/Lillehammer i Kristins Hall på lørdag. Joacim André Hauen Martinsen satte standarden allerede etter seksten sekunder, Jens Jacob Bjørnslett økte til 2 – 0 før tre minutter var spilt og Joakim Opsahl satte inn 3 – 0 før halvspilte førsteperiode. Gutta roa nå ned målkåtheten en smule og sa seg fornøyd med stillinga til pause.

 

I midtperioden reduserte NTG/Lillehammer etter 31 sekunder, men Ralfs Litaunieks sørga for fortsatt tremålsledelse. Dessverre kom det nok en redusering fra NTG/Lillehammer så Vålerenga endte med å tape midtperioden 1 – 2. Det ga tydeligvis en hårføner i garderoben for i tredje periode skrudde gutta på igjen. Marcus Ilseng Kristiansen, Hauen Martinsen, Carl Erik Kraabøl, Herman Plogås og Nicolai Eliesen sørga for at det til slutt sto 2 – 9 på tavla.

 

Dermed ligger Vålerenga på en andreplass på tabellen, poenget bak disse hamarsingene som tydeligvis skal jukse seg til høy tabellplassering i starten av sesongen ved å spille alt for mange kamper; men til tirsdag hjelper det lite. Da får de deng av Vålerenga i fjøset og fire dager seinere på Jordal.

 

Slo Sparta

Hockeyjentene har fått en tung start på sesongen og har mista flere viktige spillere. Blant annet gikk Tina Scott til Sparta før sesongen, men da jentene møtte nettopp Sparta i Sparta Amfi var det Vålerenga som trakk det lengste strådet. Sparta tok riktignok ledelsen, men så sto stortalentet Suphattra Chaiyasan fram og utligna for Vålerenga. Og etter den utligninga sørga Mari Grøndahl, Thea Ramsrud Johansen og Flosrún Váka Johannesdottir for at det sto 1 – 4 på tavla etter første periode.

 

Sparta kom tilbake med to mål i midtperioden og til slutt utligning av Scott elleve minutter før full tid, men i spilleforlenginga var Ramsrud Johansen frampå og sørga for at Vålerenga fikk med seg to poeng hjem til Oslo. Det var lagets to første poeng denne sesongen.

 

Tabelltopp

Vålerengas håndballgutter reiste til Nord-Norge og spilte to kamper i helga. Først slakta de Bodø 2 23 – 33 etter hele syv mål av Rolf Vetle Tjørswaag og seks av Jakob Gjøen. Deretter dro de enda lenger nord, til Tromsdalshallen og banka Bravo 31 – 40. Jonas Tryving Harlem scora åtte mål, Gjøen syv i en kamp der Bravo en periode var kun tre utespillere på banen etter å ha pådratt seg tre tominuttere.

 

Dermed topper Vålerenga fortsatt 2. divisjons avdeling 1 med 14 poeng av 16 mulige. Neste motstander er fjerdeplasserte Ros som har klart kunststykket å spille tre av sine seks spilte kamper uavgjort.

 

Tap for Haslumrekruttene

Håndballjentene gikk på sesongens andre tap da de møtte Haslum 2 på Nadderud. Etter å ha liggi under med syv mål til pause vant de andreomgangen 14 – 11, men til liten nytte. 28 – 24 blei sluttresultatet. Madeleine Bråten Mella blei toppscorer med åtte fulltreffere. De er nyopprykka så dersom de skulle klare en plass på øvre halvdel av tabellen til slutt vil det være en godt gjennomført sesong i 2. divisjons avdeling 1.

 

Innebandy

Vålerengas innebandygutter spiller for første gang i eliteserien og har tatt fire poeng på sine seks første kamper. I dag møter de Sveiva i Teglverket. Sveiva har tatt tolv poeng og skal normalt sett være storfavoritter, men etter noen tunge kamper tok de poeng fra sjetteplasserte Fredrikstad borte sist og med fjerdeplasserte Sleiva på hjemmebane kan de nok en gang overraske.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Sveiva, Eliteserien, Teglverket