Rekrutta leverte igjen

02.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttgutter har kun to skjønnhetsflekker på årets CV i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2. Det gjør dem til soleklare avdelingsledere med hele syv poeng etter tolv kamper. Ned til tredjeplassen er det elleve poeng før tre lag følger tolv poeng bak våre unggutter, før siste motstander i første halvdel av sesongen, Kringsjå ligger hele tretten poeng bak.

 

Nå starta Vålerenga med et kraftfult mannskap på papiret denne kvelden. Kjetil Haug i mål. I forsvaret fant vi Christian Borchgrevink, Harald Martin Hauso, Brage Skaret og Oskar Opsahl – tre juniorer riktig nok; men på midtbanen var det Sakarias Opsahl og Mohammed Abu som indreløpere og Erik Israelsson på topp. De fant ikke plass til seriens toppscorer Sander Werni i startelleveren. Osame Sahraoui og Brede Sandmoen spilte vinger, mens Fitim Azemi starta på topp. Man skulle tro det ville borge for festfotball.

 

Dessverre var førsteomgang nesten et eneste langt gjesp. Vålerenga trilla ball. Kort og sakte. Det var Frigg som skapte sjanser ut av sløve vålerengaspillere, men da Vålerenga endelig fikk tempo i spillet kom det også et mål. Sahraoui spilte fram Borchgrevink på høyrekanten som sprinta fram og rakk ballen rett før dødlinja. Han slo ut i femogførti grader der Israelsson knalla inn ledelsen på tida 13:02. Israelssons femte mål for rekruttlaget denne sesongen.

 

Vålerenga gjorde hele fire bytter i pausa. Ut med Borchgrevink og inn med Leo Cornic på høyreback. Abu blei bytta ut med Felix Horn Myhre, Azemi med Sander Werni og Israelsson med Fredrik Oppegård. Oppegård gikk inn på høyrekanten og dermed flytta Sahraoui inn som tier. Ut med gammelt flass, inn med ungdomma. Det satte fart i Vålerenga.

 

Sandmoen fikk en stor sjanse ganske tidlig i omgangen etter å ha blitt spilt igjennom av Oskar Opsahl, men en beinparade av keeper hindra scoring. Like etter spilte Sahraoui fram til Sandmoen som la igjen til Werni. Igjen var keeper ute med en beinparade og forhindra scoring. Også Oskar Opsahl og Sandmoen hadde sine skuddforsøk før det gikk en halv omgang.

 

Det første målet kom fra høyresida. Horn Myhre spilte ut til Cornic som fikk legge ballen til rette før han slo inn i feltet, der Werni kom, steg til vers og heada inn Vålerengas andre mål for dagen. Hans tolvte for sesongen. Tid for scoring var 69:04.

 

Sahraoui og Oppegård testa begge skuddfoten fra sekstenmeterstreken, men ballen gikk ikke inn. Så kom Sandmoen aleine med keeper for andre gang i kampen. Denne gangen valgte han å drible i stedet for å skyte og blei felt. Soleklar straffe og Sandmoen tok den sjøl og klinte den inn i keepers høyre hjørne, mens keeperen gikk motsatt vei. Sandmoens niende mål for sesongen på tida 82:37.

Brede Sandmoen var sikker fra straffemerket. Foto: Kenneth Berger.

 

Vålerenga satte inn Marucs Victorio for Sahraoui. Han gikk inn på høyrekanten, Oppegård flytta over til venstre og Sandmoen tok plass som tier. Sandmoen blei nok en gang felt inne i straffefeltet, men denne gang var det Werni som tok straffa. Han gjorde en stoppfinte og skøyt til venstre for keeper. Keeper gikk riktig vei, men kunne ikke hindre nok en scoring. Wernis trettende for sesongen på tida 85:56.

 

Seniorspillerne som leverte best var Borchgrevink, Haug og Israelsson. Samtidig må Sandmoen snart være en kandidat i en a-lagstropp. Nå står en a-lagskamp mot Bodø/Glimt for tur på den merkelige dagen fredag. Vi forstår ikke hvorfor hele runden skal gå på en fredag, men Norges Fotball Fiender har bestemt det. Det betyr at rekruttgutta møter Kringsjå på fredag. Deretter får eliteserien fri fordi den siste runden før ferien var kampen vi møtte Molde i borte. Det passer glimrende for da er Kristoffer Klaesson i VM. Rekruttgutta møter Norild hjemme lørdag 13. juli og da med reint juniorlag sannsynligvis.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag mot Frigg:

Kjetil Haug

Christian Borchgrevink – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Oskar Opsahl

Mohammed Abu – Sakarias Opsahl

Erik Israelsson

Osame Sahraoui – Fitim Azemi – Brede Sandmoen

Innbyttere: Leo Cornic (45 min for Borchgrevink), Felix Horn Myhre (45 min for Abu), Fredrik Oppegård (45 min for Israelsson), Sander Werni (45 min for Azemi) og Marcus Victorio (7 min for Sahraoui).

 

Vålerengas beste
   Brede Sandmoen
  Oskar Opsahl
Osame Sahraoui

 

Stene forlenger

Så var det klart at Mats Zuccarello Aasen ikke kommer hjem til Vålerenga til denne sesongen heller; men en annen spiller, Andreas Stene, har valgt å forlenge med Vålerenga. Det er viktig for lagbygge. Fra før av veit vi at keeperplassene allerede er på plass for sesongen. Steffen Søberg og Joachim Svendsen er under kontrakt, mens Tobias Johansen Breivold tas opp fra juniorlaget. Han er født i 2001, så det blir nok mest U21 på ham.

 

På backplass har Brede Csiszar lagt opp, mens Stefan Espeland har gått til tyske Fischtown Pinguins. Emil Hybertsen gått til Grüner og Joachim Sommer Nielsen har signert for Stjernen som han var utlånt til på våren. Derimot har Lars Erik Franchke-Enersen er tatt opp i stallen, mens Emil Holm Larsen fortsetter på U21. Kalle Ekelund, Mats Trygg, Villiam Strøm og Daniel Sørvik har alle kontrakt med klubben. Axel Eidstedt hadde utgående kontrakt og vi har ikke hørt noe om forlengelse der. Vålerenga har seks backer, men det er nok tanken å ha syv og at Francke-Enersen nok blir sett på som talentet som skal foredles litt forsiktig i starten. Vi forventer derfor at det kommer inn en back til. Kanskje blir det forlengelse med Eidstedt eller så må Vålerenga ut å finne en back. Med bare tre utlendinger (svensker) i troppen, så har de jo gode muligheter til å leite enten i USA, Canada eller i europa.

 

Også på angrepssida har Vålerenga det meste klart allerede. Fire sentere er på plass. Tobias Lindström, Filip Gunnarsson, Andreas Stene og inn fra Manglerud Star har Magnus Brekke Henriksen kommi. Morten Ask hadde utgående kontrakt og det spørs om han klarer å spille seg til ny kontrakt. Vi regner dog med å se ham i oppkjøringa.

 

Hva så med løperne? Rasmus Ahlholm, Martin Røymark, Martin Laumann Ylven, Thomas Olsen, Colin Spaberg Olsen og Filip Lalande er med videre; mens Andreas Heier har gått til Stjernen, Marcus Ekberg til Manglerud Star og Petter Grønstad til Lillehammer. Jonas Oppøyen har utgående kontrakt og vi forstår ikke helt hvorfor det drøyer med å signere verdens beste undertallsspiller; mens Sander Frøberg er tatt opp fra U21-laget. William Kjernet Johansen er fortsatt på U21-laget, mens Espen Kleppe Hermanrud har gått til svenske Örnsköldsvik og Joachim Andre Martinsen til den østerrikske alpeserien ELZell am See.

 

Signerer Oppøyen har Vålerenga altså akkurat åtte løpere. Det er veldig tynt, så vi forventer at det kommer noen signeringer her. Vi bare nevner at Andreas Martinsen og Brian Ihnačák er kontraktsløse.

 

Landslag

Det er og har vært Equinors talentleir i Porsgrunn. Først ute var gutta der Vålerenga hadde med Odin Thiago Holm på G16-landslaget; Christos Zafeiris på G16-skyggelandslaget; Magnus Bech Riisnæs, Shreeraam Sritharan og Storm Strand-Kolbjørnsen på G15-landslaget; Mikkel Knudsen og Oliver Johannesen Braud på G15-skyggelandslaget; samt Fredrik Hildrum på G14 Y-landslaget. Jentene spiller nå og der er kun Emma Iversen med på J15-landslaget.