Toppoppgjør, middelhavskamp og NM

16.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas toppserierlag spiller toppoppgjør lørdag, herrene har ett middelhavsoppgjør på søndag og ett juniorlag gikk videre i NM, mens det andre juniorlaget røyk ut. I tillegg er det G16 og J17-kamp og rekruttdamekamp i helga og ikke minst Dolomiten Cup for hockeygutta.

 

Undulater

Det er toppoppgjør i toppserien på lørdag klokka 14 da Vålerenga reiser til flyhangaren på Kjeller for å ta sin femte strake seier. Manchester United, Røa, Fortuna Ålesund og Kolbotn har alle lidd nederlag og Vålerengas damelag har ikke tapt en offisiell fotballkamp siden 18. mai. Samtidig har serielederen også spilt fire kamper siden dette tidspunktet. Det har endt med tap (Klepp), seier (Linfield), tap (Anderlecht) og seier (PAOK). Følger de den rekka er det tap som står for tur igjen på lørdag.

Og det har vi veldig stor tro på at kommer til å skje. Vålerenga har riktignok ingen god statistikk mot dette laget. Den eneste seieren laga i mellom kom i cupen i 2017; men Vålerenga var det klart beste laget spillemessig i våroppgjøret mellom laga og er i flytsonen om dagen – i motsetning til Setskog som har mista en rekke spillere og ikke har klart å erstatte dem. Guro Reiten og Ingvild Syrstad Engen er solgt, mens Emilie Haavi og Heidi Ellingsen er langtidsskada. Inn har de kun henta Emilie Nautnes.

 

Vålerenga på sin side har nå kun Jenna Dear og Svanhild Sand ute. De har klatra fra en fjerde til en tredjeplass på tabellen, men trenger åttemålsseier for å ta over tabelledelsen på grunn av målforskjellen. Uanett handler det mest om å komme á poeng med serielederen. For de to andre i gullkampen spiller seriefirer Klepp borte mot Avaldsnes og serietoer Sandvika hjemme mot Trondheims-Ørn.

 

Hannah Seabert har endelig fått arbeidstillatelse i Norge og vi regner derfor med at Seabert er spilleklar til lørdag. Og da tror vi hu går inn som førstevalg i mål. I forsvaret regner vi ikke med at det blir noen endringer. Usikkerhetsmomentet er på midten og framover. Hvorvidt Victoria Ludvigsen spiller i tierrollen eller som kantspiller, eventuelt om Marie Dølvik kommer inn på kanten. Vi mener i hvert fall at Ajara Njoya bør spille i tierrollen der hu er best, så kan de diskutere hvordan de løser kantproblematikken. Det går buss fra Vålerenga Vertshus til kampen med avreise klokka 13:00. Pris er 150 kroner og husk at det er gratis inngang på kampen. Vertshuset åpner for øvrig klokka 12. Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Hannah Seabert

Stine Ballisager – Stine Reinås – Maruschka Waldus – Ingrid Søndenå

Dejana Stefanović – Sherida Spitse

Ajara Njoya

Victoria Ludvigsen – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Guro Pettersen, Andrine Tomter, Tina Dalgård, Kine Fløtre, Emilie Østerås, Marie Dølvik og Celin Bizet.

 

Haugesund

Vålerengas herrelag møter søndag Haugesund hjemme på Valle. Det er hele syv poeng opp til medalje nå og Vålerenga må klare å ta flere trepoengere på hjemmebane enn de har gjort så langt i år. Kun Brann av laga topp seks har tatt mindre poeng hjemme enn Vålerenga. Når laget heller ikke har en god bortestatistikk blir det vanskelig.

 

Haugesund på sin side sliter mer. De kjemper for å unngå å havne i nedrykksstrida. Den kan de fort stå i med begge beina etter denne runden. Laga på 17 poeng, Stabæk, Tromsø og Mjøndalen har alle hjemmekamp. Laget med 18, Ranheim, likeså. Samtidig har både Haugesund og bøfla 21 poeng og bortekamp i denne runden. Det er fem kamper med hjemmeseier og bøfla og motstander Haugesund er ett poeng over kvalikplassen.

 

Haugesund har henta spissen Shuaibu Lalle Ibrahim tilbake fra lån hos den israelske andredivisjonsklubben Bnei Sakhin. De har henta forsvarsspiller Pascal Gregor på lån fra danske Helsingør og venstrebacken Stian Ringstad fra Strømsgodset. De kommer fra et ettmålstap for Ranheim på hjemmebane og da laga møttes i slutten av juni i Haugesund blei laget knust 1 – 4 i Kristoffer Klaessons debut. Bård Finne, Aron Dønnum og Finne igjen scora i første omgang. Chidera Ejuke økte til 0 – 4 før Ibrahima Koné satte inn haugianernes trøstemål.

 

Det er ingen karantener til denne kampen, men Efraín Juárez fikk en strekk mot Stabæk og er ute. Vi antar at det er Christian Borchgrevink som går inn i hans høyrebackposisjon. Vålerenga brukte Herolind Shala som ving sist, noe vi ikke syntes fungerte helt etter planen. Derfor ønsker vi Bård Finne inn på vingen, mens vi stoler på Shala som indreløper sammen med enten Magnus Lekven eller Mohammed Abu. Abu var best av dem sist, så vi tror det blir ham. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Haugesund:

Kristoffer Klaesson

Christian Borchgrevink – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Mohammed Abu – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Aron Dønnum – Mayron George – Bård Finne

Innbyttere: Kjetil Haug, Pierre Kanstrup, Markus Nakkim, Felix Horn Myhre, Magnus Lekven, Erik Israelsson og Deyver Vega.

 

 

 

Ottestad

Juniorjentenes åttendelsfinale i norgesmesterskapet starta svært nervøst med en rekke feilpasninger fra begge lag. Vålerenga mangla også viktige profiler som Tine Celine Karstensen (skade), Nadia Pinto (ferie) og Jenny Slåtta (langtidsskade). Samtidig var det to totalt forskjellige spillestiler som møttes. Vålerenga er et spillende lag og vil helst tre seg igjennom med raskt pasningsspill. På motsatt banehalvdel møtte man et lag som kun slo langt og høyt.

 

Det tok tolv minutter før vi fikk kampens første sjanse. Et angrep som starta helt bakerst med keeper Sara Kilen som kasta ut til Adriana Imeri. Hu flikka ballen frekt med hælen over spilleren i press til Emma Iversen, som spilte vegg og Imeri storma framover. Pasninga fram til Bizet var i medløp og Bizet tok med seg ballen inn i sekstenmeterfeltet, la tilbake til Mia Huse som hadde frigjort seg på sekstenmeterstreken. Ei skuddfinte og hu var aleine med keeper på elleve meter, men mista sjøl balansen og falt i det hu skøyt. Skuddet gikk rett i fanget på keeper. Det skulle bli litt av en gjenganger i denne kampen.

 

Etter atten minutter fikk Ottestads Lisa Søby ballen av Elisabeth Lie ute på høyresida. Hu kom seg forbi Sofie Réz og fikk skutt fra hjørnet av sekstenmeterstreken. Ballen gikk helt inne i det lengste hjørnet og Kilen kom akkurat ikke ned i tide. Dermed tok Ottestad ledelsen i kampen egentlig helt ut av det blå. Det var første gang de hadde et angrep som ligna på å kunne bli en målsjanse.

 

Det tok et drøyt minutt før Vålerenga kunne ha redusert. Bizet skaffa frispark på hjørnet av sekstenmeteren og vi fikk se en innøvd variant. Kine Fløtre slo en hard markkryper inn på åtte meter og Bizet storma fram og forsøkte å styre ballen mot langhjørnet, men klarte ikke å endre ballbanen nok til at styringa traff mål. Og minuttet etter det var Bizet på tur igjen, denne gang etter at Julia Caroprese hadde spilt en lang ball opp mot henne. Hu storma opp langs høyresida og la tilbake til Fløtre som dro av en spiller og fikk skutt fra sekstenmeterstreken, men keeper var med på notene og hadde kontroll på korthjørnet sitt.

 

Etter dette stoppa det opp igjen. Vålerenga fikk ikke til noe framover på banen. Ottestad var gode til å forsvare seg og fikk alltid et bein i veien for Vålerengas forsøk på å spille seg til en målsjanse. Etter en halvtime fikk Vålerenga en fin mulighet. Imeri spilte fram til Fløtre som frigjorde Iversen med en herlig hælflikk. Iversen slo tidlig inn og Bizet flikk aden videre til Cornelia Torp-Hansen som fikk et åpent skudd fra tyve meter, men traff ikke ordentlig på skuddet.

 

Det var det siste Torp-Hansen fikk gjøre før hu blei bytta ut for Marit Flaa. Og det var et bytte som endra kampbildet totalt. Vålerenga tredde seg igjennom med en gang. Fra Imeri, til Fløtre til Caroprese til Huse og til Flaa. Flaas første touch på ballen var å dra av Ottestads høyreback. Den andre var et innlegg som havna hos Huse som skøyt over fra fem meter. Det blei skummelt hver bidige gang Vålerenga kom fram på venstrekanten nå og Ottestads spillerformasjon gikk helt i oppløsning. Kanskje burde Bizet ha servert Flaa etter 35 minutter etter et gjennomspill fra Fløtre ettersom Flaa var aleine med keeper, men hu skøyt fem centimeter over tverrliggeren i stedet.

 

Bare minuttet seinere knuste Flaa en ottestadspiller i duell etter utspill fra Kilen og tredde igjennom Huse som skøyt halvmeteren utafor fra sekstenmeterstreken. Så var det Caroprese som spilte fram Bizet om tredde igjennom Flaa, men avslutninga fra tolv meter gikk en meter til side for mål. Men Ottestad var nå gått helt opp i liminga og det var bare et tidsspørsmål før de måtte kapitulere. Flaa vant et hjørnespark som Ottestad aldri klarte å klarere. Det endte med at Flaa fant Østerås på sekstenmeterstreken. Hu spilte til Huse som var feilvendt. Ballen gikk ut til Fløtre som dro av en spiller og klinka til fra femogtyve meter. Ballen gikk i en bue over keeper og datt ned i det lengste hjørnet. Vålerenga utligna halvannet minutt før ordinær tid var over på lagets niende målsjanse.

 

På tilleggstida skaffa Bizet et hjørnespark fra høyre og Imeri slo inn på første stolpe på høyde med femmeteren. Med Ottestads største og sterkeste spiller i kroppen fra forsida og to høye gulkledde hoppende inn i kroppen fra baksida, steg en stillestående Flaa en halv meter høyere opp i lufta enn alle andre på banen og heada ballen knallhardt inn i nettmaskene. En helt sykt sterk prestasjon av Flaa. Vålerenga hadde snudd kampen med omgangens siste touch på ballen annet enn avsparket som sjølsagt må gjennomføres for å signalisere at målet var godkjent.

 

Vålerenga starta andre omgang bra og Caroprese og Bizet kombinerte fint, men Caropreses skudd fra 22 meter traff stanga helt oppe i krysset. Da var det bare spilt tre minutter av andre omgang. Tre minutter seinere dro Flaa seg forbi tre Ottestad spillere på den hvite krittlinja langs venstrekanten og spilte fram Bizet som skøyt fra sekstenmeteren. Det gikk rett i klypene på keeper. Den neste sjansen kom etter 56 minutter. Fløtre spilte igjennom Flaa på venstre sida. Hu kom inn i sekstenmeterfeltet, la tilbake til Iversen som fikk avslutta, men keeper redda til hjørnespark. På hjørnesparket dunka Flaa til fra femmeteren, men en ottestadspiller sto i veien én meter før målstreken.

 

Etter 62 minutter kom Ottestad seg fram til en målsjanse, men ballen gikk skyhøyt over fra sekstenmeterstreken og Torp-Hansen inn igjen for Flaa, som har vært skada i ett år. Vålerenga skapte i snitt én målsjanse per tredje minutt Flaa var på banen etter nesten ikke å ha produsert den første halvtimen. Nå stoppa dog ikke produksjonen for Ottestad hadde lite krefter igjen. Bizet løp opp en lang ball fra Réz og forsøkte en lobb fra tyve meter. Sekunder seinere forsøkte Fløtre seg fra tredve meter, men begge lobbene blei slått litt for lavt til at de gikk over keeperen som sto meget langt ute.

 

Vålerenga satte inn Silje Fjeldstad for Réz med 25 minutter igjen. Minuttet etter byttet slo Imeri igjennom Bizet aleine med keeper, men Bizet traff heller ikke denne gangen innafor stengene. Fløtre forsøkte et skudd, men det strøyk stolpa. Iversen feila fra elleve meters hold midt foran mål upressa og det samme gjorde Bizet. Alt skjedde innafor ett minutt. Så var det stille i åtte minutter før Ottestad fyra av fra femogtyve meter to meter over tverrliggeren. Da våkna Vålerenga igjen. Eline Gulliksen spilte ut til Imeri som spilte igjennom Fjeldstad. Fjeldstad skar inn i sekstenmeterfeltet og satte ballen inn i korthjørnet til keeper, med elleve minutter igjen av ordinær tid.

 

To minutter seinere brøyt Imeri et ottes:tad angrep, spilte vegg med Bizet og storma fram på høyrekanten før hu tredde igjennom Biz.et på sektenmeterstreken; men nok en gang skøyt Bizet en meter til side for mål. Iversen fikk de neste to sjansene, men traff ikke mål hu heller på den første og keeperen redda den andre; men i det klokka tikka mot nitti minutter skulle det løsne skikkelig. Iversen slo igjennom Bizet som dro med: seg ballen med hælen og var aleine med keeper. Hu dro av keeperen og hadde tom kasse, men etter å ha bomma bortimot et titalls ganger valgte hu å spille ballen til Torp-Hansen i stedet. Tida var 89:42. Det blei lagt til to minutter og det er jo masse tid til å score flere mål på. Emilie Østerås spilte igjennom Bizet som nok en gang dro av keeper og lot Torp-Hansen sette kula i åpent mål. Tid for scoring: 90:59.

 

Ottestad rakk å ta avspark før Østerås spilte fram Bizet som forlenga til Torp-Hansen. Innlegget hennes gikk over til Fjeldstad som la igjen til Fløtre som dunka til på volley. Ballen fikk en lei skru og keeper måtte gi retur. Bizet nådde den først. Dro av keeper og så seg fortvila om etter Torp-Hansen; men hu rusla rolig mot midtstreken. Dermed blei Bizet nødt til å dytte kula de siste fire meterne inn i mål sjøl. Tid for scoring: 92:03.

 

Vålerenga vant dermed 6 – 1 etter å ha vinni sjansestatistikken 27 – 3. Dette laget blir det ikke lett å slå i NM og nå er de altså videre til kvartfinale. Og da blir de mest sannsynlig bare bedre. Når Flaa står nitti minutter, Nadia Pinto er tilbake fra ferie og Tine Celine Karstensen fra skade så skal dette laget bli bortimot uslåelig. Det er oppsett i NM og vi antar at vi ikke møter noen av de tre andre hjemmelaga som vant sine åttendelsfinaler, hvilket var undulatene, Amazon Grimstad og Snøgg. Bortelaga er det dog stor sjanse for at vi ender opp med og det var Kolbotn, Stord, Trondheims-Ørn og Klepp. Ser vi på reisevei ender kanskje mest sannsynlig at Amazon Grimstad og Snøgg reiser til Klepp og Stord. Dermed står det igjen med Kolbotn og Trondheims-Ørn som våre to alternativer. Vi håper på Kolbotn, for jentene har allerede hatt en meget lang bortetur til Medkila og da er det greit med en litt kortere tur i kvartfinalen, så kan heller undulatene få flytur til Trondheim.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Sara Kilen

Adriana Imeri – Eline Gulliksen – Emilie Østerås – Sofie Réz

Kine Fløtre

Mia Huse – Julia Caroprese

Emma Iversen – Celin Bizet – Cornelia Torp-Hansen

Innbyttere: Marit Flaa (59 min for Torp-Hansen), Torp-Hansen (28 min for Flaa), Silje Fjeldstad (25 min for Réz)

 

Vålerengas beste
   Marit Emaus Flaa
  Celin Bizet Ildhusøy
Emilie Libakken Østerås

 

Sogndal

Vålerengas G19-lag møtte Sogndal i åttendelsfinalen i cupen. På grunn av uheldige omstendigheter fikk undertegnede kun se slutten av denne kampen; men har fått gjengitt store deler av den. Vålerenga starta svakt og Sogndal var det beste laget i første omgang, men Jørgen Johnsen holdt Vålerenga inne i kampen med flere gode redninger. Rett etter pause måtte han dog kapitulere og da Sogndal satte inn 0 – 2 bare ti minutter ut i andre omgang så det tungt ut.

 

Med et kvarter igjen kriga dog Hans Jacob Thomsen seg til å vinne ballen på midten, miste den til sikringa, krige den tilbake, miste den til neste sikring, krige den tilbake, miste den til neste sikring, vinne den tilbake og avslutte med å sette kula i nota bak Sogndals keeper. Et skikkelig krigemål av Thomsen. Det holdt dog ikke. Vålerenga klarte aldri å score flere mål og er dermed ute av cupen.

 

Det er trist og det kan virke som om utlåna av Oskar Opsahl, Leo Cornic, Emanuel Grønner og Fredrik Oppegård kan ha gjort mer skade enn nytte. Særlig utlånet av Opsahl virker bak mål. Han har ikke vært i troppen til Skeid i de to Obosligakampa som har vært og dermed har han spilt fjerdedivisjonsfotball – nivået under det han har spilt for Vålerenga 2. Fortsetter det, så bør han hentes hjem igjen sporenstreks.

 

Drøbak-Frogn

Søndag møter rekruttjentene Drøbak-Frogn i andredivisjon på Valle kgb 2. Drøbak-Frogn er bånnlaget i andredivisjon og et lag rekruttjentene må slå. De har ti poeng mer enn Drøbak-Frogn og bør slå dem. Så får vi se hva slags lag Vålerenga stiller med i denne kampen. Kampen starter klokka 13:00 og streames av Klanens Webradio.


Vi tror på følgende lagoppstilling:

Elife Salihu

Adriana Imeri – Eline Gulliksen – Tina Dalgård – Andrine Tomter

Emilie Libakken Østerås

Kine Fløtre – Mia Huse

Johanne Bruun – Celin Bizet – Julia Caroprese

Innbyttere: Sara Kilen, Ingrid Haug, Mina Mathiassen-Nymoen, Emma Iversen, Silje Fjeldstad, Marit Flaa og Thale Thunem.

 

Ottestad #2

Litt humor er det jo at Vålerengas J17-lag møter Ottestad allerede lørdag på Ottestad Idrettspark. Da kan jo saktens Ottestad få sin revansje, for der kommer det nok et ganske annet vålerengalag enn det som stilte opp torsdag. Vi tror på følgende lag mot Ottestad:

Karin Heramb-Aamodt

Hannah Soot – Selma Hagen – Jenny Haaland – Martyna Buslowicz

Sofie Brændshøi

Henriette Velten-Simonsen – Silje Fjeldstad

Sofie Angen – Christina Tsikalakis – Pernille Velten-Simonsen

Innbyttere: Elife Salihu, Ida Walberg, Caroline Larød, Emma Iversen, Mari Hanssen, Cornelia Torp-Hansen og Ayda Ceylan.

 

Tromsø

Vålerengas G16-lag topper Nasjonalt Sluttspill A med syv poeng etter tre kamper. Søndag klokka 16 møter de Tromsø som står med tre poeng og en femteplass. Det spilles dobbelt serie så det er en del som skal gjøres før seieren i serien er i boks. Vi tror Vålerenga stiller med følgende startellever:

Storm Strand-Kolbjørnsen

Matheo Hoang – Aleksander Skogly-Jensen – Miran Kuci – Berger Kisaruko

Christos Zafeiris

Eskild Fredriksen – Magnus Riisnæs

Ousmane Toure – Josias Furaha – Thomas Knutsen

Innbyttere: Morten Vang, Øyvind Offerdal, Sebastian Christiansen, Oliver Braude, Mathias Emilsen, Adrian Ramadani og Sreeraam Sritharan.

 

Dolomiten Cup

Vålerenga Hockey har reist til Italia og spillere Dolomiten Cup fredag. Da møter de Ausburger Panther. Taper de den kampen spiller de bronsefinale på søndag, men vinner de spiller de sjølsagt finale mot vinneren SC Bern og Eisbären Berlin. Det blir en fin sesongoppkjøring.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 20:00 Hockey: Ausburger Panther – Vålerenga Herrer, Dolomiten Cup, Würtharena

Lørdag 13:00 Fotball: Ottestad – Vålerenga J17, Regional serie, Ottestad Idrettspark

Lørdag 14:00 Fotball: LSK Kvinner – Vålerenga Damer, Toppserien, LSK-hallen

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Drøbak-Frogn, 2. div avd 1, Valle kgb 2

Søndag 16:00 Fotball: Vålerenga G16 – Tromsø, Nasjonalt sluttspill A, Valle kgb 2

Søndag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Haugesund, Eliteserien, Valle kgb 2