Bronsekamp

26.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga har en alle tiders mulighet til å klatre opp på medaljeplass i toppserien lørdag. Da tar de imot Sandvika fra skarrebygda på Valle og kun to poeng skiller laga i favør av det gjestene laget; men forhåpentligvis er rollene snudd etter kampen. Vålerenga jakter sin første medalje i toppserien.

Vålerenga har fått tilbake to spillere fra VM og både Ajara Njoya og Sherida Spitse gjorde seg meget godt bemerka i Frankrike. At Spitse også fikk med seg et VM-sølv er rett og slett rått. Sandvika på sin side har mista én av sine to VM-spillere i midtstopper Ingrid Hovland. Hu har fått kontrakt med AC Milan og dermed er det kun Amalie Eikeland igjen fra VM på deres lag.

 

Vålerengas problem har vært å score mål. Kun tolv mål er scora på de ni første kampa mot Sandvikas tyve. Bakover har det dog vært ganske tett og håpet er at den formen Spitse viste i VM, samt innkomsten av Rikke Marie Madsen skal hjelpe laget til å få disse måla. I tillegg har jo Vålerenga fått to forsterkninger til, men disse er ikke klare før neste kamp. Det er litt skummelt. Dersom Sara Nilssen Kilen ikke er helt frisk etter kyssesyken ennå, så har Vålerenga ingen reservekeeper på benken. Det er litt rart at ikke Elife Salihu er meldt inn i troppen til denne kampen. Uansett, det betyr i hvert fall Guro Pettersen i mål.

 

I forsvaret er nok Svanhild Sand og Andrine Tomter ikke helt klare ennå, men Stine Pettersen Reinås er tilbake og dermed blir det kamp om sidebacken. Vi tror Reinås tar høyrebacken og Tina Dalgård den venstre med Stine Ballisager Pedersen og Marushka Waldus som stoppere. Alternativene er Ingrid Søndenå og juniorspiller Mia Huse.

 

På midten er det også nå kamp om plassene etter hvert, men foreløpig er det nok ganske gitt. Dejana Stefanović er ikke spilleklar før første august. I tillegg pådro Tine Celine Karstensen seg en skade i semifinalen i Gothia Cup. Ingrid Schjelderup trenger nok en måned til før hu er klar, så at Sherida Spitse og Victoria Ludvigsen tar de to defensive plassene og Jenna May Dear tierrollen virker å være ganske gitt. Kine Fløtre og Emilie Østerås er alternativer for innhopp, men etter Gothia Cup er nok ingen av dem klare for nitti minutter.

 

I angrep er altså Rikke Marie Madsen spilleklar allerede og vi tror hu går rett inn på høyrevingen, med Ajara Njoa på venstrevingen og Natasha Dowie som midtspiss. Maren Hauge virker endelig å være frisk og er et av alternativene til innhopp sammen med Synne Sofie Christiansen og Celin Bizet Ildhusøy som nå er tilbake fra EM. Det gir dette laget:

Guro Pettersen

Stine Reinås – Stine Ballisager – Marushka Waldus – Tina Dalgård

Sherida Spitse – Victoria Ludvigsen

Jenna Dear

Rikke Marie Madsen – Natasha Dowie – Ajara Njoya

Innbyttere: Ingrid Søndenå, Andrine Tomter, Kine Fløtre, Emilie Østerås, Maren Hauge, Synne Sofie Christiansen og Celin Bizet.

 

Sarpsborg 08

Vålerengas herrelag spiller treningskamp mot Sarpsborg 08 lørdag formiddag. Det blir uten et par brødre. Sakarias Opsahl leies ut til Ullensaker/Kisa som ligger på syvendeplass i OBOS-ligaen ut sesongen, mens lillebror Oskar leies ut til Skeid for å redde dem fra nedrykk. Vi tror uansett ikke de to utlåna skal redusere Vålerengas muligheter til opprykk fra Norsk Tipping-ligaen i år.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 12:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga Herrer, Treningskamp, Sarpsborg Stadion

Lørdag 14:00 Fotball: Vålerenga Damer – Sandvika, Toppserien, Valle kgb 5

Søndag Fotball: Norway Cup