Knallsterk rekruttropp mot Frigg

01.07.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga er utslått av cupen og det gjør at kampbelastninga er mindre på a-lagsspillerne. Det igjen gjør at rekruttlaget får flere spillere ned som trenger kamptrening og i dag stiller Vålerenga knallstert. Kjetil Haug, Christian Dahle Borchgrevink, Sakarias Opsahl, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson og Fitim Azemi er alle med. Det vil si at Vålerenga fyller hele kvota på overårige.

Felix Horn Myhre er én i kveldens rekruttropp. Foto: Morten Larød

 

Frigg

Vålerengas rekruttgutter møter Frigg på hjemmebane og de har en ny mulighet til å rykke ytterligere i fra på tabelltoppen. FK Tønsberg og Ørn Horten spilte uavgjort og dermed er det fire poeng ned til Tønsberg og ni poeng ned til Ørn Horten, Ullern og nettopp Frigg. En kamp før halvspilt serie har Vålerenga altså muligheten til å øke avstanden til syv poeng. Det vil i så fall være den største luka noe lag har i de nasjonale ligaene i Norge.

 

Frigg er dog ikke noe lag Vålerenga skal kimse av. Etter en svak start med kun syv poeng på de første syv kampa har de finni formen og står med fire strake seiere. De seierene har kommi mot fjerdeplasserte Ullern, ellevteplasserte Mjøndalen 2, andreplasserte FK Tønsberg og nå sist hengekampen mot Vålerengas neste motstander, Kringsjå der de nettopp passerte Kringsjå på tabellen.

 

Det er et voksent lag Vålerenga møter. Det er ingen juniorer på Frigg og de fleste spillerne er godt opp i tyveåra. Toppscoreren deres, Ulrik Ferrer, står med åtte mål. Fem på de fire siste kampa. Å score åtte av Friggs søtten mål så langt tyder på et lag der Vålerenga må ta hensyn til denne spilleren. Markus Nøkkim en del spilletid i eliteseriekampen og dermed er ute, mens Christian Dahle Borchgrevink og Erik Israelsson som også fikk innhopp er med.

 

Hyggelig er det også at Petter Karlsen nå endelig er tilbake etter et lengre skadeopphold, men det blir nok Kjetil Haug som blir keeper i denne kampen. Vålerenga har med seks forsvarsspillere og det er nok et spørsmål om Borchgrevink skal spille stopper eller back. Vi antar han starter på backen sammen med Oskar Opsahl og at Harald Martin Hauso og Brage Skaret tar midtstopperplassene etter som disse tre ikke spilte cupkampen for juniorene på torsdag.

 

Midtbanen er et annet problem. Mohammed Abu, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre og Sakarias Opsahl kjemper om tre plasser. Da blir det vanskelig å finne plass til Osame Sahraoui som nok hviles fra start i denne kampen, for i angrepet er Fitim Azemi med og han tar nok hevd på midtspissplassen. Det dytter Sander Werni ut på en kant og vi antar at det er Brede Sandmoen som får den andre kanten. Vi tror Vålerenga 2 stiller følgende lag i kveld:

Kjetil Haug

Christian Borchgrevink – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Oskar Opsahl

Erik Israelsson – Mohammed Abu

Felix Horn Myhre

Brede Sandmoen – Fitim Azemi – Sander Werni

Innbyttere: Petter Karlsen, Leo Cornic, Hans Jacob Thomsen, Sakarias Opsahl, Osame Sahraoui, Fredrik Oppegård og Marcus Victorio.

 

Haugesund

Vålerenga reiste til Haugesund vel vitende om at statistikken ikke talte til vår fordel, men etter en serie av svakre resultater både i serien og cupen, skulle kvelden i Haugesund bli helt annerledes. Adam Larsen Kwarasey mangla og dermed fikk Kristoffer Klaesson endelig eliteseriedebuten. Den tok han godt vare på. Riktignok starta han usikkert og kom på halvdistanse, men Sam Adekugbe og Magnus Lekven fikk klarert unna, men etter den første situasjonen så sto attenåringen fremragende.

 

Lekven hadde Vålerengas første avslutning, skyhøyt over mål etter fem minutter og et par minutter seinere var det Ejuke som fikk skikkelig sleivtreff og faktisk traff hjørneflagget med sitt skuddforsøk fra sekstenmeterstreken. Men Vålerengas tredje avslutning skulle treffe innafor stengene. Efraín Juárez kasta inn til Matthías Vilhjálmsson som brysta ballen videre til Ejuke som spilte vegg og Vilhjálmsson fant måltjuven Bård Finne. Hans avslutning i keeperhjørnet satt i nettmaskene på tida 13:52.

 

Det tok 24 minutter før Haugesund fikk en målsjanse. Herolind Shala mista ballen på Vålerengas dødlinje og det kom et knallhardt skudd fra ni meter; men Klaesson var på plass og slo ballen til hjørnespark. Et hjørnespark han med enkelthet plukka ned.

 

Det tok lang tid før det skjedde noe særlig mer å skrive om. Haugesund klarerte langt på et hjørnespark og Juárez gjenvandt ballen for Vålerenga omtrent på midtstreken. Ejuke og Adekugbe spilte et par pasninger med hverandre på venstresida, før Lekven blei tatt med i spillet. Han spilte tilbake til Adekugbe som nå satte fart framover, spilte Ejuke som tredde igjennom Finne som slo innlegget tunnel på Haugesunds Fredrik Knudsen og liggende fra seks meter sendte Aron Dønnum kula inn via stolpen og vi fikk se Dønnums akrobatiske baklengssalto. Tid for scoring 38:06.

 

Det var dog ikke nok. Haugesund fikk frispark, men Lekven vant førsteduellen og Adekugbe fikk heada ned til Ejuke. Han la igjen ballen med en hælflikk og fikk pasning direkte tilbake fra Vilhjálmsson. Adekugbe tok et sugende løp ut på venstresida og fikk mye rom. Han la inn mot en helt ledig Finne, som dempa ballen med første touch, triksa vekk forsvareren som forsvant langt ut i pølsebua og scora sikkert med venstrefoten fra syv meter. Tid for scoring 40:52.

 

Jostein Grindhaug framstao mer og mer som en klovn. Særlig da han gjorde et bytte på tilleggstida i første omgang. Men det er klart, de siste 28 sekundene av omgangen var vel mer for å drøye tida. Typisk bønder når de ligger under med tre mål. Klovneriet fortsatte med ytterligere to bytter i pausa.

 

Haugesund starta best i andre omgang og fikk et skudd fra femogtyve meter etter ti minutter, men Klaesson slo ballen unna. Etter et kvarter kom dog Vålerenga i gang igjen. Vilhjálmsson vant en andreball. Lekven spilte til Shala som tredde Ejuke ned mot dødlinja på venstrekanten. Ejuke spilte førtifem grader ut til Lekven som skøyt fra sekstenmeterstreken. Finne hoppa unna ballen som gikk rett på Haugesunds keeper. En liten retningsforandring der og Finne hadde fått hattrick.

 

Bare  minuttet etter plukka Lekven nedfallsfrukten fra en Haugesundklarering midt på offensiv banehalvdel. Han spilte fram Ejuke som brukte overlapet til Adekugbe. Innlegget mot Vilhjálmsson blei brutt av et haugesundbein, men havna på sekstenmeterstreken der Ejuke finta skudd, gikk til høyre og curla ballen inn helt ute ved stolpa. Tid for scoring var 60:59. Om ikke kampen hadde sett punktert ut før det, så blei den det der.

 

Etter 65 minutter fikk Ivan Näsberg en smell og måtte av. Markus Nakkim sto klar til å komme inn, men Vålerenga fikk ikke gjøre byttet med én gang. Dermed fikk Haugesund nitti sekunder med én spiller mer og det blei hjørnespark. Nakkim kom inn på hjørnesparket som Haugesund gjenvant andreballen på, ballen blei slått inn i feltet og headda inn mot bakre stolpe der Martin Samuelsen kom. Klaesson gjorde et tigersprang og fikk avverga til hjørnespark, mens Samuelsen føyk inn i nettmaskene.

 

Vålerenga kontra på andreballen fra dette hjørnesparket. Nakkim heada fram til Vilhjálmsson som fant Ejuke ute til venstre. Ejuke fikk skutt fra ti meters hold, men en god redning av keeper hindra scoring. Vilhjálmsson vant returen. La ut til Ejuke igjen som fant Dønnum på sekstenmeterstreken. Dønnum satte dog ballen tyve meter over mål.

 

Rett etterpå fikk vi se Klaessons pasningsfot på et tilbakespill fra Adekugbe slo han ballen fra hjørnet av den venstre sekstenmeteren og en millimeterpresis gjennomspill til Finne som han fikk det høyre hjørnet av Haugesunds sekstenmeter. Finne spilte inn til Vilhálmsson som breisida ballen mot mål. Skuddet traff i stolpa og et rysta haugesundforsvar måtte gi hjørnespark. Det var nære en andrepasning på keeperdebutanten.

 

72 minutter ut i kampen måtte også Juárez ut med en smell i hodet og Christian Dahle Borchgrevink kom inn. Etter 76 minutter fikk Haugesund et frispark i duell med Lekven, mens Dønnum fikk gult kort for å spille bort ballen. Det frisparket fant hodet til Ibrahima Koné som fikk stå helt aleine og heade ballen i en bue inn i krysset. Det var fjorten minutter igjen, så Haugesund hadde dårlig tid.

 

Borchgrevink fikk et gult kort, Erik Israelsson kom inn for Dønnum de siste åtte minuttene og så fikk Shala et gult kort. Det var egentlig alt som skjedde det siste kvarteret av kampen og en glimrende gjennomført bortekamp av Vålerenga. Seier holdt dog ikke til å klagre på tabellen, men Vålerenga tok innpå tre av de fire laga foran oss og stakk i fra de to laga bak oss.

 

Men enda mer spennende enn tabellsituasjonen er nå keeperplassen i Vålerenga. Vålerenga har hatt en dårlig periode der Kwarasey har vært involvert i flere baklengsmål. I går sto Klaesson en nærmest prikkfri kamp, med unntak av en liten usikkerhet helt i starten av oppgjøret. Han viste fram to matchvinnerredninger, at han er en god skuddstopper, solid feltarbeid der han fikk boksa ballen langt vekk hver gang og en pasningsfot som det nesten blei andrepasning av. Det blir svært vanskelig å sette Klaesson ut av laget nå til Bodø/Glimt-kampen.

 

Og for Vålerenga kan dette være et avgjørende punkt. Kritikken om bruk av egenproduserte spillere har hagla i nesten alle år. I denne kampen brukte Vålerenga Klaesson, Näsberg og Dønnum fra start, med innhopp av Nakkim og Borchgrevink. Fem spillere som alle har gått hele ungdomsfotballen i Vålerenga. Det er klart at det betyr noe for Oslos befolkning og denne boosten er en glimrende anledning til å fri til oslopublikummet inn mot glimtkampen – sjøl om det er ferietid.

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Haugesund:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Aron Dønnum – Bård Finne – Chidera Ejuke

Innbyttere: Markus Nakkim (23 min for Näsberg), Christian Dahle Borchgrevink (17 min for Juárez) og Erik Israelsson (8 min for Dønnum).

 

Vålerengas beste
   Bård Finne
  Kristoffer Klaesson
Chidera Ejuke