Kvartfinale i cupen

21.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag jakter sitt første cupgull og i kveld spiller de kvartfinale hjemme på Valle mot laget de tapte cupfinalen for i 2017, semifinalen for i 2013 og sekstendelsfinalen for i 2010. Vi snakker altså om den lille bygda på Karmøy som vi i sommer robba for sin beste fotballspiller, Dejana Stefanović. Det er på tide å snu denne cuptrenden nå.

Dessverre så er det svært lite oppmerksomhet rundt denne saken. Osloaviser som Nettavisa og Vårt Oslo glimrer med sitt fravær av førkampstoff, riktignok har Vårt Oslo et lite avsnitt om cupkampen i artikkelen om den forrige seriekampen; men ingen egen sak på cupkampen. Heller ikke Haugesunds Avis og riksavisene er med. Selv ikke statskanalen NRK har klart å skrive en sak om kampen, på tross av at de faktisk skal streame den på NRK.no. Det ser ut som sportsredaksjonene er lagt ned i valgtida.

 

Riktignok har NRK en artikkel om Vålerenga. Den går på at toppscorer Natasha Dowie ikke skal spille  de fire siste serierundene og en eventuell cupfinale ettersom låneoppholdet da er slutt. Avaldsnes har sjølsagt ingen artikler om kampen, men heldigvis har Vålerenga to artikler sjøl. Det kom heldigvis til slutt en artikkel hos Dagsavisa.

 

Vålerenga kommer altså fra et tap, men har før det fire strake seiere og er et formlag. Avaldsnes åpna august med to seiere mot Arna-Bjørnar og Klepp (cupen), men siden har det blitt uavgjort mot Stabæk og tap for Klepp. Kun kampen mot Stabæk var på bortebane og den var direkte svak. Laget har gjort en rekke utskiftninger i sommer. Blant annet har de henta en gammel vålerengakjenning, Aivi Luik.

 

Vålerenga mangler fortsatt Jenna Dear, Svanhild Sand og Ingrid Schjelderup. Andrine Tomter har nå spilt i to rekruttkamper. Det blei 25 minutter i den første og hele første omgang i den andre og hu ser ut til å være godt i gang etter skadeoppholdet. Allikevel må vi nok vente litt på at hu er klar for å starte på a-laget; men vi forventer at hu er med på benken i kveld.

 

Spørsmålet er jo litt hvem som står i mål. Hannah Seabert fikk ikke automatisk plassen i toppserien sist, men med et tett kampprogram og i og med at hu var totalt arbeidsledig i rekruttkampen sist; er det kanskje duka for en a-lagsdebut i dag. Vi tror det. Hu har vært her ganske lenge nå før hu fikk arbeidstillatelse og blei spilleklar, så det er ikke som å kaste en ukjent spiller ut i det og strengt tatt burde Guro Pettersen tatt det første målet i forrige kamp.

 

Forsvaret tror vi blir uendra. Egentlig skulle vi gjerne sett at Stine Reinås fikk hvile litt for å ikke bli overbelasta inn mot sesongavslutninga; men det eneste forsvarsalternativet som står nitti minutter er Tina Dalgård og hu spilte hele rekruttkampen på søndag. Derfor tror vi ikke på endringer fra start; men heller at Reinås tas ut mot slutten for å slippe til Dalgård eller Tomter.

 

På midten er det spennende å se hva som skjer. Stefanović og Sherida Spitse er bankers som indreløpere og Ajara Njoya er mest sannsynlig i tierrollen; men det har ikke fungert med Victoria Ludvigsen som høyrekant og med Jenna Dear skada er det et stort spørsmål om Dølvik er klar for nitti minutter og dermed kan starte kampen som kant. Tine Celine Karstensen er skada og da er det vel egentlig bare Celin Bizet som kan spille på høyrevingen. Spørsmålet er da om Knudsen velger å sette inn Ludvigsen sentralt og dytte Njoya ut på høyrekanten; men med det mister man altså Njoyas ekstreme ferdigheter i tierrollen.

 

For hvem kan egentlig spille på høyrekanten? Bizet har mista selvtilliten totalt foran mål i de siste kampa og tør ikke en gang avslutte på åpent mål dersom hu har et pasningsalternativ. Hu kommer riktignok til sjansene, men det er vel usikkert om det er så lurt å starte mot den kroatiske landslagsbacken Ana Jelenčić med drøssevis av internasjonal erfaring er særlig lurt for å bedre den sjøltilliten. Et alternativ kan dog være å flytte Madsen over på høyresida så hu kan ta duellene med Jelenčić og la Julia Caroprese få debuten på a-laget som venstreving. Hu har vært meget god i sommer og det var ikke tilfeldig at hu var med i troppen som sendte ut Fortuna Ålesund. Et annet alternativ er Synne Sofie Christiansen; men med unntak av dødballsfoten hennes synes vi ikke hu har levert varene i sommer.

 

Vi mener dette er det mest spennende Monica Knudsen kan velge mot Avaldsnes:

Hannah Seabert

Stine Ballisager – Stine Reinås – Maruschka  Waldus – Tina Dalgård

Dejana Stefanović – Sherida Spitse

Ajara Njoya

Rikke Marie Madsen – Natasha Dowie – Julia Caroprese

Innbyttere: Guro Pettersen, Tina Dalgård, Andrine Tomter, Victoria Ludvigsen, Emilie Østerås, Marie Dølvik og Celin Bizet.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga Damer – Avaldsnes, NM kvartfinale, Valle kgb 5