Toppkamp, NM og serieåpninger

13.09.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas fotballdamer spiller borte mot Sandvika i en kamp som kan bety Champions League ved seier lørdag og så spiller G16 kvartfinale i NM. Så er det en rekke serieåpninger. Vålerengas hockeygutter serieåpner i getligaen mot Frisk Asker lørdag. Innebandygutta gjør det samme i Sandnes i sin første sesong i eliteserien, mens håndballjentene reiser til Nord-Norge for sine to første kamper i årets serie.

 

Sandvika

Vålerengas toppserielag reiser til Bjørgvin for å overta andreplassen i årets toppserie. Motstander er Sandvika og en tomålsseier holder til å passere dem og dermed klatre opp til plassen som gir Chamions League-kvalifisering til sommeren. Det vil i så tilfelle være første gang siden 2011 at klubben skal ut i europacup-kvalifisering og vil være et enormt løft for klubben.

 

Da laga møttes i Oslo til første kamp etter VM så endte det 1 – 1. Scoringene kom ved Maria Brochmann og Natasha Dowie. På hjemmebane står de med 5 – 0 – 2. Det er sterkt og tapa kom i serieåpninga for Røa og mot LSK Kvinner, men de siste kampa har de ikke vært overbevisende. Riktignok slo de Klepp borte 2 – 3 for én månede sida; men 1 – 0 hjemme mot Trondheims-Ørn, 0 – 2 borte mot Stabæk og bare 1 – 1 borte mot Kringsjå er ikke overbevisende.

Overtall i alle dueller. Sånn skal det være. Foto: Morten Larød.

 

Vålerenga var meget overbevisende sist med 4 – 0 over Klepp sist og har storspilt i flere kamper denne sommeren og høsten. Fortsatt mangler Jenna Dear som er i opptrening etter at hu fikk hofta ut av ledd for et par uker sida, mens Synne Sofie Christiansen fikk én omgang i torsdagens rekruttkamp som midtstpiss. I hennes fravær har Victoria Ludvigsen starta som høyrekant, men på torsdag blei Celin Bizet hvilt i rekruttkampen og vi lurer dermed på om spissen som viser gryende form er i startelleveren denne gang. Rikke Marie Madsen og Natasha Dowie er bankers; mens Marie Dølvik også er et spennende alternativ.

 

På midtbanen er Kine Fløtre og Tine Celine Karstensen skada, mens Ingrid Schjelderup så vidt er tilbake i trening. Vi forventer Ajara Njoya i tieren, med Sherida Spitse og Dejana Stefanović som indreløpere med Ludvigsen og Emilie Østerås som alternativene på benken.

 

Bakerst mangler Svanhild Sand som er tilbake i trening, men ikke kampklar. Det blir ikke lett for Stine Reinås å dytte ut Stine Ballisager eller Maruschka Waldus av startelleveren og Tina Dalgård var en av lagets beste spillere i forrige kamp. Dermed kan mye tyde på at Dalgård tar høyrebacken og at Andrine Tomter tar seg av venstrebacken. Da blir det Reinås og Ingrid Søndenå på benken. Vi tror på følgende lag mot Sandvika:

Hannah Seabert

Tina Dalgård – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Sherida Spitse – Dejana Stefanović

Ajara Njoya

Celin Bizet – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Guro Pettersen, Stine Reinås, Ingrid Søndenå, Victoria Ludvigsen, Emilie Østerås, Synne Sofie Christiansen, Marie Dølvik.

 

Kvartfinale i NM

Lørdag møter Vålerengas G16-lag Brann i kvartfinalen i NM for G16 år på Valle. Brann kom på fjerdeplass i sin pulje i Nasjonal Serie, mens Vålerenga vant sin pulje. Dermed er det ikke i samme sluttspillserie. Nå er det litt forskjell på lag i Nasjonal Serie og NM, ettersom Vålerenga har to klubber og spillere som har proffkontrakt får det med eliteklubben. Da mister de muligheten til å spille NM.

 

Vålerenga slo ut Tromsdalen i den første nasjonale runden – et lag som knuste Tromsø og som også slo ut Bodø/Glimt i den regionale delen av turneringa. Thomas Knutsen scora to mål og Shreeraam Sritharan ett i det som blei en 1 – 3 seier på TUIL Arena. Brann hadde hjemmekamp mot Førde og vant også 3 – 1.

 

Vi er litt usikre på hvem som er spilleberettiga nå. Det er jo ikke akkurat som at det flyter over av informasjon fra Valle for tida, så vi avstår fra å gjette på et lag denne gang; men i hvert fall Christos Zafeiris og Odin Thiago Holm er uaktuelle, ettersom de har vært observert på rekruttlaget og dermed er en del av Vålerenga Fotball Elite. Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her:


Rekruttdamene

Vålerengas rekruttdamer tapte 2 – 3 i går for Ottestad på tross av at de leda kampen 2 – 1 etter mål av Cornelia Torp-Hansen og Mia Huse. Det var en kamp der Vålerenga sparte både Emilie Østerås, Celin Bizet og Marit Flaa. Dessverre fikk Huse en skade i ankelen midtveis i første omgang og måtte gå av banen. Det er litt småkrise med tanke på at J19-laget skal spille NM-kamp borte mot Stord til torsdag. Med både Huse, Kine Fløtre og Tine Celine Karstensen ute med skade begynner det å bli tynt på midtbaneplassen.

 

Søndag møter jentene Høybråten & Stovner på Høybråten kunstgress. De ligger poenget foran våre jenter og dermed er muligheten til stede for at jentene kan ta en seier. Da får de sikkert også hjelp fra flere a-lagsspillere som har fått lite spilletid i toppserien lørdag.

 

Serieåpning

Lørdag serieåpner også Vålerenga Hockey i getligaen. Det blir veldig spennende. Frisk Asker er første motstander i Askerhallen og nytt siden sist er at nysignerte Joacim Sundelius ikke lenger er en del av klubben, men har reist til Comet i stedet. Så har klubben henta inn en ny daglig leder, Jon Thore Thorstensen og så har sirkusdirektør og danseløve Jan Tore Kjær gått inn i klubbens styre.

 

Fjorårets serie gikk over all forventning, men på tross av seriegull i fjor har ikke klubben satt høyere målsetning enn topp fire i år. Litt beskjedent og litt uvant, men det skyldes nok i stor grad at de mener laget overpresterte i fjor og at det faktisk ser ut til å bli enda yngre lag i år. Men som vi pleier å si: Er du god nok så er du gammal nok.

 

Nøkkelspillerne som er borte er Rasmus Ahlholm, Martin Laumann Ylven, Brede Csiszar og Stefan Espeland. Espeland er erstatta med en veltrent Daniel Sørvik, Csiszar med Svein Linus Rotbakken og Ylven er erstatta med Magnus Brekke Henriksen. Da står det igjen å erstatte Rasmus Ahlholm og vi tror Thomas Olsen tar det steget opp og gjør det denne sesongen, samtidig som også Colin Spaberg Olsen blir en viktig poengplukker i år som blir den siste sesongen i Furuset Forum.

 

Innebandy

Vålerengas innebandygutter er for første gang oppe i eliteserien og det er moro. De serieåpner lørdag borte mot Sandnes. Laget ser ut til å være godt forsterka fra i fjor, så får vi se om de klarer å redde plassen i den første sesongen. Det kan jo bli moro i Teglverket etter hvert. Det er en liten og intim hall og med Klanen på tribunen kommer det nok til å bli vanskelige å møte på hjemmebane.

 

Håndball

Også håndballjentene serieåpner i 2. divisjon lørdag. Da møter de Tromsø i Tromsdalshallen og allerede søndag møter de Junkeren i Bodø Spektrum. De får med andre ord gjort unna Nord-Norge med én gang. Vi har stor tro på dette laget som kommer fra en NM-kamp med meget høyt tempo for andredivisjonslag å spille i. Forhåpentligvis tar jentene med seg noe av det inn i disse to kampa og får en drømmestart på årets sesong.

 

Vålerenga i dag:

Fredag 18:30 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 14:00 Fotball: Sandvika – Vålerenga Damer, Toppserien, Stemmemyra

Lørdag 14:30 Innebandy: Sandnes – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Hanahallen

Lørdag 15:30 Fotball: Vålerenga G16 – Brann, NM Kvartfinale, Valle kgb 5

Lørdag 16:00 Håndball: Tromsø – Vålerenga Damer, 2. div avd 1, Tromsdalshallen

Lørdag 18:00 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga Herrer, Getligaen, Askerhallen

Søndag 14:00 Håndball: Junkeren – Vålerenga Damer, 2. div avd 1, Bodø Spektrum A

Søndag 15:00 Fotball: Høybråten & Stovner – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Høybråten kunstgress