George scora i debuten og to cupkamper

15.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas herrelag meldte seg definitivt ut av medalje- og europacupkampen med gårsdagens poengtap i Eliteserien, men i dag spilles det åttendelsfinaler i cupen av lag som altså ennå ikke er slått ut. Det er G19 klokka 17:00 mot Sogndal og J19 klokka 20:00 mot Ottestad. Begge kampa går på stadion og begge kampa streames av Klanens Webradio.

 

Sogndal

Vålerengas G19-lag møter OBOS-ligalaget Sogndal i 8-delsfinale i NM klokka 17:00 på Valle kunstgressbane 5. Noen omtaler det også som stadion. Det er spennende, for sjøl om Vålerenga har leid ut en rekke gode juniorer som Leo Cornic, Oskar Opsahl, Fredrik Oppegård og Emanuel Grønner bør det være nok kraft i dette vålerengalaget til at de kan vinne årets norgesmesterskap.

 

Bygda er mest kjent for innvandrere fra Stryn, men har vært et ynda reisemål for mang en fotballsupporter på bortetur. Sjølsagt ikke på grunn av selve bygda, fotballaget derfra eller selve kampen, men på grunn av svela man kjøper på ferga over til Kaupangerhalvøya. For det er nettopp svele som er minnene fra Sogndal. Ja, og at den lokale puben har en drink som heter «Hora pao glass».

 

Stort sett skjønner man ikke hva de sier, men altså: Svela er god. Det er da noe. Det blir ikke svele i kveld, men Åkeberg Skoglund med sennep. En urban variant der altså. Sogndal har et lag i Norsk-Tipping ligaens avdeling 4 der de kjemper om å unngå nedrykk. Feil ende av tabellen i forhold til Vålerenga. I tillegg har de et OBOS-ligalag. I NM slo de Førde 0 – 3 i første kampen, før de klarte hele 0 – 2 mot faren til Brødrene Gaus-, Roms- og Brumund – Halling Dal. I den tredje kampen fikk de hjemmekamp mot Nordstrand og der fikk de det enkelt med en 6 – 0 seier.

 

Vålerenga har som vanlig knust all motstand. Årvoll røyk 4 – 0 på hjemmebane før Asker blei sendt ut med 0 – 8. Mot Strømmen sist blei det jevnere, men 1 – 3 holdt i massevis for Vålerenga. Keeperen deres, Håvard Hetle, er på G16-landslaget og de har en back, Eivind Helgesen, på G18-landslaget. Midtbanespiller Jonas Tillung Fredriksen er på G19-landslaget. Det er vel stort sett det som er å si om Sogndal.

 

Vålerenga har med seg to 18-åringer i mål. Jørgen Johnsen kom nylig fra Strømsgodset og er nok keeperen som skal stå, i og med at han er landslagskeeper. I forsvaret savnes Brede Pedersen, men Harald Martin Hauso og Brage Skaret er nok bankers som midtstoppere. Vi tror på Hans Jacob Thomsen som venstreback og så er det hard kamp mellom Fredrik Holme og Martin Riisnæs om høyrebacken.

 

På midten glimrer Marcus Melchior og Florind Lokaj med sitt fravær. Brede Sandmoen og Osame Sahraoui bør være bankers. Så er spørsmålet om det blir Odin Thiago Holm, Christos Zafeiris, Trygve Aarstad eller Yasir Abdiqadir Sa’Ad som tar den siste plassen der. I tillegg er Jacob Blixt Flaten i troppen og er et alternativ. Valget på midtenfår også konsekvenser for angrepet der Thiago Holm og Sa’Ad er alternativer på vingene. Marcus Victorio er ute etter at han fikk skulderen ut av ledd mot Tønsberg og det gjør at en av x-faktorene til Vålerenga mangler i denne kampen; men heldigivis slipper han operasjon og er nok ikke lenge ute. Det er dog gode alternativer. Elias Taubo blei matchvinner mot Tønsberg mandag, Sander Werni er toppscorer i Norsk-Tipping ligaen og Joacim Sereba og Mathias Bråten er begge gode målscorere. Vi tror på følgende lag mot Sogndal:

Jørgen Johnsen

Martin Riisnæs – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Hans Jacob Thomsen

Brede Sandmoen – Christos Zafeiris

Osame Sahraoui

Elias Taubo – Sander Werni – Odin Thiago Holm

Innbyttere: Sander Nordby, Fredrik Holme, Jacob Blixt Flaten, Trygve Aarstad, Yasir Abdiqadir Sa’Ad, Joacim Sereba og Mathias Bråten.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her:

 

Ottestad

Vålerengas J19-lag møter altså Ottestad i 8-delsfinale i NM klokka 20:00 på Valle kunstgressbane 5. Dette er en svært viktig kamp for klubben. Etter å ha knust Medkila i 16-delsfinalen ønsker de å vise fram ungdomsavdelinga si, slik de gjorde det med seier i Norway Cups J17 Elite-klasse og finale i Gothia Cups J18-klasse. Tross alt ligger det en TV-kamp på NRK i potten dersom de skulle ta seg helt til finale.

 

Og vi har egentlig veldig god tro på J19-laget i år. De begynner å bli rutinerte og kjernen i laget har nå nådd attenårsalder og flere av spillerne har erfaring fra toppserien. Vi tror det kan gå hele veien, men det første hinderet er altså Ottestad.

 

Ottestad er en liten gård mellom Stange og Hamar. Egentlig heter gården Ringa og det eneste kjente med gården er muligens at den i seinere tid har gitt navn til et godt osloøl, Ringnes. Ja, Ringnes-slekta kommer altså fra Ottestad. Det er det mest kjente med det stedet der egentlig. Men det var i nyere tid og Ringnes slo seg som kjent ned på Sagene for å lage øl.

 

De som ikke reiste til Oslo for å servere innbyggerne øl, men derimot hadde skumle tanker i hodet – nemlig strid – har en helt annen historie. Og den ender sjølsagt ikke lykkelig for Ottestad eller deres mest kjente person Herlaug Hudfat. Han levde på slutten av fjortenhundretallet og så vidt inn i femtenhundretallet. Grunnen til at det blei så vidt inn i femtenhundretallet var at han samla gården sin og gårder rundt omkring til strid mot Oslo. Litt som vi altså skal oppleve i dag. Det endte sjølsagt med et stygt nederlag og Hudfat er i dag kjent som Herlog Huvudfat – halshogd på Akershus Festning.

 

Riktignok er henrettelse, halshogging og sånt avskaffa som straffemetode i Norge, men det er nok litt sånn vi forventer at Ottestad skal få det i kveld. Laget ligger nest sist i Vålerenga rekrutts avdeling i andredivisjon og helt sist i Vålerengas avdeling av J17 Regional. De kom seg til åttendelsfinale ved å slå Hønefoss 3 – 0 hjemme og Lier 0 – 3 borte. Det er ikke ført opp tropp i noen av kampa, så der har vi profesjonaliteten til bønda og således er det vanskelig å vite noe særlig om hva vi møter.

 

Vålerenga mangler dog to meget sentrale spillere i Tine Celine Karstensen (skade) og Nadia Pinto (ferie), men bør ha et sterkt nok lag til å ta hjem dette uansett. I tillegg er Jenny Slåtta langtidsskada; men med toppseriespillere som Emilie Østerås, Adriana Imeri, Kine Fløtre, Mia Huse og Celin Bizet skal det ikke være noe tvil om at avansement er et krav. Det handler om å ta dette seriøst. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Ottestad:

Sara Kilen

Adriana Imeri – Eline Gulliksen – Emilie Østerås – Sofie Réz

Kine Fløtre

Mia Huse – Julia Caroprese

Emma Iversen – Celin Bizet – Cornelia Torp-Hanssen

Innbyttere: Elife Salihu, Henriette Velten-Simonsen, Martyna Buslowicz, Silje Fjeldstad, Thale Thunem, Marit Flaa og Matilde Ravn.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her.

Stabæk

Vålerenga var best i det meste, men dessverre var laga akkurat like gode til å score mål på Nadderud i går. Vålerenga gikk rett i strupen på bærumsfiffen og det kunne ha stått 0 – 1 allerede etter fem minutter da Herolind Shala og debutant Mayron George kombinerte fint. Shalas skudd strøyk dessverre stolpa. Dessverre måtte Efraín Juárez ut etter bare tolv minutter. Han blokkerte først et skudd med hofta før han tok et sugende løp og kasta fram beinet i et forsøk på å vinne ballen inne i Stabæks sekstenmeter. Det blei for mye for mye for lårmuskelen som han fikk en strekk i.

 

Det tok en halvtime før Stabæk fikk sin første målsjanse for dagen. Den kom på en heading, men Kristoffer Klaesson var der og redda sikkert. Minuttet seinere rista Aron Dønnum av seg det meste av mostandere og fyra fra tyve meter, men skuddet gikk ikke høyt nok opp under tverrliggeren og Marcus Sandberg redda. Tre minutter seinere var visst Matthías Vilhjálmsson tre centimeter i offside da han scora på et frispark fra Herolind Shala og da ballen som Christian Borchgrevinks slo et flott innlegg med til George, som steg til værs og headda knallhardt mot mål, valgte å stryke tverrliggeren på feil side og heller ikke Herolind Shalas stupheading på et frispark to minutter før pause gikk inn, så tok laga en hvil uten at det sto mål på tavla.

 

Andre omgang var dog ikke gammel før George spilte igjennom Shala. Shalas skudd traff stolpa og havna på venstre sida. George viste fram umenneskelig fart og fikk satt ballen inn fra død vinkel i duell med Sandberg. Et mesterverk og endelig leda det rette laget. George scora i debuten og vi noterer ett mål i snitt per kamp så langt. Digg!

Mayron George scora i debuten. Foto: Hjesus.

 

Deretter la Vålerenga seg mer bakpå og det tok nesten et kvarter før den neste sjansen kom – et skudd fra Mohammed Abu som gikk utafor – som vanlig. Vi begynner å lure på om han noen sinne kommer til å treffe innafor ramma…

 

Sjølsagt gikk Stabæk rett opp og scora ved Winche-Lanche som skulle vært utvist i første omgang. Det er så jævla typisk. Vålerenga fikk et nytt stolpetreff, denne gang med Dønnum og seks minutter før ordinær tid la Deyver Vega inn og hodespesialisten Bård Finne stanga ballen utafor stolpa. På overtid skulle Vålerenga hatt straffe, men at Vega blei rivi ned så drakta nesten revna blei kun belønna med gult kort. Dermed endte det med poengdeling og Vålerenga er nå ute av medaljekampen.

Lite tvil om at Winche-Lanche river ned Vega her. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Stabæk:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Matthías Vilhjálmsson

Aron Dønnum – Mayron George – Herolind Shala

Innbyttere Christian Borchgrevink (77 min for Juárez), Bård Finne (24 min for George) og Deyver Vega (8 min for Shala).

 

Vålerengas beste
   Mayron George
  Aron Dønnum
Herolind Shala

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Vålerenga G19 – Sogndal, NM 8-delsfinale, Valle kgb 5

20:00 Fotball: Vålerenga J19 – Ottestad, NM 8-delsfinale, Valle kgb 5