Ny bot til Vålerenga

17.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Fotball Elite har fått bot igjen. Denne gangen er det for blussinga i forbindelse med hjemmekampen mot Brann 22. april. En kamp der Klanen uttalte i ettertid at de ikke gadd å sende inn søknad, rett og slett fordi det ikke lenger er vits. Norges Fotball Fiender har nemlig gjort det umulig å få til lovlig pyroteknikk. Bota, den er på 60 000 kroner.

Totalt har de telt opp 32 bluss hvorav et kålhue klarte å kaste blusset ned på indre bane. Bota er på 60 000 kroner. Dette var bevisst fra Klanen, ettersom Norges Fotball Fiender har gjort det umulig å få til lovlig pyroteknikk.

 

Etter år med bedring, dialog og sikre arrangementer – att på til både 2014 og 2016 – uten ulovlig pyrobruk, rakna det etter at tidligere nazipoliti Geir Ellefsen har fått virke som sikkerhetssjef i Norges Fotball Fiender. Denne mannen er det rett og slett ikke mulig å ha en dialog med. Vi skjønner godt at politiet måtte kvitte seg med fyren som er mest kjent for å uttale at det ikke var tilfeldige mennesker som blei arrestert utafor Ullevaal Stadion da de blant annet satte inn Charter-Svein som fotballpøbel i 2009.

 

Dialogen med Norges Fotball Fiender er således lukka og låst. Klanens styre har rett og slett gitt opp dialog – det finnes ingen å holde dialog med. Ellefsen holder nemlig alltid sin egen monolog. Han har jo alltid rett – uansett – sjøl angående pyroteknikk når brannvesenet mener stikk motsatt. Forstå det den som kan, men noen mennesker er rett og slett maktsyke. Sikkerhetsansvarlig i Norges Fotball Fiender er en sånn og det er grunnen til at Klanen aldri gadd å søke for dette arrangementet og sannsynligvis også at feil person fikk utdelt bluss – altså kålhuet som pælma det inn på indre bane.

 

Gothia Cup

Vålerengas J18-lag er i Gothia Cup og blei som forventa gruppevinnere. I den siste kampen møtte de Umedalens og da rakna dataroboten til Gothia Cup tydeligvis. Vålerenga leda hele seks null til pause og i følge roboten blei alle måla scora etter 2:14 minutter, så her er det nok noen som har klussa til datasystemet. Vi har allikevel fått målscorerne. Det var Kine Fløtre, Adriana Imeri, Emma Iversen, Lea Haji Høiness, Fløtre og Høiness.

 

I andre omgang scora Mari Ormholt Hansen, Nadia Ryan Pinto, Selma Saastad, Pinto igjen, Mia Rostad Huse, Hanssen igjen og Saastad igjen slik at det til slutt blei hele 13 – 0 til Vålerenga. Dermed har de 18-0 i og seks poeng og er videre til sekstendelsfinalen som puljevinner.

 

Det betyr at de i morgen møter Falköpings KIK som blei nummer to i gruppe 5 bak Hammarby. De kom seg videre ved å slå Lindome 1 – 0, SKF Portugal 2 – 0 og til slutt tapte de 2 – 1 for Hammarby. Kampen spilles på Åkeredsvallen 2 klokka 10:00 i morgen.

 

Zucca til Vålerenga?

Det er lenge å vente, men om fem sesonger kommer altså mest sannsynlig Mats Zuccarello Aasen hjem til Norge og da står det mellom Vålerenga og Frisk-Asker. Vi satser på at det blir Vålerenga. Noe annet ville forundre oss veldig, sjøl om han slo gjennom som senior i Frisk. Zucca er blåbærgutt og spilte både hockey og fotball for Vålerenga i ungdomstida og trener når han er hjemme i Oslo. Det skader vel heller ikke at bestekompis Glenn Jensen er kommersiell direktør. Vi antar altså at det blir Vålerenga, men vi må altså vente i fem år.

 

Så lenge ser det ikke ut til at vi må vente på Jordal Amfi. Amfiteateret begynner å nærme seg ferdig utvendig. Taket begynner å bli ferdig, et tak der det både skal være solcellepanel og grønne planter, som vil hindre vannavrending og sånt. Det er ny link til webkameraet og som man kan se er det nå kun vegger som gjenstår før skjellettet til Jordal Amfi er ferdig utvendig.

 

EM J19

Norge fikk en meget tung start på EM og blei rett og slett knallhardt straffa av Nederland. Det er fullt mulig å stille spørsmålstegn ved Nils Lexerøds forberedelser inn mot den første kampen for den var knapt blåst i gang før Arna-Bjørnars Rikke Bogetveit Nygard sendte en katastrofal feilpasning bakover i banen og Nederland fikk servert 1 – 0. Bedre skulle det ikke gå, for før fire minutter var spilt slo Farts Julie Blakstad en like katastrofal feilpasning på egen banehalvdel. En noe svak keeperprestasjon fulgte, men Blakstad må ta det andre baklengsmålet på sin kappe.

 

Etter dette spilte Norge veldig nervøst og feilpasningene florerte og det bakre leddet virka veldig usikkert. På slutten av omgangen kom det da også to nye grove tabber som førte til baklengs. Først kringsjåkeeper Karen Oline Svene som ikke klarte å holde en ball hu fikk i fanget og dermed serverte åpent mål for Nederland og deretter Klepps Marthine Østenstad som totalt feilberegna en ball, gikk fram for langt og endte med å stusse en nydelig bakromspasning for Nederland.

 

I andre omgang skapte Norge mer og særlig Vålerengas Celin Bizet Ildhusøy var god. Bizet hadde blant annet en nyderlig frispilling, men Norge klarte ikke å score. I stedet gjorde Sneve en ny giganttabbe på en polball spilt nesten fra midtbanen og inn på tretten meter. Svene lot ballen sprette ut fra brøstkassa. Det nytter ikke å ha en så slipphendt keeper som sisteskanse, men det handla vel også mest om et lag som spilte med skyhøye skuldre. EM er ikke over, men 0 – 5 i åpningskampen innbyr ikke til et eneste feilkjær videre.

 

Innebandy

Vålerengas nyopprykka eliteserielag for herrer i innebandy har fått serieoppsettet for neste sesong. De starter med bortekamp mot Sandnes i Hanahallen 14. september i deres første eliteseriekamp i historien. Det er svært skuffende, men det blir i hvert fall hjemmekamp i den neste kampen som går mot Sarpsborg i Teglverket 22. september. Serien går fram til 29. februar 2020.