Vant i mørket

18.09.2019 av under Gjetord | 2 kommentater

Ullernfeltet er en byggeplass. Nytt klubbhus og ny flerbrukshall reiser seg langs fotballbanen der det i gamle dager sto en tretribune. Ny stillastribune er satt opp på andre sida og så har de noen midlertidige lommelykter som flomlys på byggeplass sida. Det gjorde det mørkt i det sola gikk ned og på tv-bildene ser Vålerengas drakter svarte ut i andre omgang og det var vanskelig å skille utespillerne fra keeper Kjetil Haug. I tillegg var det ikke mulig å ta fart ved innkast på byggesida. Byggegjerdet sto så nærme at ballen så vidt hadde plass til å gå over sidelinja. Vi forstår faktisk ikke at det er lov til å spille på den banen nå – ikke i nasjonal liga og mener rett og slett kampen burde vært flytta til Røa.

 

Men banen var godkjent og Vålerenga 2 stilte med Markus Nakkim og Erik Israelsson som overårige spillere. Det får oss til å undre litt på når Ivan Näsberg skal få spille kamper igjen; men uansett – et sterkt lag fra Vålerenga 2. Osame Sahraoui var dessverre ute med en lyskeskade og i hans fravær fikk Odin Thiago Holm prøvd seg i tierrollen.

 

Ullern kom til kampen med åtte strake seiere og ville med seier i denne kampen virkelig presse Vålerenga 2 i kampen om opprykk. De uttalte også før kampen at de fortsatt hadde trua på opprykk og ikke ville gi opp den drømmen før det var fysisk umulig.

 

Vålerenga dominerte stort fra start og allerede etter ett minutt blei Christian Borchgrevink spilt igjennom av Erik Israelsson. Avslutninga med feil fot fikk han ikke ordentlig treff på, men fra tolv meter noterte vi kampens første målsjanse allerede etter 75 sekunder. Og Borchgrevink hindra også Finn Badou Jor med en glimrende takling på en kontring bare halvannet minutt seinere.

Christian Borchgrevink dominerte på Ullernbanen. Foto: Hjesus.

 

Og Borchgrevink fikk en pasning fra Brede Sandmoen og dro til fra sekstenmeterstreken også etter seks minutters spill. Keeper Henrik Skaugseth Hagen redda, men måtte gi retur. To minutter seinere var Sandmoen nok en gang servitør da Sander Werni steg til værs og fikk heada mot mål fra femmeteren. Igjen var Hagen der og fikk slått ballen til hjørnespark.

 

Tolv minutter ut i kampen og Vålerenga fikk sin fjerde målsjanse. Et hjørnespark fra Sandmoen blei heada mot femmeteren av Israelsson og på femmeteren sto Fredrik Holme mutters aleine. Han fikk ballen litt brått på og headinga gikk over. Normalt sett scorer en så sterk hodespiller som Holme i de situasjonene der. Vålerenga pressa hardt på, men fikk ikke uttelling og skudda blei som oftest blokkert, men etter 28 minutter satte først Borchgrevink opp Thiago Holm på midtbanen. Thiago Holm vendte fint opp og hadde et hav av rom og tok med seg kula framover. Borchgrevink tok et sugende løp og fikk ballen tilbake og med en hælflikk frigjorde han Thiago Holm i fin skuddposisjon. Dessverre traff ikke Thiago Holm langt nok ut til sida og nok en gang gikk kula i klypene til Hagen.

 

Minuttet seinere storma Werni i angrep og slo inn mot Ousmane Camara som forsøkte en hælflikk fra femmeterstreken. Det mislyktes. Seks målsjanser og en drøss halvsjanser på en halvtimes spill; men fortsatt sto det altså 0 – 0. Bakover var det tett, sjøl om særlig Jor så skummel ut de gangene Ullern fikk kontringer; men forsvaret lot seg aldri vippe av pinnen. Men så tråkka Ullerns Espen Lindøe på ballen og Camara snappa den og storma i angrep. Han slo inn til Sandmoen som fyra av mot keepers venstre hjørne. Ballen endra retning i Kristian Vatn Wood og gikk inn i det høyre hjørnet i stedet. Det er kreditert sjølmål, men det er feil. Målet skal tilkjennes Sandmoen, ettersom ballen hadde retning for mål i det Vatn Wood endra retning på den. Det var da spilt i 34 minutter. Vålerengas syvende sjanse i kampen.

 

Det nærma seg pause og Hans Jacob Thomsen tok et sugende løp på venstresida. På hjørnet av femmeteren fant han Werni som breisida ballen fem centimeter utafor stolpa. Dermed sto det 0 – 1 til pause etter en meget solid omgang av Vålerenga 2; men med 0 – 8 i målsjanser burde det strengt tatt ha blitt ett eller to mål til.

 

Vi måtte over i andre omgang for å få Ullerns første sjanse. Den kom fil Jor etter rundt tre minutter, men skuddet hans fra søtten meter gikk håpløst langt utafor. Det tok ni minutter før Vålerenga fikk en sjanse i andre omgang. En feilpasning rett i beina til Thiago Holm som fikk en kjempesjanse. Ballen gikk dessverre i stanga. To minutter seinere var det Borchgrevink som lada skuddfoten, men igjen var Hagen med på notene og det blei hjørnespark. Ullern klarerte, men fikk kula i retur. Den havna hos Werni, som la kula ut til Sandmoen som fikk lagt inn. Vålerenga hadde to mot to inne i boksen med Holme og Nakkim. Dermed fikk Israelsson stå aleine på syv meter. Han heada mot keepers venstre hjørnet, men igjen var Vatn Wood der og styra ballen motsatt. Dermed sto det 0 – 2 etter 57 minutter.

 

38 minutter fikk Sandmoen ballen på bakre stolpe på åpent mål. En ullernspiller hoppa inn med foten i magen på Sandmoen, var milevis unna ballen, men dommeren lot være å dømme straffe. Det er trist, for når man ikke tør å dømme straffe  på sånne, så får ikke denne dommeren sjansen til å dømme på høyere nivå heller. Også Felix Horn Myhre blei snytt for ei straffe – denne gang på overtid. 0 – 2 mot Ullern er solid og sjøl om andreomgangen var et antiklimaks fra Vålerenga 2s side i forhold til førsteomgang, så var dette solid. Banens helt suverent beste spiller var Borchgrevink og hvordan han kunne bli vraka til forrige eliteseriekamp er et under; men hverken Ronny Deila, Håkon Lunov eller Jørgen Ingebrigtsen var å se på rekruttkampen denne gangen heller. Man får ikke samme inntrykk av dårlig ettkameras tv-bilder som å være til stede. Det virker som om de ikke bryr seg.

 

Vålerenga fikk tilbake en god luke på tabellen med denne seieren. Elleve poeng skiller ned til Ørn Horten, tolv til Ullern og tretten til FK Tønsberg. Med seks kamper igjen så ser det veldig lovende ut; men for Vålerenga to så gjelder det å ta de syv poenga raskt. I de to siste rundene får de svært lite hjelp av rutinerte spillere som Haug, Nakkim, Borchgrevink, Israelsson, Horn Myhre og Camara. Nest siste runde hjemme mot serietoer Ørn Horten spilles lørdag 19. oktober klokka 13:00. Klokka 20:30 samme dag spiller Vålerenga eliteseriekamp hjemme mot Stabæk. Siste serierunde spilles borte mot Lokomotiv Oslo 26. oktober klokka 12:00. Samme dag klokka 16:00 møter Vålerenga undulatene på Åråsen. Det er veldig greit å ha avgjort dette før disse to kampa. Det betyr at Vålerenga må ta minst syv poeng på de fire neste kampa som er hjemme mot Kringsjå (nummer 7), borte mot Ready (nummer 8), hjemme mot Halsen (nummer 12) og borte mot Follo (nummer 5). Det ser bra ut, men det er altså litt jobb igjen.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag:

Kjetil Haug

Christian Borchgrevink – Fredrik Holme – Markus Nakkim – Hans Jacob Thomsen

Erik Israelsson – Felix Horn Myhre

Odin Thiago Holm

Osmane Camara – Sander Werni – Brede Sandmoen

Innbyttere: Marcus Victorio (17 min for Thiago Holm), Elias Taubo (5 min for Werni) og Jonas Levernes (overtid for Borchgrevink).

 

Vålerengas beste
   Christian Borchgrevink
  Brede Sandmoen
Erik Israelsson

 

Medlemsmøte

I dag skal klubben svare på kritikken fra Kjetil Rekdal om at de er blitt en lukka klubb. Hva er da mer naturlig enn å holde et lukka møte – kun for medlemmer av Vålerenga Fotball Elite. For de som egentlig ikke ønsker å være medlem av Vålerenga Fotball Elite koster dette medlemsmøtet 250 kroner i inngangsbillett. Så har i tillegg Erik Espeseth trukki seg fra møtet, så delen om «rikets tilstand» utgår. Det er også en annen ting med kravet om medlemsskap – mange ønsker av prinsipp ikke å være medlem av klubben. Supporterklubbens fulle navn er tross alt: Klanen, Vålerengens Idrettsforenings uavhengige supporterklubb. Smak på ordet uavhengig. Er man virkelig en uavhengig supporter lenger dersom man står som medlem i klubben?

 

Vi registrerer i TV2 at Ronny Deila er ute og forsvarer seg. Vi siterer: «Jeg synes det går framover hele tida. Hele klubben er bygd opp på en helt annen måte enn for tre år siden. Vi har en veldig bra juniorgruppe, vi har god styring økonomisk og på klubbsiden. Treningskulturen og spillestilen er på riktig vei, men vi er inne i en blindgate nå.»

 

 • Klubben hadde daglig leder, sportsdirektør, trenere, administrasjon og var delt i Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball på akkurat samme måte for tre år sida. Forskjellen var at da var det greit å spille i Vallhall, trene i bingen, ha kommunikasjon med supportere og media. Nå er det helt dødt. Klubben er lukka. Er det det som er den positive fordelen?
 • Juniorgruppa har vært god i Vålerenga i svært lang tid. Det prosjektet starta under Rekdals første periode og resulterte i et opprykk til andredivisjon i 2005. En rekke seiere i NTF U19 og de holdt seg i andredivisjon til nedrykket i fjor etter Ronny Deilas andre år som trener. I 2016 tapte de NM-finalen på straffer mot Molde. I 2017 røyk de i kvartfinalen for Rosenborg, i 2018 røyk de i 32-delsfinalen for Oppsal og i 2019 og i 2019 røyk de i 8-delsfinalen for Sogndal. Resultatene går altså nedover i forhold til under Kjetil Rekdals og Martin Andresens regime.
 • God styring økonomisk kaller han et resultat på 30 millioner i minus i 2018. Styring mot konkurs da eller? Det blei nedbemanning før årets sesong og det ligger an til nedbemanning etter årets sesong også, så god styring økonomisk og på klubbsida? Jommen sa vi smør.
 • Treningskulturen er på riktig vei hører vi ham si. Så hvorfor har ikke gutta drivi egentrening i sommer og hvorfor ser vi seniorspillere som orker å løpe langt mindre i kampa sine enn juniorspillerne? Spillestilen er det heller ikke mange endringer på. Vi har henta eldre spillere enn under Rekdal som måtte hente juniorer for å gå rundt økonomisk.

 

Vi tør påstå at ingenting av det Deila nevner til TV2 er blitt til det bedre. Fakta tilsier at det han sier ikke stemmer. De har prøvd å gjøre Strømsgodset ut av Vålerenga, men Vålerenga er ikke som Strømsgodset. Vålerenga er en klubb det skal storme rundt – alltid. Og skjer det ikke noe så skal man skape nyheter. Helmuth Steffens vrir seg i grava over det som skjer i klubben nå…

 

Tap for Sverige

Storm Strand-Kolbjørnsen sto hele kampen da Norges G15-lag tapte 1 – 3 for Sverige på Stranda Stadion i går.

 

EM-kvalik

Emilie Østerås og Celin Bizet er tatt ut til EM-kvalifiseringa for Norges J19-lag. De møter Moldova den 2. oktober på Stangmore Park i Dungannon, Wales den 5. oktober på Shamrock Park i Portadown og Nord-Irland den 8. oktober på Seaview i Belfast.

 

Ubeseira

Vålerengas håndballgutter fortsatte den gode starten på sesongen og tok sin andre seier av to mulige i hjemmeoppgjøret mot Ski i Jordalhallen. Det sto 14 – 14 til pause, men i andre omgang klarte Vålerenga å dra marginene til sin side. Med 30 – 29 står de dermed med full pott og fire poeng. Jakob Gjøen blei kampens store spiller med ti pinner, tre av dem på straffe.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Medlemsmøte Vålerenga Fotball Elite, Valle kgb 5

 

 1. Kåre Thorkildsen sier:

  Enig med deg Rune at «flomlyset» i går var en skandale. Hvorfor ikke bruke hvit/oransje ball? Eller hva med å starte kampen kl. 17.30?Ikke enig om at medlemsmøte skal være åpen andre. Elite er en egen klubb med eget Årsmøte der medlemmer kan komme og stille spørsmål. Som de kan på medlemsmøte.

 2. Sepp Blatter sier:

  Var det noen andre enn Trøim som trodde at en Robinson-Erik og norges minst karismatiske trener var løsningen? Det er KRISE at Nakkim,Borchrevink og Näsberg ikke spiller fast. Det er flaut å hente inn så mye daukjøtt. Det gjøres en fryktelig slett jobb når man betaler i dyre dommer for å hente juniorspillere a la Odin Holm, Grødem og en haug av andre, fremfor å UTVIKLE oslogutter man allerede har i rekruttgruppa. Det er minst 15 spillere man har sluppet de siste 4-5 årene som definitivt burde blitt værende. Både Olden Larsen og Castro var gode nok for fast tippeligaspill da de forsvant. Men Deila ville heller ha Israelson han….
  Igor Aase bør også komme seg på jobb, han har gjort mye slett arbeid. Og noen må snart se å få sparket Deila og Espeseth, for dette går ikke lenger. Det er snart ingen som bryr seg om klubben lenger. Null blest og null engasjement.