Mayron George og Pierre Kanstrup spilleklare

14.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det tok sin tid hos UDI, men nå har spiss Mayron George fått arbeidstillatelse og dermed er han spilleberettiga for Vålerenga i Eliteserien. Det samme er den nye midtstopperen Pierre Kanstrup. Begge blei meldt inn i Vålerengas eliteserietropp i dag tidlig og begge er med i dagens tropp mot Stabæk. Dette er en hengekamp og med seier går Vålerenga forbi Rosenborg på tabellen.

Mayron George har endelig fått arbeidstillatelse.

 

Stabæk har henta Kasper Junker på lån fra Horsens. En ny spiss som de håper skal redde plassen. Han blei spilleklar i går og det er nok viktig for Stabæk som ikke har vinni på de fire siste oppgjøra. Med Jan Jönsson tilbake på trenerbenken blir dette ingen lett kamp. Tidligere vålerengaspillere å se opp for er keeper Marcus Sandberg og stopper Steinar Strømsnes.

 

Vålerenga har meldt inn tyve spillere i troppen og det betyr nok at de ikke var helt sikre på om Kanstrup  og George blei klare i dag eller ikke. Dermed må vi gjette litt på hvem som skal ut, men det får gå. Spørsmålet er jo om noen av dem starter eller kommer inn på i dag. Vi tviler på at Kanstrup starter. En dansk midtstopper som også kan spille høyreback, men fotball handler om relasjoner og det å dytte ham rett inn på midtstopperplass før han nærmest har lært navna på medspillerne er nok for risikabelt.

 

Markus Nakkim og Magnus Retsius Grødem var veldig gode mot Tønsberg, men de spilte hele kampen på mandag, mens Christian Borchgrevink gikk av til pause og Erik Israelsson blei hvilt. Vi tror derfor at det er Nakkim og Grødem som skal ut av Vålerengas tropp. I den bakre femmeren tror vi det store spørsmålet er om det er Efraín Juárez eller Borchgrevink som starter  på høyrebacken. Vi tror det blir Juárez og altså ingen endringer i de bakre fem.

 

På midtbanen gjorde Mohamed Abu en bedre innsats sist enn han har gjort på lenge; men Herolind Shala er nok bankers. Spørsmålet er om Magnus Lekven blir ofra som indreløper. I tillegg veit vi at Erik Israelsson har vært veldig god på trening. Han blei spart helt på mandag og det kan kanskje tyde på at han derfor kjemper om en plass i startelleveren. Kanskje går han inn i en rolle. Det er jo også et spørsmål om hvor George skal spille. Vi tror dog at det blir Lekven og Shala, med Matthías Vilhjálmsson i en tierrolle.

 

Da er vi kommi til angrepet og Aron Dønnum må få fornya tillit på vingen. Vi antar det blir den høyre, med Bård Finne til venstre og George som sentral spiss. Dette er laget vi tror møter Stabæk:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Aron Dønnum – Mayron George – Bård Finne

Innbyttere: Kjetil Haug, Christian Borchgrevink, Pierre Kanstrup, Mohammed Abu, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre og Deyver Vega.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Stabæk – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Nadderud Stadion