To debutanter, to seiere og to treningskamper

13.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet oppsummerer langhelga med seks fotballkamper og to treningskamper i hockey. Det har blitt tre debutanter for fotballen denne langhelga fra fredag til mandag. De som har levert best er definitivt damelaget og rekruttgutta som var de eneste fotballaga som leverte seier. Treningskamper teller egentlig ikke, men det er artigere å vinne dem enn å tape – så tommel opp for hockeyen.

 

Kolbotn

Vi starter med det hyggelige først. Vålerengas damelag slo Kolbotn 1 – 0 etter at Maruschka Waldus knuste kolbotnkeeper Aurora Mikalsen og stanga laget i ledelsen på et frispark fra Sherida Spitse. Vålerenga dominterte totalt i første omgang og burde saktens ha scora et par mål til. Særlig da Ajara Njoya spilte igjennom Spitse og Vålerenga kom tre mot Mikalsen, men det knøyt seg. Natasha Dowie kan tydeligvis ikke offsideregelen og holdt seg hele tida et par meter foran Spitse. Dermed endte Spitse opp med å skyte på Mikalsen fra kloss hold, men det eneste Vålerenga fikk ut av det var et hjørnespark.

Maruschka Waldus jubler for scoring. Foto: Morten Larød.

 

Etter en meget godt gjennomført førsteomgang var optimismen stor for en god fortsettelse i andre omgang. Det starta greit, men da Monica Knudsen tok ut Dejana Stefanović søtten minutter ut i omgangen. I utgangspunktet et offensivt bytte med Celin Bizet inn, men Vålerenga mista grepet på midtbanen. Det blei litt bedre igjen det siste kvarteret da Emilie Østerås kom inn for Rikke Marie Madsen og etter hvert kom også Marie Dølvik inn på til sin første kamp etter VM-pausen.

 

Vålerenga skulle få en stor målsjanse til med det siste sparket på ballen, et frispark fra Spitse fra tyve meter traff dessverre kun stolpa og dermed blei det bare 1 – 0 seier til Vålerenga. Litt skuffende etter fyrverkeriet mot Manchester United og Røa, men tre kjærkomne poeng og nå er Vålerenga bare tre poeng bak neste motstander, serieleder undulatene fra Åråsen. Vi håper finspillet er tilbake igjen da for tross alt – en åttemålsseier holder til å passere dem på tabellen.

 

Det er en spennende avslutning vi går mot i toppserien og det er fire lag som kjemper om seriegullet. Vålerenga klatra til 3. plass og er nå poenget foran Klepp, to poeng bak Sandvika og altså tre poeng bak undulatene. Dit går det buss klokka 13:00 fra Vertshuset som koster 150 kroner. Årsaken til at Vertshuset er valgt som avreisested er at de åpner klokka 12. Bussbilletter kjøpes på bussen, mens det er gratis inngang på kampen.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Kolbotn:

Guro Pettersen

Stine Ballisager – Stine Reinås – Maruschka Waldus – Ingrid Søndenå

Dejana Stefanović – Sherida Spitse

Ajara Njoya

Victoria Ludvigsen – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Celin Bizet (27 min for Stefanović), Emilie Østerås (14 min for Madsen) og Marie Dølvik (8 min for Dowie).

 

Vålerengas beste
   Dejana Stefanović
  Sherida Spitse
Maruschka Waldus

 

FK Tønsberg

Vålerengas rekruttgutter reiste mandag til Tønsberg til en sekspoengskamp mot serietoeren. Tønsberg er det eneste laget som har tatt alle poenga mot Vålerenga 2 i år. Vålerenga 2 som kun har avgitt fem poeng. Det skulle bli en spennende kamp der Vålerenga starta med Odin Thiago Holm som debutant på venstrevingen.

Odin Thiago Holm debuterte for Vålerenga 2. Foto: Kenneth Berger.

 

Den første sjansen fikk Sander Werni etter et hardt innlegg av Amin Nouri langs bakken bak forsvarsfireren, men Wernis styring mot mål traff rett på keeper. Men etter 21 minutter satt den. Vålerenga trilla ball på midten og Brage Skaret slo bort til Markus Nakkim som løfta ballen langt fram. Magnus Retsius Grødem steg til værs på sekstenmeterstreken og stussa ballen forbi en keeper på halvdistanse. Tønsberg gikk rett i angrep fra avspark og fikk en avslutning på Kjetil Haug som  han måtte gi en skummel retur på. Heldigvis fikk Brage Skaret banka ballen unna rett foran et tønsbergbein.

 

Kampen svinge nå voldsomt og Vålerenga svarte med å gå rett i angrep. Osame Sahraoui slo en utsøkt ball inn i feltet. Werni forsøkte å kopiere Grødem, men bomma på ballen. Tønsbergkeeperen blei forfjamsa, men traff ballen. Grødem lobba den mot det tomme målet, men en tønsbergspiller kom ned på streken og fikk heada ballen opp i lufta og keeper kunne plukke den ned.

 

Så kom en meget stygg situasjon. Tønsbergs spiller Harald Danielsen sparka ned Marcus Victorio bak dommerens rykk på en overgang etter 28 minutter. Noen bør se på den situasjonen for det er et soleklart og bevisst spark fra Danielsen og skulle ha vært belønna med rødt kort og minst tre kampers karantene. Victorio fallt og ødela skulderen i fallet. Dermed måtte han ut og Joacim Sereba kom inn etter tre minutters stopp i spillet. Det er ikke særlig gode nyheter med cupkamp allerede på torsdag.

 

Sereba kunne ha fått en drømmeåpning da han blei spilt fri av Osame Sahraoui og han kom aleine med keeper, men han bomma på ballen på den første og fikk for skrå vinkel når avslutninga kom. Det var bare sekunder etter innhoppet og skyldes nok kanskje litt innbytterpuls. Vålerenga var overlegent best i første omgang, men i andre omgang skulle det bli tøft. Christian Borchgrevink blei bytta ut med Hans Jacob Thomsen og Osame Sahraoui for nok en debutant på rekruttlaget, Trygve Aarstad.

 

Tønsberg fikk den første nettkjenninga etter 51 minutters spill av andre omgang, men blei korrekt annullert for offside. Etter 56 minutter kom det et skudd fra 25 meter som Haug måtte slå til hjørnespark. Og Haug skulle få mer å gjøre. Etter 66 minutter åpna et hælspark Vålerengas forsvar og det kom et hardt skudd mot langhjørnet fra syv meters hold, men Haug var som en tiger og fikk slått ballen vekk.

 

I stedet så skulle Vålerenga 2 få sitt andre mål. Totalt mot spillets gang i andre omgang. Nouri spilte igjenom Grødem ned til dødlinja. Han la inn bak Werni, men det blei en perfekt pasning til innbytter Elias Taugbo som knapt hadde vært på banen i tre minutter før han hamra kula inn i nettmaskene via keeper.

 

Dessverre reduserte Tønsberg nesten umiddelbart. Thomsen lagde et frispark midt på Vålerengas banehalvdel som blei spilt raskt ut på vår venstreside. Skaret fulgte ikke løpet til Christian Østli som kom aleine med Haug og hamra den inn i korthjørnet. Syv minutter seinere la Vålerenga om til en femmer bak da de tok ut Werni og satte inn Harald Martin Hauso.

 

Vålerengas andre målsjanse kom da Aarstad snappa ballen på midtbanen. Taubo fikk gitt den til høyre til Grødem som spilte videre ut til Sereba. Nouri kom på et sugende løp på utsida av Sereba og fikk ballen inne i sekstenmeterfeltet. Nouri skøyt knallhardt i korthjørnet, men keeper redda. Det tok ti minutter fra Vålerenga la om til fem bak før Tønsberg fikk en målsjanse. Et skudd fra treogtyve meter som Haug hadde få problemer med å holde.

 

Det blei lagt til fem minutter og et gjennomspill spratt litt rart inne i straffefeltet til Vålerenga og plutselig var en spiller aleine med Haug på syv meter, men en fantastisk refleksredning av Haug redda Vålerenga igjen. Det blei tre poeng og avstanden ned til Tønsberg økte til ti poeng. Til laga bak der igjen Ørn og Ullern er det tolv poeng. Nettopp Ullern har Tønsberg hjemme i neste oppgjør, så sjansen for at ti poeng øker til tolv poeng er stor dersom Vålerenga 2 slår bånnlaget Drøbak-Frogn på Valle.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot FK Tønsberg:

Kjetil Haug

Christian Borchgrevink – Markus Nakkim – Brage Skaret – Amin Nouri

Brede Sandmoen – Osame Sahraoui

Magnus Retsius Grødem

Marcus Victorio – Sander Werni – Odin Thiago Holm

Innbyttere: Joacim Sereba (58 min for Victorio), Hans Jacob Thomsen (45 min for Borchgrevink), Trygve Aarstad (45 min for Sahraoui), Elias Taubo (24 min for Thiago Holm) og Harald Martin Hauso (13 min for Werni).

 

Vålerengas beste
   Kjetil Haug
  Magnus Retsius Grødem
Markus Nakkim

 

Sarpsborg 08

Bizet vendte bort en forsvarer etter en halvtime, men etter noen fine vendinger som finta særpeforsvaret ut i pølsebua, så gikk avslutninga noen meter utafor. Bare minuttet etterpå fikk Vålerenga frispark på tredve meters hold og Synne Sofie Christiansen hamra kula i tverrliggeren. Allerede etter tyve minutter måtte Mina Mathiassen-Nymoen av og endelig – etter at ankelen blei ødelagt i oppkjøringa – kom Andrine Tomter inn på banen igjen.

 

Bizet kom seg ned til dødlinja etter 33 minutters spill også og fikk lagt tilbake til Emilie Østerås som dro til fra sekstenmeterstreken. Dessverre gikk skuddet rett på keeper; men det var Vålerenga som dominerte alt spillet på Sarpsborg stadion fram til det nesten var spilt 40 minutter av første omgang. Sarpsborg fikk en målsjanse på et hjørnespark, men Sara Kilen redda. Så glapp det plutselig i forsvaret til Vålerenga og Sarpsborg fikk en ny stor sjanse, men igjen redda Kilen. Men på overtid skrudde Synne Sofie Christiansen inn et hjørnespark via et sarpsborghode.

 

I andre omgang tok Vålerenga ut Bizet og Tomter og etter hvert gikk også Caroprese ut. Sarpsborg fikk ha mere ball og en lang pasning fram spratt opp i armen på Mathiassen-Nymoen. Tidligere vålerengaspiller Camilla Bønøgård satte straffa i stolpa og tok returen sjøl og blei avblåst for å ta returen uten at noen andre hadde vært borti ballen.

 

Rett før timen var spilt blei Christiansen vinka av for offside og pådro seg et helt idiotisk gult kort for å spille bort ballen. Så blei Vålerenga alt for defensive på egen halvdel. Ingen støta på Julie Gustad som fikk skyte fra tyve meter. Ballen gikk i krysset så det var ikke så mye Sara Nilssen Kilen kunne gjøre med den heller. Bare minuttet seinere testa Christiansen skuddfoten igjen, men ballen gikk for rett på keeper som fikk slått den over.

 

Etter et par halvsjanser begge veien så kom et nytt idiotisk gult kort fra Christiansen. Hu forsøkte å komme seg igjennom fra venstresida, men ballen gikk inn til keeper. Christiansen sparka til keeper etter at hu hadde tatt opp ballen i fast grep. Dermed blei det Christiansens andre gule kort for kvelden og marsjordre. Vålerenga måtte dermed spille de siste ti minuttene med én spiller mindre. Kampen endte 1 – 1.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag mot Sarpsborg 08:

Sara Kilen

Johanne Brun – Eline Gulliksen – Mina Mathiassen-Nymoen – Tina Dalgård

Emilie Østerås

Silje Fjeldstad – Julia Caroprese

Cornelia Torp-Hansen – Celin Bizet – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Andrine Tomter (70 min for Mathiassen Nymoen), Emma Iversen (52 min for Fjeldstad), Mathiassen-Nymoen (45 min for Tomter), Fjeldstad (45 min for Celin Bizet), Thale Thunem (37 min for Caroprese) og Henriette Velten-Simonsen (5 min for Thunem).

 

Vålerengas beste
   Celin Bizet
  Sara Kilen
Emilie Østerås

 

Strømsgodset

Vålerenga starta best på Marienlyst og med stort trykk fra bortetribunen burde de saktens tatt ledelsen tidlig i kampen. Aron Dønnum hadde et kanonskudd fra skrå vinkel som gikk rett utafor og på et innlegg fra Dønnum burde Bård Finne ha klart å breiside ballen i mål fra kort hold, men ballen sklei av foten. I stedet så scora sjølsagt Godset med et skudd fra sekstenmeterstreken av Lars Petter Vilsvik. Kristoffer Klaesson var dekka, men rakk å få ut foten. Dessverre gikk skuddet såpass høyt at det gikk over leggen hans. Da var det spilt i 38 minutter og det begynte å bli fortjent. Vålerenga stoppa å spille god fotball etter tyve minutter og drammenserne overtok det som var av spill.

 

Rett etter pause kom Mohamed Keita igjennom på venstresida. Efraín Juárez var på etterskudd og Johan Lædre Bjørdal klarte ikke å blokkere skuddet til Keita som gikk stang inn i langhjørnet. Men Vålerenga svarte heldigvis med én gang. Felix Horn Myhre slo en pasning over til Aron Dønnum som vente seg fri med et par herlige finter før han skøyt i langhjørnet. Keeper var borti ballen, men kunne ikke hindre at den gikk inn. Horn Myhre blei belønna for assisten med å byttes ut med Muhamed Abu.

 

Men etter 61 minutter kom en ny ball inn i Vålerengas forsvar. Näsberg feila på klareringa og Bjørdal tapte duellen med Moses Mawa og dermed blei det en løpsduell mellom Keita og Juárez og den tapte Juárez med tre meter. Aleine med Klaesson scora Keita sitt andre for dagen.

 

Med tyve minutter igjen kom nok en redusering. Dønnum slo et hjørnespark og Bjørdal steg til vers  og heada ballen inn i nettmaskene. De tilreisende fra Oslo så ingenting og det så ut som om dommeren hadde blåst for noe annet enn mål. Først da spillerne var på god vei tilbake mot midtstreken forsto Klanen at det var blitt mål og jubelen starta.

 

Laget klarte dog aldri å løfte seg til en utligning og atter tre poeng gikk tapt. Laget datt ned til en sjetteplass, men kan ta tilbake femteplassen ved å vinne hengekampen mot Stabæk på onsdag. Gjør de det er det fortsatt kun fem poeng opp til bronsemedaljen og et håp om europa.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Strømsgodset:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Felix Horn Myhre – Bård Finne – Aron Dønnum

Innbyttere: Mohammed Abu (39 min for Horn Myhre), Deyver Vega (21 min for Finne) og Christian Borchgrevink (5 min for Juárez).

 

Vålerengas beste
   Aron Dønnum
  Herolind Shala
Sam Adekugbe

 

Stabæk

Vålerenga G19 tapte 1 – 3 i Interkrets A hjemme mot Stabæk. Det til tross for at Stabæk fikk utvist en spiller rett før pause og Fredrik Holme utligna til 1 – 1 på straffespark. Vålerenga er dermed fem poeng bak undulatene og holder andreplassen. Keeper Jørgen Johnsen kom fra Strømsgodset til denne kampen og debuterte.

 

Rapid Athene

Vålerengas J17-lag tapte mot Rapid Athene lørdag etter en jevn kamp der Rapid Athene fikk straffe ti minutter før full tid og scora på den. Laget ligger dermed på en sjetteplass.

 

Frisk Asker og Sparta

Vålerengas hockeygutter vant den første treningskampen i år 1 – 0 over Frisk Asker i Jordal Ungdomshall. Målet blei scora av Kalle Ekelund, assistert av Jonas Oppøyen og nykommer Magnus Brekke Henriksen. Vi nevner også at Vålerenga U21 vant sin første treningskamp 3 – 2 etter straffeslag. Joacim Andre Martinsen og Oskar Blegen scora måla i ordinær tid.