Semifinale for første gang

26.09.2019 av under 2019, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas J19-lag møtte Stord borte i kvartfinalen i NM. Det blei mer spennende en vi hadde forventa. Stord ar farlige på kontringer. Stord var nok ganske heldige. Den første taklinga til Hannah Stenersen på Marit Flaa etter bare 75 sekunder burde gitt soleklart gult kort, men dommeren valgte å holde kortet i brystlomma. To minutter seinere tredde Julia Caroprese igjennom Flaa på venstresida og Flaa løp i fra forsvaret på vei inn aleine mot keeper. Stenersen tok en profesjonell feil og felte Flaa og da måtte det gule kortet opp.

 

Etter fem minutter viste Caroprese nok en gang fram pasningsfoten sin. Denne gangen tredde hu igjennom Celin Bizet aleine med keeper, men keeper kom ut og Bizet trakk seg litt i siste liten og bomma på ballen. Det var et fryktelig kaos inne foran mål etter et hjørnespark fra Adriana Imeri etter ti minutter, men hverken Flaa eller Bizet klarte å få ballen på mål.

 

Stord hadde et skudd som gikk like over mål etter 18 minutter og bare minuttet etter tok de ledelsen. En litt svak klarering fra Emilie Østerås gikk rett i stordspiller Ida Holm Neset. Hu spilte ut til Sanne Bolette Dale Lekven som slo inn. Et fryktelig passivt vålerengaforsvar, der både Østerås og Imeri bomma på klarering, lot ballen skli helt over til Vilde Folgerø som fikk skyte fra fjorten meter. Utagbart for keeper Sara Kilen. Da var det spilt i 19 minutter og 40 sekunder.

 

Vålerenga gikk rett i angrep. Caroprese spilte igjennom Bizet som slo tilbake til Flaa som fant Cornelia Torp-Hansen inne i feltet. Avslutninga blei dog for dårlig. Bare sekunder seinere burde Stord høyreback Stenersen vært vist ut. Flaa fikk ballen forbi henne og Vålerenga kom med fire mot to. Stenersen tok livgrep på Flaa og la henne i backen. Et soleklart gult kort og ettersom hu allerede hadde gult burde hu ha blitt vist ut der. Men dommeren turde ikke.

 

Etter 26 minutter storma Bizet fram på kanten og fant Flaa inne i midten. Flaa dro på seg alle forsvarsspillerne og dermed var Torp-Hansen helt fri midt foran mål. Pasninga kom, men assistentdommeren vinka av for offside. Noe som vel var tvilsomt. Et par minutter seinere blei det nok en gang kaos inne i femmeteren til Stord etter et hjørnespark. Denne gangen fra Caroprese, men heller ikke nå klarte Vålerenga å dytte blalen over målstreken.

 

Bizet fikk også en sjanse på et skudd fra sekstenmeterstreken etter 31 minutter, men heller ikke nå klarte Vålerenga å utligne. I stedet holdt Stord på å doble ledelsen. Nok en gang var det innlegg fra Lekven. Eline Gulliksen feilberegna høyden på innlegget og Hanna Mehammer fikk stå helt fri og heade fra fire meter; men Kilen var raskt ned og ga heller ingen retur.

 

Flaa var meget god i førsteomgangen og skapte den neste sjansen da hu dribla seg fri fra to spillere og serverte Bizet på straffemerket, men nok en gang var avslutninga for dårlig og keeper Emilie Linnea Jönsson i veien. Det tok 38 minutter før Vålerenga fikk mål. Imeri tok med seg ballen fram på høyre sida og slo over til Bizet som la igjen til Sofie Réz. Hu skøyt fra 35 meters hold og traff helt nede i stolperota.

 

Vålerenga valgte å ta ut Flaa i pausa ettersom hu hadde vært sjuk hele uka i forkant og dermed begynte å bli mektig sliten. Inn kom Selma Saastad. Det tok ni minutter før det skjedde noe i andre omgang. Et hjørnespark fra Imeri blei slått i tverrliggeren av keeper. Så kom en veldig kontroversiell situasjon. Et dårlig tibakespill blei snappa av Saastad som var aleine med keeper. Hu runda kepeeren som felte henne. En noe feig dommer valgte en mellomløsning med hjørnespark som garantert var feil, men som gjorde at han slapp å blåse straffe.

 

Rett etter at timen var passert spilte Saastad igjennom Bizet, men nok en gang var avslutninga for dårlig. Og nå begynte Vålerenga å rote det til. Det førte til en stordsjanse etter 65 minutter, men Mehammer skøyt rett på keeper Kilen. Vålerenga satte inn Silje Fjeldstad, men det hjalp ikke på å skape målsjanser direkte. I stedet var det Stord som skapte målsjanser. Mehammer skøyt i stolpa og på returen skøyt Lekven utafor på åpent mål.

 

I mangel på målsjanser satte Østerås inn Nadia Pinto et kvarter før slutt. Et meget godt bytte for etter bare å ha på banen i hundreogfemti sekunder falt avgjørelsen. Og for et mål det var. Caroprese vant en andreball midt på egen banehalvdel og med en lekker kipp satte hu i gang Bizet på venstresida. Bizet tok én touch før hu spilte igjennom Pinto som rykka fra forsvaret, kom seg akkurat unna ei sklitakling og aleine med keeper trilla hu ballen inn i det lengste hjørnet.

 

Stord fikk en sjanse på et hjørnespark etter åtti minutter, men Réz sto på streken og fikk heada ballen unna. Og derfra og inn hadde Vålerenga full kontroll og Saastad burde ha punktert kampen da hu fikk ballen på to meter midt foran mål åtte minutter før full tid, men hu traff ikke ballen ordentlig. I stedet begynte Vålerenga å bruke tid å spille mot hjørneflagga; men fire minutter før full tid burde Stord ha fått sitt andre røde kort i kampen. Bizet var igjennom med Pinto inne i midten blei bare meid ned av Guro Hinderaker Pedersen. Igjen svakt av dommer å ikke ta opp det røde kortet.

 

Det blei ikke flere mål og dermed er Vålerenga videre til semifinale i NM for første gang for juniorjentene. De to siste åra har de ryki ut i kvartfinalen, nå er de altså i en semifinale der de møter Trondheims-Ørn på stadion på Valle. Et lag med flust av landslagsspillere. Da er forhåpentligvis både Kine Fløtre og Tine Celine Karstensen tilbake fra sine skader.

Vålerenga stilte med følgende lag:

Sara Kilen

Adriana Imeri – Eline Stensen Gulliksen – Emilie Østerås – Sofie Réz

Mia Huse

Emma Iversen – Julia Caroprese

Cornelia Torp-Hansen – Celin Bizet – Marit Flaa

Innbyttere: Selma Saastad (45 min for Flaa), Silje Fjeldstad (21 min for Iversen).

 

Vålerengas beste
   Julia Caroprese
  Celin Bizet
Marit Flaa