Fotball, fotball og atter fotball

19.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er fotballpause i Norge, men det er bare ei uke til toppserien starter opp igjen og Sotahjørnet har vært på treninga for å spotte på våre tre nye signeringer – og de kan bespottes mer i ettermiddag, for da har damelaget treningskamp. J18-laget herjer i Göteborg og har nå nådd kvartfinalen i Gothia Cup, mens både Norges G19-lag med Kristoffer Klaesson og J19-lag med Celin Bizet Ildhusøy har kniven på strupa for å nå en semifinale i EM. Helgegjetordet er klart…

 

Damelaget

Vålerengas damelag har nå fått alle sine nye spillere på plass på treningsfeltet og med unntak av Sherida Spitse, som har ferie til mandag, og juniorjentene, som er i Gothia Cup, så er det altså en full tropp Vålerenga nå har på feltet. Riktignok mangler fortsatt Andrine Tomter mengdetrening og heller ikke Marie Dølvik Markussen er hundre prosent spilleklar. Allikevel, Vålerenga kommer til å mønstre et meget sterkt lag inn mot høstsesongen.

Trener Nilsen er fornøyd med keeperduoen Seabert og Pettersen. Foto: Hjesus.

 

I går var det dødball og avslutningstrening for jentene og det skal sies at det kommer til å bli scora voldsomt mange mål i høstsesongen dersom de tre mest sannsynlige angrepsspillerne fortsetter med den kvaliteten på avslutningene som de hadde på den treninga. Natasha Dowie, Ajara Njoya og nysigneringa Rikke Marie Madsen scora på nesten hundre prosent. Det skyldtes ikke dårlige keepere, men gode avslutninger. Sistnevnte kom fra Danmark med amatørkontrakt og er dermed også spilleklar til seriekampen mot Sandvika lørdag 27. juli klokka 14:00 på Valle.

 

Men allerede i dag blir det mulig å se keeper Hannah Seabert og midtbanespiller Dejana Stefanović i aksjon, sjøl om de ikke blir spilleklare før proffvinduet åpner 1. august. Da møter jentene et slags sammensatt juniorlag fra Lørenskog forsterka/svekka med et par trenere fra Vålerenga Fotball Elite. Porten blir åpen, så det er mulig å se kampen og kampstart er klokka 15:00 på Valle.

 

Gothia Cup

Vålerengas juniorjenter fortsatte i går turen mot en finale i Gothia Cup. I går starta a-sluttspillet og kampenes lengde økte dermed fra to ganger femogtyve minutter til to ganger tredve minutter. Første motstander var Falköpings KIK blei slått 2 – 0 etter at Mia Huse scora etter bare 36 sekunders spill. I andre omgang putta Nadia Ryan Pinto og dermed vant Vålerenga 2 – 0.

 

Dermed var jentene videre til åttendelsfinale der motstander var Djurgårdens IF. Dette var den første kampen til Vålerenga som blei filma, noe vi egentlig lurer på om svenskene har gjort tidligere. Kameramannen brukte nemlig et fisheyeobjektiv, noe som gjør det ganske vanskelig å se fotball. Jo da, det er fortsatt hold i de gode gamle svenskevitsene…

 

Djurgården, som slo ut Mexikanske Academy i sekstendelsfinalen, trodde kanskje de skulle bli de første til å score på Vålerenga; men der var de helt sjanseløse. Like sjanseløse som vi er til å klare å se hva som skjedde på Vålerengas første mål, men det er kreditert Emma Iversen etter ti minutters spill. Lettere var det ikke å se hva som skjedde  på det andre målet, men det er kreditert Pinto etter 26 minutters spill. Vi ga rett og slett opp å se kampen. Det som var en god tjeneste på Gothia Cup i fjor er rett og slett elendig i år – i hvert fall den kampen vi skulle se…

 

Vålerenga kommer dermed til dagens kvartfinale med småpene 22 – 0 i målforskjell. Toppscorer er Pinto med fem mål, foran Kine Fløtre som står med fire. I kvartfinalen møter jentene Dallas Texans Soccer Club. De starta med uavgjort 1 – 1 i første kamp mot Sundsvall, før de slo Bälinge 7 – 0 og Mölndal 6 – 0. Som gruppevinner slapp de sekstendelsfinalen og gikk rett til åttendelsfinale der de slo Jitex 2 – 0.

 

Skulle jentene slå ut Dallas også, så møter de vinneren av danske Odense og amerikanske Encinitas Express i semifinalen. Og går de til finalen så møter de enten Elfsborg, Göteborgs DFF, Torsby eller IK Zenith. Litt spesielt. Det er altså garantert ett svensk lag i finalen allerede, mens på Vålerengas side av tablået er det to amerikanske, et dansk og altså Vålerenga igjen.

 

EM G19

Det vil seg ikke for Kristoffer Klaesson og Norges G19-lag i EM. I går spilte de nok en gang uavgjort etter at de ikke klarte å score mål på Tsjekkia. Heldigvis holdt Klaesson nullen, så dermed står Norge med to poeng før siste kamp mot Frankrike. Frankrike er allerede puljevinner og videre etter å ha slått både Tsjekkia og Irland. Det kan slå Norges vei, for de bør vinne den kampen dersom de skal gå videre til semifinale. Norge møter Frankrike på søndag på Banants Stadium.

 

EM J19

Etter det forsmedelige åpningstapet møter Celin Bizet Ildhusøy og Norge Skottland i den andre EM-kampen. Denne kampen må vinnes. Skottland tapte åpningskampen mot Frankrike 2 – 1 og skal Norge komme seg videre bør de sørge for at skottene ryker ut av turneringa på Firhill Stadium i dag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 11:30 Fotball: Dallas Texas SC – Vålerenga J18, Gothia Cup – Kvartfinale, Överåsvallen

Fredag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Lørenskog G19+, Treningskamp, Valle kgb 5

Fredag 17:00 Fotball: Vålerenga J18 – Team Odense Q, Gothia Cup – Semifinale, Bravida Arena

Fredag 18:14 Pub: Sportsquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:15 Fotball: Skottland – Norge J19, EM Gruppe A, Firhill Park – Glasgow

Lørdag 16:20 Fotball: Vålerenga J18 – (svenskefaen), Gothia Cup – Finale, Gamla Ullevi

Søndag 19:00 Fotball: Frankrike  – Norge G19, EM Gruppe B, Banants Stadium – Yerevan