Helga oppsummert

04.09.2019 av under Gjetord | 2 kommentater

Ting går ikke helt på skinner i Vålerenga Fotball om dagen. Sjøl med 59 minutter i spill elleve mot ti mot trønderpakket, så endte det kun 1 – 1. En grusom albue i bakhodet på Sam Adekugbe ser foreløpig ikke ut til å få konsekvenser for Babajide David Akintola; men det bør det så absolutt få. En straff på fire kamper vil virke veldig fornuftig ut i fra dommen Daouda Bamba fikk. Men i Norges Fotball Fiender er det nok forskjell på Brann og Rosenborg.

 

Christian Dahle Borchgrevinks innhopp var den store positive overraskelsen. Borchgrevink var rett og slett drit god i den kampen og fikk også belønninga med sitt første eliteseriemål. Det er viktig at Borchgrevink lykkes nå, for Amin Nouri skal være ute i flere måneder. Ellers er det ganske trist at Rosenborg i seksti minutter klarer å løpe mer enn Vålerenga og dermed demme opp for våre sjanser. De virker rett og slett å være bedre trent enn våre spillere, som nok en gang kun spilte god fotball i tyve minutter før det stoppa opp og bevegelsene uteblei.

Christian Borchgrevink utligna for Vålerenga. Foto: Morten Larød.

 

Etter sommerpausa har nå Vålerenga tatt tre poeng på seks kamper. Det finnes ingen progresjon i poengfangst under Ronny Deila og Jørgen Ingebrigtsens ledelse; men det er brukt jævlig mye penger på spillerkjøp. Det er nå elleve poeng opp til medalje og sjøl ikke de mest optimistiske vålerengahjertene har nå håp om et nytt europaeventyr. Det er dog bare åtte poeng ned til kvalikplassen. Og på søndag er det bortekamp mot Sarpsborg 08. Et tap der, så er det kun åtte poeng ned til direkte nedrykk. Det er de sørgelige fakta.

 

Nå inviteres det til medlemsmøte på Valle. Der kommer styreleder Thomas Baardseng, daglig leder Erik Espeseth og sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen skal fortele om «Rikets tilstand» og så skal Thomas Hasselgren og Ingebrigtsen presentere utviklingsavdelinga. Hvorfor Ingebrigtsen skal delta på utviklingsavdelinga skjønner ikke vi helt. Han er aldri å se på rekrutt-, G19- eller G16-kamper, så still spørsmåla til Hasselgren. Møtet skjer 18. september.

 

Rekruttgutta

Heller ikke rekruttgutta klarte å ta en seier denne gang. Frigg hadde det som kan kalles en god dose flaks og en dommertrio på sin side og vant 3 – 2. Brede Sandmoen og Erik Israelsson scora Vålerengas mål, mens Sander Wernis stupheading i nettet feilaktig blei annullert for offside. Werni blei også snytt for straffe. Det samme blei Sandmoen.

 

Banens beste denne gang var Osame Sahraoui og det var en imponerende prestasjon gutten gjør. Han er i kjempeform for tida og spurter mer enn noen andre eliteseriespillere orker. Igjen må vi si at det virker rart at han ikke skal være aktuell for a-laget. Den løpsmaskinen kunne fort ha vært forskjellen på ett og tre poeng mot Rosenborg.

 

Med tapet er det ni, ti og elleve poeng ned til laga bak oss på tabellen. Det er åtte kamper igjen å spille og fortsatt en del jobb som må gjøres. I kampen mot Frigg mangla det jo da også mange spillere. Landslagsspillerne fikk ikke fri og de er kanskje tvilsomme til neste oppgjør mot Mjøndalen 2 også. Det førte til at Joacim Sereba starta på høyrebacken i stedet for ving som han pleier å spille. Ousmane Camara spilte hele oppgjøret og viste fram både fart og skuddfot. Han kan bli en spennende spiller å følge utover høsten.

 

Rekruttjentene

Heller ikke rekruttjentene klarte å vinne denne helga. På tross av voldsom dominans tapte de 2 – 1 på Valle for et unevnelig lag fra Hedmark. De fikk ikke hjelp av noen a-lagsspillere denne gang og med både Tine Celine Karstensen og Kine Fløtre ute med skader, samt Celin Bizet og Emilie Østerås på landslagssamling klarte de altså nok en gang ikke å dra i land tre poeng. Vålerengas redusering kom ved Johanne Eide Bruun på et hjørnespark.

 

Den beste spilleren i denne rekruttkampen var nok en gang spilleren i tierrollen, Julia Caroprese, som i lihet med Sahraoui la ned en formidabel løpsinnsats. Jentene ligger fortsatt litt utsatt til på tabellen og med syv kamper igjen å spille (de to laga på plassene bak dem har kun seks) er de fire poeng over nedrykksstreken. Neste kamp mot rekruttlaget til Kringsjå blir dermed en svært viktig kamp.

 

Juniorgutta

For å finne en fotballseier må vi ned på juniorgutta som slo Fredrikstad 3 – 1 på Valle lørdag. Jacob Blixt Flaten sendte Vålerenga i ledelsen, men Fredrikstad utligna på et straffespark med siste spark på ballen i første omgang. Men ut fra startblokkene i andre omgang gikk Vålerenga knalltøft til verks og Marcus Melchior og Trygve Aarstad avgjorde kampen. Noen stolpeskudd og flere store sjanser fulgte, men 3 – 1 blei sluttresultatet. Det gjør at Vålerenga nå topper tabllen i Interkrets A på målforskjell foran torsdagens motstander i flyhangaren på Kjeller.

 

G16

G16-laget tapte sin første kamp i Nasjonal Serie denne sesongen. I nasjonalt sluttspill A blei Sandnes Ulf for gode på hjemmebane og vant 5 – 3. Saladin Tijmons Lekhal, Magnus Bech Riisnæs og Miran Kuci scora Vålerengas mål. Dermed datt de også ned til andreplass på tabellen, to plussmål bak Viking. Vålerenga har dog tre hjemmekamper igjen av de fem siste kampa og møter både Stabæk og Viking hjemme.

 

J17

Jenter 17-laget tapte 2 – 1 mot Øvrevoll Hosle på Hosle søndag. Iben Skog Erlandsen scora Vålerengas mål. Laget ligger på en sjetteplass og møter Kringsjå på åttendeplass på Valle fredag kveld.

 

Landslag

Sherida Spitse har endelig finni målformen. Etter toppseriescoringa sist scora hu to mål på frispark da Nederland knuste Estland 7 – 0 i EM-kvalifiseringa og mot Tyrkia scora hu på et straffespark og hadde en fantastisk gjennombruddspasning som også førte til scoring da Nederland vant 3 – 0.

 

Stine Ballisager spilte hele kampen da Danmark vant 8 – 0 over Malta i EM-kvalifiseringa og gjorde det samme da de slo Israel 3 – 0 på bortebane. Da kom også Rikke Marie Madsen på banen. I følge dansk radio har også «norske fjelde hærdet Ballisager». Vi antar det gjelder historiske Galgeberg.

 

Dejana Stefanović og Serbia topper gruppe G i EM-kvalifiseringa etter å ha slått Kazakhstan 3 – 0 i Astana. Stefanović spilte venstreback i oppgjøret.

 

Ajara Njoya og Kamerun kom seg videre på bortemålsregel etter å ha spilt 1 – 1 borte og 0 – 0 hjemme mot Etiopia i OL-kvalifiseringa i Afrika.

 

Celin Bizet starta begge oppgjøra for Norge J19, mens Emilie Østerås kom inn som innbygger i begge oppgjøra. Mot Island vant Norge 2 – 1 og de slo Sverige med samme siffer etter en målgivende pasning av Bizet.

 

Hockey

Martin Laumann Ylven har valgt å legge opp, men på tross av det, så vant Vålerenga 3 – 1 i treningskamp mot Stjernen på mandag. Colin Spaberg Olsen scora det første, mens den nye backen som skal erstatte Stefan Espeland, Svein Linus Rotbakken scora de to siste.

 

Allerede i morgen spiller de treningskamp mot Sparta i Sparta Amfi. Vi synes dog laget ser litt i overkant ungt ut. Joachim André Hauen Martinsen spilte i tredjerekka mot Stjernen, mens fjerderekka besto av Sander Frøberg, Filip Lalande og Oskar Hjartåker Blegen. Vålerenga har hatt et meget godt U21-lag i fjor og det viser viktigheten av godt talentarbeid når vi ser den unge troppen.

 

Vi føler dog det må være plass til et par spillere til for med Rasmus Ahlholm og Martin Laumann Ylven ute av budsjettet, så har vel klubben litt penger igjen på lønnsbudsjettet. Klubben har også kun fire utlendinger. Nå spilte ikke Joacim Sundelius mot Stjernen, så det blir vel litt bedre, men noen skader i sesongen må vi nesten regne med, så vi skulle gjerne se at Vålerenga fikk inn et par spillere til.

 

  1. Bjørnar Romslo sier:

    Bamba fikk 4 kamper etter å ha lagt seg flat, NFF sa at han fikk formildende pga av det. Akintola har aldri vært ydmyk i denne saken. Bør få mer, overfallet er verre enn Bamba sitt i tillegg. Synes du kan skryte litt av gutta på søndag også, mye mer trykk i duellene, men er enig i at de virker dårligere trent enn de aller fleste vi har spilt mot.

  2. Kåre Thorkildsen sier:

    Rikke Madsen kom inn etter 83 min i går. To minutter etter serverte hun til 3-0. Noen minutter senere nok en pasning som ble banket utenfor på åpent mål!!