Opp på sølvplass

26.09.2019 av under 2019, Damer, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas toppseriejenter fortsatte den fine trenden etter VM. Trondheims Ørn blei regelrett overkjørt, men allikevel så var det ikke helt trygt. Vålerenga skapte målsjanser, men lite mål. Etter åtte minutter snappa Dejana Stefanović kula høyt inne på Ørns banehalvdel. Rikke Marie Madsen la inn full sprint og blei tredd igjennom. Keeper Kristine Nøstmo kom ut og gjorde seg stor og Madsen feila i et forsøk på å kippe ballen over henne.

 

Men allerede minuttet seinere satte kula  i nettet. Sherida Spitse vant en andreball på Ørns banehalvdel, heada fram til Ajara Njoya som la ballen tilbake til en rettvendt Spitse. Hu satte opp Stefanović som fyrte a fra et par og tyve meter. Nøstmo var på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk inn. Tid for scoring var 9:05.

Dejana Stefanović og Vålerenga var ett hakk foran Ørn i alt. Foto: Morten Larød.

 

Etter søtten minutter hadde Vålerenga en ny stor mulighet. Denne gangen var det Stefanović som  spilte ut til Spitse som testa skuddfoten omtrent fra samme  punkt som Stefanović scora fra åtte minutter tidligere, men skuddet gikk en meter utafor. To minutter seinere fikk Ørn sin eneste målsjanse i omgangen. På et innlegg fra høyre stupte Marit Clausen fram og fikk heade fra femmeter, men læret sklei av panna hennes og ballen gikk langt utafor.

 

Etter 36 minutter fikk Vålerenga en dobbeltsjanse. Først ved innlegg av Andrine Tomter som Natasha Dowie heada mot hjørnet, men keeper Nøstmo rakk ned og fikk slått til hjørnespark. Innoverskrudd fra Tomter fant hu hodet til Victoria Ludvigsen på bakre stolpe. Headinga gikk dessverre i nettveggen. Og to minutter seinere snappa Ludvigsen ballen, spilte vegg med Njoya og storma inn i feltet. Hu la ballen over på bakre stolpe der Madsen kom stormende, men klarte å sette kula over tverrliggeren. At det kun sto 1 – 0 til pause var et under.

 

Vålerenga fortsatte dominnasnen i andreomgang og på en andreball etter hjørnespark allerede etter tre minutter hadde Tomter hele målet åpent i det hu heada fra tolv meters hold; men Tomters heading gikk utafor. Seks minutter ut i omgangen fikk først Ludvigsen en stor sjanse, men skuddet blei blokkert til hjørnespark. Det endte hos Stefanović som fyra av fra syv meter; men Nøtmo redda. Hu ga dog retur og klareringa havna hos Spitse som fyra av fra 25 meter; men nok en gang sto Nøstmo i veien.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på og etter 58 minutter testa Madsen skuddfoten fra tyve meter, men siktet sto innstilt én meter til høyre for Nøstmos venstre kryss. I stedet så scora Trondheims-Ørn på meget kontroversielt vis. På en kontring spilte Clausen til innbytter Julie Adserø. Hannah Seabert reddda først på returen sendte først Clausen en albue i brystet på Tomter, som falt inn i Waldus. Seabert tok ballen, men Adserø sparka den ut av henda hennes til en offsideplassert Clausen som satte ballen i tomt nett.

 

Det var voldsomt i mot spillets gang, men Vålerenga svarte med én gang. Tomter spilte fram til Njoya som ga den videre ut til Ludvigsen. Hu fikk ikke lagt inn og måtte bruke Stine Ballisager i stedet. Ballisagers innlegg var millimeterpresist på huet til Dowie som enkelt heada Vålerenga tilbake i ledelsen. Tid for scoring 68:48.

 

Minuttet seinere var det Spitses tur til å lade kanonen igjen, men denne gangen endra ballen litt retning i en spiller og det blei kun et hjørnespark. Det holdt Spitse på å skru rett inn i nettet, men ballen blei klarert på målstreken.

 

Etter 79 minutter fikk Marie Dølvik på et vis dytta ballen over til motsatt side der Madsen var ledig. Hu spilte igjennom Njoya som aleine med keeper satte ballen inn under Nøstmo. Spiker’n i kista kom på tida 79:18. Ingrid Schjelderup fikk sitt første innhopp i årets sesong og brukte bare noen sekunder på å vise seg fram. Hu tredde igjennom Dølvik som fikk et bra skudd, men mål blei det ikke der heller.

 

Uansett vant Vålerenga sjansestatistikken 16 – 2 og burde således minst ha scora fire mål, kanskje så mye som seks. Vålerenga klatra til andreplass på tabellen hvilket betyr Champions League-kvalik. Dessverre er laget litt tynnere nå i avslutninga. Jenna Dear er solgt til franske Fleury og Natasha Dowie forsvinner etter neste kamp borte mot Stabæk.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Hannah Seabert

Tina Dalgård – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Sherida Spitse – Dejana Stefanović

Ajara Njoya

Victoria Ludvigsen – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Stine Reinås (28 min for Dalgård), Marie Dølvik (20 min for Ludvigsen) og Ingrid Schjelderup (1 min for Madsen).

 

Vålerengas beste
   Andrine Tomter
  Dejana Stefanović
Ajara Njoya