Komplett udugelig!

24.09.2019 av under Gjetord | 6 kommentater

Så smalt det. Ikke en dritt har dem lært på Valle av b-listefeilen som blei oppdaga for tretten dager sida. I går tapte Vålerengas rekruttgutter på tegnebrettet. Klubben har en totalt ubrukelig sportsdirektør som ikke gidder – eller evner – å sette seg inn i kampreglementet, loven og lisensreglementet. Vålerenga 2 tapte kampen i det dommeren blåste den i gang. Og det må få konsekvenser. Jørgen Ingebrigtsen må ut – nå!

I det øyeblikket undertegnede fikk lappen med lagoppstillinga i hånda på vei inn på gårsdagens rekruttkamp trudde jeg ikke mine egne øyne. Et kjapt blikk inn på banen konstaterte dessverre at det som sto på arket var korrekt. Markus Nakkim, født 21.07.1996; Deyver Vega, født 19.09.1992; Amin Nouri, født 10.01.1990 og Erik Israelsson, født 25.02.1989 var alle på banen samtidig – for rekruttlaget i offisiell kamp mot Kringsjå. I det øyeblikket innså undertegnede at kampen var tapt.

Tolv dager etter at undertegnede oppdaga at Vålerenga hadde satt Jonas Levernes på b-lista til eliteserien på tross av at han er 23 dager for gammel til å stå der i følge lisensreglementet som sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen tydeligvis ikke hadde satt seg inn i. Ettersom klubben ikke ønska å snakke med undertegnede, endte det med å bli forklart i et krasst gjetord om en potensiell ny Kuvicek-sak. Tolv dager etter dette så kom det et nytt regelbrudd og denne gangen får det konsekvenser for klubben.

 

Dette er altså tolv dager klubbens sportsdirektør, Ingebrigtsen, burde ha benytta til å sette seg inn i alle regelverka for spilleberettigelser; men som han tydeligvis ikke har gjort. Det er tolv dager som daglig leder, Erik Espeseth, burde ha benytta til å kontrollere at den samme sportsdirektøren satte seg inn i alt regelverk rundt spilleberettigelse. Det har heller ikke han og dermed er skandalen et faktum. La oss bare siterere fra kampregelverket $ 2-8. Deltakelse på lavere seniorlag:

(2) For andrelag til klubb i 0. og 1. divisjon menn er følgende spillere spilleberettiget:
– Spillere under 22 år ved årets begynnelse.
Laget kan til enhver tid ha inntil tre overårige spillere, profesjonelle eller amatører, på banen samtidig.

 

Dette er jo ikke vanskelig i det hele tatt. Spillere under 22 år ved årets begynnelse betyr spillere født 1. januar 1997 eller seinere. Er det dette Ingebrigtsen har bomma på – igjen? Undertegnede fikk, ved hjelp av kampvert, gitt beskjed ned på indre bane til trenerteamet og Deyver Vega blei tatt av banen ved pause, slik at det kun var tre overårige spillere på banen i hele andre omgang. Da hadde Sander Werni og Vega allerede scora hvert sitt mål og utlånte Emanuel Grønner redusert for Kringsjå. Skaden var allerede gjort.

 

I andre omgang snudde kampen med to kringsjåmål og Vålerenga kasta fram Markus Nakkim i angrep på slutten for å få en utligning. Den kom om lag fire minutter på overtid, men resultatet 3 – 3 kommer mest sannsynlig ikke til å bli stående. I følge regelverket skal kampresultatet settes til 0 – 3 dersom Kringsjå velger å legge inn protest – og i følge Eurosport så har de allerede varsla at det vil bli lagt inn protest.

 

Dette er to grove feil av Vålerenga på under én måned. Den første blåste de av og sa at ikke var så farlig – at Jonas Levernes aldri ville kommi inn på en eliteseriekamp allikevel. Men denne feilen – kan i ytterste konsekvens koste Vålerenga 2 et opprykk. Da står plutselig Ingebrigtsen med ansvaret for nedrykket i fjor da han leide ut så mange forsvarsspillere at laget spilte med kun seksten og søttenåringer i forsvaret og tapte poenga på det i kampenes siste kvarter. Så har han også ansvaret for at laget trekkes ett viktig poeng i kampen om å rykke opp igjen.

 

Nå må styret på banen. Det nytter ikke at det sitter en udugelig fjott fra Drammen og fører klubben tilbake til tida da kontrakter blei inngått på pølsepapir. Dette er en utilgivelig feil som må få konsekvenser. Klubben kan ikke ha en sportsdirektør som ikke kan kampreglementet og som ikke kan lisensreglementet. Det holder ikke. Å tape en kamp på denne måten viser at sportsdirektøren er komplett udugelig.

 

 1. Nikolai Samuelsen sier:

  AMEN

 2. EngaOslo sier:

  Det er jo den eneste måten FC Lyn kan vinne mot Enga. Er det 10 år siden sist? Derbyspøkelset lever.

  Det sagt, utilgivelig feil. Så det selv med en gang lagoppstillingen ble lagt ut på fotball.no. Og jeg får ikke godt betalt av klubben for å kunne denne jobben. Patetisk. VEKK!

 3. Moses sier:

  Forsåvidt enig i at det er fullstendig amatør å gjøre en slik blemme!

  Samtidig er det helt greit å bli værende i 3.div. Vel så god utvikling; Tror man blir bedre av å vinne flere kamper og kunne spille sitt spill, enn å kjempe med nebb og klør og spille fugle-fotball for å unngå nedrykk i 2.div.

 4. Bjørnar Romslo sier:

  Med den tankegangen kan vi like gjerne rykke ned i OBOS også, noe som ikke er helt usannsynlig

 5. Jan Verner sier:

  Drammen ut av Enga. Hele røkla…

 6. LEVE eNGA sier:

  Bra det settes fokus på dette.
  Det skrytes så hemningsløst fra klubben, men sannheten er noe annet, både om dette og annet.