Vålerenga fyllte Gamle Ullevi

24.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg toppserie igjen, men vi tenker ikke å ta en gjennomgang av det som har skjedd i VM-pausa før i morgen. Norway Cup nærmer seg også med stormskritt og fotballferien er over for herrelaget som nå er tilbake på treningsfeltet igjen. Vi tar en liten gjennomgang av hva som har skjedd i u-gruppa, og i EM i dag og er tilbake med toppserien i morgen; men vi starter med Gothia Cup der det blei finale på Gamle Ullevi.

 

Gothia Cup

Vålerengas damelag gjorde to tabber i finalen som de blei nådeløst straffa for, men totalt sett var det en fortjent 2 – 0 seier til hjemmelaget Göteborgs DFF. I år igjen virka jentene svært tunge i slutten av turneringa og når man ser på tablået så er det veldig forståelig. Laga Vålerenga møtte i kvartfinalen og semifinalen på fredag var langt sterkere enn motstanden Göteborgs DFF fikk. Det samme kan sies om kampa på torsdag.

 

I følge de som så semifinalen var motstanderne Odense det beste laget Vålerenga møtte i turneringa, men det kosta for mye krefter. At de fikk skader på Tine Celine Karstensen og Mari Ormholt Larssen hjalp heller ikke på. Uansett var det et godt steg opp fra fjoråret da de tapte semifinalen på straffespark.

 

Gothia Cup-finalen blei spilt på Gamla Ullevi og det er ganske vilt å se én langside og én kortside fyllt opp kun ti minutter før kampstart for våre jenter. 9 000 tilskuere på Gothia Cup-finale med hundre kroner i inngangsbillett (50 kroner for barn) er imponerende. Det er litt annet enn det Norway Cup som begynner søndag, får til på Ekebergsletta. Kanskje bør de tenke på å spille finalene på Vålerengas stadion på Valle.

Full langside og nesten full kortside da Vålerenga J19 entra Gamla Ullevi.

 

Gothia Cup nå også live tekstoppdatering fra alle kamper. Det bør også Norway Cup få. Det øker interessen voldsomt, men de bør holde seg til å la a-media og TV2 filme kamper og ikke bruke dette automatiske systemet som Gothia starta med i år. Det var nemlig ubrukelig. Å se en kamp filma av en robot som følger bevegelse er håpløst. Kameraet zooma inn midt på banen der to forsvarsspillere bevega seg mest fordi de plasserte seg i forhold til spissen til motstanderne, da laget hadde hjørnespark. Å filme med fisheye-objektiv er også dødfødt. Det systemet bør Gothia Cup skrote.

 

EM G19 og J19

Det blei rett ut av gruppespillet for både G19 og J19 i EM. Jentene scora mål, men det lakk bakover og det var uforståelig at de ikke forsøkte å spille med sidebacker i den siste kampen mot Frankrike. 3 – 5 – 2 var håpløst for dem og dermed blei det tidlig exit for Celin Bizet Ildhusøy og resten av jentene. For gutta var det stort sett stengt bak, men det glapp innimellom og sjøl ikke Kristoffer Klaesson kan redde alt; men gutta scora ikke mål og der må nok også Gunnar Halle ta på seg noe av skylda for at Norge la seg bakpå i 70 minutter mot Irland i første kampen. De tok ledelsen 1 – 0 etter å ha pissa på Irland, la seg bakpå til en tabbe førte til utligning ti minutter før slutt, før de pissa på Irland de siste ti minuttene, men ikke kom nærmere enn et stolpeskudd.

 

Muratovic og Sahraoui

Amel Muratovic har vært i Japen med Bosnia Hercegovina og Muratovic scora Bosnias første mål i 5 – 2 seieren over Nikata. Deretter blei det 0 – 3 tap for Japan og 2 – 0 for Mexico. Samtidig har Osame Sahraoui vært  på landslagssamling med Marokko. Vi skjønner ikke hva Norges landslagssjefer driver på med. Hvis de ikke ser at Sahraoui kommer til å bli en ny Ghayas Zahid – kanskje til og med bedre – så bør de finne på noe annet å gjøre enn å sørge for at Norge mister sine kommende stjerner til andre landslag.

 

Dacic, Ogudugu og Grønner ut, Solberg inn

Sisteårsjunior Almin Dacic gir seg i Vålerenga nå etter å ha fått begrensa med spilletid for Vålerengas rekruttlag. Dacic kom fra Mandalskameratene sommeren 2017 og har fått totalt åtte rekruttkamper for Vålerenga på de to åra han har vært her.

 

Gresset er definitivt ikke grønnere på andre sida av Kattegat og Trygve Aarstad Solberg vender nå hjem til Vålerenga igjen etter å ha prøvd seg et år som proffesjonell junior i Köbenhavn. Man kan spørre seg om hva Köbenhavn egentlig driver med i den forbindelse, men vi kommer aldri til å bli kloke på spillet i fotballverdenen.

 

Emanuel Longe Grønner går på utlån til Kringsjå. Akkurat når vi begynte å tro på at de kanskje skulle rykke ut av den nasjonale serien og bli et kretslag, så velger altså Vålerenga å leie ut en spiss som kanskje kan få dem til å score de nødvendige måla i høstsesongen.

 

Kevin Ogudugu forsvinner til studier i USA. Vingen debuterte på a-laget som sekstenåring i treningskamp borte mot xxx og imponerte stort da, men har i åra som juniorspiller vært mye plaga av skader. Allikevel, når han har hatt perioder skadefri har vi sett det enorme talentet som bor i gutten. Vi ser dog at det kan være lurt å ikke legge alle aksjene i potten for å bli fotballstjerne med alle de skadeproblemene han har hatt og ønsker ham lykke til med studiene.