Ute av NM

12.09.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas håndballjenter gjorde en fantastisk innsats i Jordalhallen i går, men til slutt tok kreftene slutt. Sekstendelsfinalen i NM ga allikevel store forhåpninger for en sesong der laget er nyopprykka i andredivisjon. Gårsdagens motstander, Rælingen, rykka ned fra Eliteserien i fjor og var så klart skyhøye favoritter. Men anført av en stor dose innsats og med god støtte fra Klanen som virkelig lagde liv på tribunen, så pressa jentene Rælingen svært lenge.

Til pause sto det 14 – 16 og seks minutter ut i andre omgang var Rælingens ledelse redusert til ett mål. Så blei dessverre tempoforskjellen mellom fjorårets eliteserielag og fjorårets tredjedivisjonslag for stor og kreftene tok slutt for våre jenter som til slutt tapte 24 – 34. I tillegg mangla fjorårets toppscorer for Vålerenga.

 

De aller fleste som så denne kampen var skjønt enige om at Vålerenga ikke blir å finne på nedre halvdel av andredivisjon – på tross av at de er nyopprykka. Spiller de serien som de gjorde i går, så kommer de til å kjempe om opprykk. Så spørs det da, hvordan laget responderer de gangene Klanen ikke er til stede. Det går en frykt for å spille foran Klanen i Jordalhallen blant håndballklubbene der ute i distriktene. Dessverre skal det også spilles bortekamper i serien.

 

Ottestad

Vålerengas damelag møter Ottestad til kamp på Valle i andredivisjons avdeling 1 i dag. Det er en hengekamp og Vålerenga vil med seier klatre fra syvende til femteplass og kun ligge to poeng bak tredjeplassen med fem kamper igjen å spille. Ottestad ligger på ellevteplass, så Vålerenga har gode muligheter her. Kampen starter 20:00 og streames av Klanens Webradio.

Sterk borteseier

Etter uavgjort 1 – 1 hjemme mot Start i Nasjonalt sluttspill A var det kniven på strupen for Vålerengas juniorgutter da de reiste til Kristiansand. Men gutta leverte varene og med mål av midtbaneelegantene Osame Sahraoui og Marcus Melchior før halvtimen var spilt, så begynte tryggheten å melde seg i laget. Plutselig måtte Start ha tre mål for å vinne kampen og gå videre. De reduserte én gang ti minutter ut i andre omgang, men Vålerenga vant 1 – 2 og er dermed videre.

 

Nå venter en semifinale mot enten Strømsgodset, Brann eller vinneren Rosenborg og Mjøndalen som spilles i Trondheim i dag. Mjøndalen leder 3 – 0 etter det første oppgjøret, så mye skal gå galt for dem dersom det er trønderne som går videre.

 

Levernes

I går skreiv gjetordet om en mulig ny Kuvicek-skandale og heldigvis blei det altså fanga opp og tatt tak i av klubben. I dag er Jonas Levernes meldt ut av Vålerengas stall i Eliteserien. Dersom Levernes skal få debuten sin i eliteserien er klubben nødt til å gi ham proffkontrakt, for han er for gammel til å kunne stå på B-lista.

Vålerenga i dag:

20:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Ottestad, 2. div avd 1, Valle kgb 2