Handsserien starter

10.09.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag serieåpner håndballgutta med hjemmekamp mot Kolbotn. Laget rykka ned fra førstedivisjon i fjor og spiller i år i andredivisjons avdeling 1, der et annet nedrykkslag – Oslo-Studentenes IK også spiller. Kveldens motstander endte i fjor på en sjetteplass med tyve poeng i en serie der Fjellhammer var totalt overlegne og vant med full pott – 44 poeng.

Vålerengas håndballgutter 2019-2020. Foto: VIF Håndball.

 

Det er dog ikke den første kampen i år. Gutta møtte tredjedivisjonslaget Rælingen i cupen i slutten av august og vant komfortabelt 18 – 35. Rælingen fikk kanskje en slags hevn for det da de slo rekruttlaget til Vålerenga 27 – 28 for tre dager sida, men det viser i hvert fall at laget unngår å gå på smeller mot små lag. Dessverre blei det stopp med tap 26 – 37 for eliteserielaget Fold-St. Hallvard i runden etter.

 

Noen nye spillere har kommi inn i Vålerenga. Petter Ødegård Grønstad er 97-modell og kantspiller fra fjorårets suverene vinner av 2. divisjon, Fjellhammer. Han har starta bra med fem mål mot Rælingen og tre mål mot Fold-St. Hallvard. I fjor scora han 24 mål på 13 kamper.

 

De har også henta Einar Eimhjellen fra Bergen HK. Han scora to mål både mot Rælingen og Fold-St. Hallvard; så har de henta Robin Hattestad fra 5. divisjonsklubben Oppegård. Han scora ett mål mot Rælingen og tre mot Fold St. Hallvard.

 

Landslag

Norges G17-lag slo i går Irland 1 – 0 i den siste landskampen i 4-nasjonersturneringa. Både Brage Skaret og Trygve Aarstad starta oppgjøret. Skaret blei tatt av ved pause og Aarstad etter 68 minutter.

 

Norges G16-lag møtte Finland i oppgjøret om å unngå sisteplassen i Syrenka Cup i formiddag. Odin Thiago Holm starta kampen, mens Christos Zafeiris starta på benken, men kom inn etter 64 minutter. Norge vant oppgjøret 1 – 4 og unngikk med det tre strake tap i Syrenka Cup.

 

Vålerenga i dag:

11:30 Fotball: Finland – Norge G16, Syrenka Cup, Polen

19:30 Håndball: Vålerenga Herrer – Kolbotn, 2. div avd 1, Jordalhallen