Lett til semifinale

22.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag gjorde kort prosess med Avaldsnes og tok seg onsdag svært enkelt videre til semifinalen i cupen. Avaldsnes største tap i år blei et faktum etter at Natasha Dowie scora hattrick og forsvaret holdt tett. Og med det var en ny barriere brutt. Etter tre cuptap for karmøyklubben tok Vålerenga endelig sin første cupseier mot dette laget og gikk med det til semifinale.

 

Det første målet var vakkert. Ingrid Søndenå plukka en andreball på venstresida og spilte fram Rikke Marie Madsen. Inne i midten frigjorde Ajara Njoya seg og fikk ballen på femogtyve meter rettvendt. Hu slo en tunnel ut mot høyre til Victoria Ludvigsen som dytta ballen inn i sekstenmeterfeltet til en bevegelig Natasha Dowie som dunka til på første touch opp i nettaket i korthjørnet til keeperen. Scoring på tida 23:23.

Natasha Dowie hamrer inn 1 – 0. Foto: Morten Larød.

 

Fire minutter seinere skaffa Dejana Stefanović et frispark ute på venstresida. Sherida Spitse slo inn, men ballen blei klarert langt ut med et hodestøt. Søndenå kom først på den andreballen og dunka kula inn i feltet igjen og Stefanović dempa ballen vakkert til rette for Dowie som dunka til på hel volley og limte kula ned i keepers lengste hjørne. Tid for scoring var 28:15. På fem minutter hadde Vålerenga mer eller mindre avgjort kampen.

Natasha Dowie hamrer inn 2 – 0. Foto: Morten Larød.

 

Avaldsnes skapte ingen ting i første omgang og i pausa satt Vålerenga inn Marie Dølvik for Madsen. Seinere kom også Celin Bizet inn for Njoya. Det var et godt bytte, for da avaldsneskeeperen slo ut ballen bare tre minutter etter at Bizet kom inn, heada hu resolutt kula tilbake i bakrom for Dowie. Dowie dro av siste forsvarer og fra tolv meter forsøkte hu å sette ballen tilbake mot høyre der hu kom i fra. Keeper redda, men på returen og med venstrefoten plasserte Dowie kula helt nede ved stolperota.

Natasha Dowie jubler med Celin Bizet etter 3 – 0. Foto: Morten Larød.

 

Hannah Seabert måtte gjøre totalt hele to redninger i løpet av hele kampen og det forteller egentlig det meste om hvor god kontroll Vålerenga hadde. Avaldsnes prøvde seg på noen bakromsløp inn mellom Vålerengas midtstoppere, men høyreback Tina Dalgård løp opp alle forsøk. Hu var også god framover i denne kampen. Og vi tror hu, med sin viktige hurtighet, spilte seg rett inn i søndagens byderby som er flytta til Grefsen Stadion med kampstart 13:00.

 

Vålerenga fikk bortekamp mot Arna-Bjørnar i semifinalen. Kampene skulle berammes i dag, men de er ennå ikke satt opp på hjemmesidene til forbundet. Den skal spilles enten 26. eller 27. oktober. I den andre semifinalen møtes Trondheims-Ørn og undulatene.

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Avaldsnes:

Hannah Seabert

Tina Dalgård – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Ingrid Søndenå

Sherida Spitse – Dejana Stefanović

Ajara Njoya

Victoria Ludvigsen – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Marie Dølvik (45 min for Madsen), Celin Bizet (15 min for Njoya) og Emilie Østerås (5 min for Stefanović)

 

Vålerengas beste
   Natasha Dowie
  Tina Dalgård

Rikke Marie Madsen

 

Follo

Vålerengas G19-lag vant i dag 0 – 1 borte mot Follo på Ski Stadion. Martin Bech Riisnæs scora Vålerengas mål etter 57 minutter i en kamp der Amel Muratovic fikk direkte rødt kort etter 71 minutter. Vålerenga beholder dermed andreplassen og kommer dermed mest sannsynlig opp kun to poeng bak undulatene.