Byderby, cup og østkantspell

23.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga er her med alt den har å tilby. Det vil si at Østkantspellet «Neste kamp – kjerka» har premiere i Vålerengaparken. Det er så populært at det allerede er satt opp flere ekstraforestillinger. Vålerengas toppseriedamer spiller byderby på bortebane mot et hjemmelag som også spiller på bortebane og Vålerengas G16-lag reiser til Tromsdalen for å nå en kvartfinale i cupen.

 

Byderby

Vålerengas damer møter fiffen fra vestkanten. En fiff som blei enda verre i løpet av denne uka enn de allerede var. De har nemlig inngått en samarbeidsavtale med Molde. Vi veit ikke helt hva de vil ha ut av det. Molde? Fotballklubben med verdensrekord i moralsk forkastelighet. En eliteserieklubb og andredivisjonsklubb femti mil unna, skal skriver samarbeidsavtale med en tredjedivisjonsklubb og en toppserieklubb; med intensjon om at det er Molde som skal låne ut talenter for så å hente spillere utvikla i Oslo.

 

Er målet til Kringsjå at J19-laget deres skal få reise på treningsleir til en slavestat med kompisene til Babacar Sarr, slik at de kan sove trygt om natta sammen med en spiller i sin beste alder, som trenger å bli gjort til visekaptein og kan bli solgt til en klubb i et land uten utleveringsavtale? Eller er det kanskje slik at moldespillerne synes russefeiringa i Molde er litt for kjip og gjerne vil ha noen «bekjente» i Oslo de kan bli med på russetreff på Tryvann i håp om å få nok respekt i gruppa til å bli visekaptein og bli solgt til en klubb i et land uten utleveringsavtale?

 

Kanskje er det vaktene deres som trenger opplæring i hvordan trakassere bortesupportere på vei inn på stadion, slik at supporterne føler seg sexuelt krenka; hvordan begrense supporternes ytringsfrihet ved å fjerne banner med skremmende utsangt som twitterkampanjen «#MeToo», Amnestys slagord «Nei er nei! Voldtekt=sex uten samtykke» og Johann Olav Koss’ MOT-organisasjons slagord «MOT voldtekt!»

 

Det kan også tenkes at de har tenkt å ta lærdom av Slim-Jim Solbakkens metoder for å jukse med kontrakter, sitte på alle tre sider av bordet i en overgangssak og snyte klubber for overgangspenger uten å bli tatt for det. Sjøl når agenten heter John Shittu og deres sjef er Fata Morgan A. De trenger jo litt overgangshjelp. Anna Aahjem henta de i sommer fra Hødd for å sende rett på utlån til ØHIL, uten å sjekke at det er tredve dagers karantene ved slike overganger. Dermed gikk ikke det utlånet i orden. For øvrig vil vi bare nevne at på Sotahjørnet har vi hverken kjøpt eller solgt John Obi Mikel.

 

Vi tipper det egentlig ikke er det elendige nedrykkstruede herrelaget til Kringsjå som Molde er ute etter talentene til. De har jo ikke bruk for dem. Men Molde kjemper en hard kamp om opprykk fra andredivisjon kvinner og i kamp mot KIL/Hemne og FK Fortuna kunne de nok saktens trengt et par spillere fra Kringsjås toppserielag for å sikre opprykket. Og deretter kan de jo fortsette å robbe Kringsjå for spillere slik at Molde kanskje rykker opp i Toppserien etter neste sesong og deretter kan selge spillerne til klubber som Barcelona, Lyon og Chelsea. Det er nok det som er Moldes og Slim-Jims plan skal du se. De er nok bitre i Molde etter at de mista Emma Stølen Godø til Kringsjå tidligere i sommer.

 

Tilbake til oppgjøret på søndag. Vålerenga slipper heldigvis å ta T-banen helt til Kringsjå, men kan i stedet ta trikken opp til Grefsen Stadion. De klarer nemlig ikke å gro kunstgress på Kringsjå og må dermed låne banen til Kjelsås. Ettersom det går et par andre kamper på den banen også, så er kampstart flytta fram til 13:00. Det passer oss egentlig perfekt, for da rekker vi å smadre Kringsjå før vi setter oss til rette med direktesport og se Vålerengas G16-lag knuse Tromsdalen etterpå.

 

Men hva møter vi egentlig på Grefsen? Kringsjå ligger på åttendeplass på tabellen, ti poeng bak Vålerenga. Etter VM har de tapt 2 – 1 for Sandvika og spilt 2 – 2 mot Fart. De har altså bare to kamper etter VM. De røyk jo blant annet 3 – 2 for Amazon Grimstad i cupens andre runde – den første for toppserielaga. Kringsjå har noen raske angrepsspillere med Runa Lillegård, Vilde Hasund og Jenny Røsholm Olsen. Vi forventer at Vålerenga vil ha ballen det meste av tida, så bakrommet er den trusselen Kringsjå først og fremst vil ha.

 

Guro Pettersen skada seg på oppvarminga sist. Dermed er det ganske klart at det blir Hannah Seabert som står i mål. Vi synes forsvaret var veldig bra sist og tror ikke det blir endringer. Det kan være nyttig å ha Tina Dalgårds fart i de bakre rekker og Stine Reinås var ikke savna i midtforsvaret sist. Samarbeidet mellom Ingrid Søndenå og Rikke Marie Madsen ser også bra ut og det er ikke noen grunn til å splitte opp spillere som har finni relasjonen, så lenge Andrine Tomter ikke er klar for nitti minutter ennå.

 

Sherida Spitse og Dejana Stefanović er bankers som indreløpere og Ajara Njoya storspiller i tierrollen. Med Madsen til venstre og Natasha Dowie som bøtter inn mål for tida på spissplass er det egentlig bare høyrekanten som er et spørsmål. Jenna Dear er fortsatt skada. Victoria Ludvigsen har hospitert der ute og fikk en målgivende sist. Alternativene tror vi er Marie Dølvik og Celin Bizet, som også fikk en målgivende som høyrekant i cupkampen. Med tanke på farta til Lyns angripere og viktigheten av en rask ving på returløp, så holder vi en knapp på Bizet.

Er Knudsen enig med oss og starter med Bizet? Foto: Morten Larød.

 

Vi tror Vålerenga stiller dette laget mot Kringsjå:

Hannah Seabert

Tina Dalgård – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Ingrid Søndenå

Sherida Spitse – Dejana Stefanović

Ajara Njoya

Celin Bizet – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Sara Kilen, Stine Reinås, Victoria Ludvigsen, Emilie Østerås, Marie Dølvik og Synne Sofie Christiansen.

 

Tromsdalen

Vålerengas G16-lag møter Tromsdalen i åttendelsfinalen i Norgesmesterskapet på bortebane søndag klokka 15:00. For de som ikke ønsker å reise til Tromsdalen, så streamer direktesport kampen. Tromsdalen kvalifiserte seg ved å slå Kvaløya 7 – 1, Tromsø 6 – 1 og Hamna 1 – 4 i kvalifiseringa i Troms. I regional kvalik slo de Bossekop 9 – 1 og Bodø/Glimt 0 – 1. I serien i Troms varierer laget mellom å spille ellever- og nierfotball alt ettersom hvor mange spillere laga har tilgjengelig.

 

Det er egentlig alt vi veit om dette laget. Vålerenga slo Gran 0 – 14, Moss 1 – 4 og Eidsvol Turn 2 – 0 i regional kvalik. Vålerenga topper også G16 Nasjonal Sluttspill A, men flere av spillerne der har proffkontrakt med Vålerenga Fotball Elite og kan dermed ikke spille i NM for Vålerenga Fotball så de som for eksempel forventer å se Odin Thiago Holm i NM-kampen vil bli skuffa.

 

Vi tror på følgende lag mot Tromsdalen:

Storm Strand-Kolbjørnsen

Matheo Hoang – Aleksander Skogly-Jensen – Miran Kuci – Berger Kisaruko

Christos Zafeiris – Magnus Riisnæs

Eskild Fredriksen

Sreeraam Sritharan – Josias Furaha – Mikkel Knudsen

Innbyttere: Morten Vang, Mathias Emilsen, Victor Sollien, Sebastian Christiansen, Øyvind Offerdal, Ayman Elhammichi og Adrian Ramadani.

 

Ellingsrud

Vålerengas håndballjenter snudde 15 – 12 til 27 – 28 i NM første runde mot Ellingsrud i Ellingsrudhallen onsdag. Julie Tengelsen blei Vålerengas toppscorer med hele ni fulltreffere. Laget er dermed klare for sekstendelsfinale som blir hjemme i Jordalhallen. Gutta spiller NM-kamp på tirsdag.

 

Østkantspellet

I dag er det premiere Østkantspellet på Vålerenga. Spellet er en videreføring av teaterstykket «Neste kamp» som gikk på Oslo Nye Teater i hundreårssesongen og heter «Neste kamp – kjerka». I år er det mannen bak låta «Vålerenga kjerke», selveste Trond Ingebrigtsen, som skal stå for de musikalske innslaga og gjesteskuespiller er ingen ringere enn gamleprest Einar Gelius – han som skaffa seg geit lenge før robotgressklippere blei en farsott.

 

Sparta

Vålerengas hockeygutter tapte til slutt 2 – 3 for Sparta på nøytral grunn i Sandefjord i går. Det på tross av at Vålerenga leda kampen to ganger, men tapte til slutt i spilleforlenging. Jonas Oppøyen og Martin Røymark scora Vålerengas mål.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:00 Teater: Østkantspellet Neste kamp – kjerka, Vålerengaparken

Lørdag 18:00 Teater: Østkantspellet Neste kamp – kjerka, VålerengapSarken

Søndag 13:00 Fotball: Lyn – Vålerenga Damer, Topserien, Grefsen Stadion

Søndag 15:00 Fotball: Tromsdalen – Vålerenga G16, NM 8-delsfinale, TUIL Arena

Søndag 15:00 Teater: Østkantspellet Neste kamp – kjerka, Vålerengaparken

Søndag 20:00 Teater: Østkantspellet Neste kamp – kjerka, Vålerengaparken