Norway Cup-finale, toppserie og eliteserie

02.08.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg helga og et gjetord må ut for å fortelle om det som skal skje. Vålerenga tok med ett elitelag i Norway Cup og de har kommi seg til finale. I tillegg er det toppserie og eliteserie, mens Vålerenga både har tapt og vinni en treningskamp denne uka. Stort var det å knuse Manchester United og se hvordan de unnskyldte seg på twitter. De møtte et bedre lag – punktum…

 

Norway Cup-finale

I år som i fjor har Vålerengas J17 Elite-lag kvalifisert seg til finale i Norway Cup. Etter å ha slått Grand Bodø 1 – 0 etter mål av Silje Fjeldstad, spilt uavgjort 0 – 0 mot IFK Göteborg, banka SC Condor / Hamburg hele 4 – 0 etter mål av Pernille Velten-Simonsen, Sanne Cornelia Torp-Hansen, Sofie Runhovde Brændshøi og Hannah Andrine Soot.

 

I semifinalen kløna jentene det til med en forsvarstabbe og havna under 0 – 1 etter bare elleve minutter, men i andre omgang snudde Vålerenga kampen. Sofie Angen gjenvant ballen høyt i banen og serverte Christina Despina Larsen Tsikalakis som var sikker i avslutningsøyeblikket og klinka ballen opp i nettaket. Tolv minutter før full tid vant Brændshøi ballen rett utafor Vålerengas sekstenmeter, ga den videre til Fjeldstad som fant Larsen Tsikalakis i mellomrommet. Hu sendte en nydelig stikker igjennom og Torp-Hansen løp i fra svenskene og nådde ballen rett før keeper på tyve meter og plasserte kula enkelt inn i åpent mål.

 

Vålerenga gikk dermed til finalen med en 2 – 1 seier. Der møter de konkursboet fra Kringsjå som måtte ha ekstraomganger for å sende IFK Göteborg ut i den andre semifinalen. Man kan trygt si at det er de tre norske og to svenske laga som har vært noe i denne turneringa. Det har også vært tre tyske lag, men det har vært tynn suppe. Sånn har det vært på guttesida også og er hovedgrunnen til at Vålerenga ikke har stilt opp der. Norway Cup må nok bruke litt mer tid på research for å invitere topplag til turneringa hvis eliteklassene skal komme opp på nivå med eliteklassene i Gothia Cup.

 

Røa

Vålerengas damelag klarte kun uavgjort 1 – 1 i toppoppgjøret i Toppserien da den starta opp igjen forrige lørdag, men i treningskampen mot Manchester United satte de skapet på plass og viste at høstsesongen kan komme til å bli meget spennende. 4 – 1 var en maktdemonstrasjon og nok et bevis på at Toppserien holder høy internasjonal klasse og at reduseringa til ti lag fra og med neste år er et tilbakesteg så stort at hoder bør rulle i kontorene på Ullevaal Stadion.

 

Det eneste negative med den kampen mot Manchester United var at Vålerenga blei nødt til å ta til takke med gul side av mynten på myntkastet. Akkurat det synes vi lagkaptein Maruschka Waldus burde nekta å godta. Altså, da er det bedre å si at du tar høykant på det myntkastet.

 

Det er alltid vanskelig å komme unna en tremålsscorer i kåringa av banens beste, men på tross av at VM-spiller Ajara Njoya herja med britene, så klarer ikke undertegnede å gå bort i fra at nykommer Rikke Marie Madsen var banens beste spiller. Det var hu jo for så vidt også mot Sandvika og vi gleder oss veldig til å se mer av henne nå i høstsesongen.

Ajara Njoya herja med Manchester United. Foto: Morten Larød

 

Det får vi sjansen til allerede på søndag da jentene reiser oppover linje 2 til Røabanen for å slakte vestkantklubben. Da er også de to siste nykomlingene spilleklare, keeper Hannah Seabert og midtbanespiller Dejana Stefanović. Vi tror dette blir veldig bra. Det er nå reell kamp om posisjonene på midtbanen der Sherida Spitse, Stefanović, Victoria Ludvigsen, Jenna Dear og Ajara Njoya kjemper om de tre posisjonene og det er nå bare sidebackene der Andrine Tomter og Svanhild Sand fortsatt ikke er spilleklare at det mangler er dobbel dekning. I tillegg sliter Marie Dølvik Markussen fortsatt litt, mens Ingrid Schjelderup ennå ikke er klar etter sine ryggproblemer.

 

Mot Røa har Spitse karantene fordi hu lot seg frustrere av en elendig dommerprestasjon mot Sandvika. En dommer som mer eller mindre i perioder dømte konsekvent feil. Det er toppseriens største problem og det blir nok ikke borte med det første heller, for fakta er at den generelle dommerstandarden har rast etter at Terje Hauge blei dommersjef.

 

Dermed tror vi at Vålerenga kombinerer laget offensivt på samme måte som mot United. Vi er dog litt usikre, for vi tor egentlig at Hannah Seabert som sto andreomgangen, starter. Men når vi sjekka troppen klokka 13 i dag, så har Norges Fotball Fiender kun meldt inn Stefanović og ikke Seabert. Vi får håpe Seabert settes inn innen kampstart; men vi tviler. UDI har ikke klart å få på plass arbeidstillatelsen ennå. Meget slapt jobba av UDI når spilleren kom med arbeidstillatelse fra et EU-land.

 

Vi tror Vålerenga starter med følgende ellever mot Røa:

Guro Pettersen

Stine Ballisager Pedersen – Stine Pettersen Reinås – Maruschka Waldus – Ingrid Søndenå

Dejana Stefanović – Victoira Ludvigsen

Ajara Njoya

Jenna Dear – Natasha Dowie – Rikke Marie Madsen

Innbyttere: Elife Salihu, Ingrid Søndenå, Mia Huse, Emilie Libakken Østerås, Victoria Ludvigsen, Celin Bizet Ildhusøy

 

Kristiansund

For herrelagets del er det hjemmekamp mot Kristiansund som gjelder på søndag. Vålerenga trenger en trepoenger for å henge med i medaljestrida og på hjemmebane skal det være tre poeng mot Kristiansund – hver gang – men fakta er at Vålerenga aldri har slått Kristiansund på egen stadion. Kampen endte 0 – 2 i fjor.

 

Nå har Vålerenga mista Chidera Ejuke til Heerenveen i tillegg til at Fredrik Oppegård går på utlån til PSV Eindhoven og Fitim Azemi til Tromsø. Laget overbeviste ikke i treningskampen mot Sarpsborg 08 og tapte den kampen og det eneste vi ser ut til kanskje å få inn er jamaikanske Cory Bruke eller amerikanske Romain Gall på lån. Amin Nouri er tilbake på treningsfeltet, men er ikke lagt inn i troppen. Det er dog Odin Thiago Holm blitt.

 

Heldigvis har klubben Deyver Vega klar, men det føles litt som om Vålerenga solgte motoren i bilen da Ejuke gikk. Vålerenga har fortsatt en bra ellever, men laget vil nok svekkes betraktelig ved innbytter. Det er jo heller ikke til vår fordel at Jonatan Tollås Nation er skada.

 

Matthías Vilhjálmsson, Deyver Vega, Bård Finne og Aron Dønnum virker å være de fire Vålerenga må stole på offensivt i denne kampen.

 

Vi tror på følgende lag mot Kristiansund:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Deyver Vega – Bård Finne – Aron Dønnum

Innbyttere: Kjetil Haug, Markus Nakkim, Christian Dahle Borchgrevink, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem og Erik Israelsson.

 

Hockey

Vålerenga hadde sin første istrening i går, men det var ingen som blei helt nakne på strippestraffene. Mats Zuccarello Aasen var med og løfta treningkvaliteten for gutta. Dessverre så er nok ikke han med når serien starter i dette som blir Vålerengas siste sesong i Furuset Forum. Vålerenga var solide i fjor og det var omgangssyke som gjorde at bøtta ikke havna tilbake der den hører hjemme. Såpass uflaks kan ikke laget ha i år, vi stoler på det blir en meget bra sesong – altså den siste i fremmed hall.

 

Ovalt U19 EM

Amerikansk Fotball er ikke noe vi skriver så mye om, men da Vålerengaspiller Lars Martin Nilsen blei første mann til å sette en touchdown i et U19 EM for Norge noen sinne, så må vi nesten ta det med. Det blei riktignok 20 – 7 til Sverige; men det var altså Nilsen som fiksa den syvpoengeren. Det gikk ikke så bra mot Finland heller og Norge tapte 29 – 0. I tillegg til Nilsen er Vetle Werring, Sverre Nordby, Adrian Zavier Nyrud Gobel, Mads Wenli og Oskar Jensen Bakkeli med fra Vålerenga Trolls.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 12:30 Fotball: Lyn – Vålerenga J17, Norway Cup Finale J17 Elite, KFUM Arena

Søndag 15:00 Fotball: Røa – Vålerenga Damer, Toppserien, Røa-banen

Søndag 20:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Kristiansund, Eliteserien, Valle kgb 5