Klovnen i Haugesund

30.06.2019 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas eliteserielag skal ut på årets syvende borteeventyr. De lange bussturkampa Kristiansund, Molde, Brann, Viking, Ranheim og Rosenborg er unnagjort og nå står altså trenerklovnens Haugesund for døra. Med unntak av flytura til Bodø og Tromsø er dermed alle langtura unnagjort i god tid før halvspilt serie. Det er litt merkelig at det har blitt sånn, men dette er altså siste innsats på lange bussturer, før vi kan glede oss til korte bussturer mot Strømsgodset, Stabæk, Sarpsborg 08, Odd, undulatene og Mjøndalen. Og sånn tabellen ser ut nå kan det jo bli enda verre neste år. Fem av de seks korte busstura er mot de fem nederste laga på tabellen.

 

Haugesund ligger to poeng bak Vålerenga og har en nydelig hjemmestatistikk 1 – 4 – 1. Vålerengas bortestatistikk er 1 – 2 – 3 så uansett hvordan vi vrir og vender på det kommer ett av laga til å få ødelagt en estetikken i statistikken sin. Ettersom Haugesund har 3 – 0 – 3 i bortestatistikken sin og dermed 4 – 4 – 4 totalt sett, så ligger det meste til rette for for et uavgjort resultat. Sånn reint estetisk altså.

 

Men Vålerenga trenger flere enn ett poeng dersom laget skal komme seg tilbake på sporet av noe stort denne sesongen. Laget ligger allerede seks poeng bak vår stipulerte poengfangst som gir bronsegaranti, mest sannsynlig seriesølv. Enkleste måten å komme ajour med den statistikken er å vinne de påfølgende fem kampa og det begynner altså borte i Haugesund, hjemme mot Bodø/Glimt og Kristiansund og deretter altså borte mot Strømsgodset og Stabæk. Kun Glimt er et topplag, så det er ingen uoverkommelig oppgave.

 

Men hva møter oss egentlig i Haugesund? De har en pågående dopingsak med Ibrahima Wadji, samt skader på Ben Karamoko, Dennis Horneland og Alexander Stølås. Dette er sammenslåinga av Haugar og Djerv 1919 fra høsten 1993. En klubb uten tradisjoner, en klubb uten sjel og ei stygg skrikende måke som logo. Også Vard er en del av farmerklubben til FK Haugesund etter at de kom krypende i 2007; men har de egentlig fått til noe? Ingen ting. En bronse i serien og en tapt cupfinale er det nærmeste de har vært. Ikke det at de vant noe før heller. Både Haugar og Vard har vel et par cuptap på samvittigheten. Vi skal altså langt vekk fra fotballens Mekka.

 

Klubbens mest kjente spiller er Christian Grindheim og han er kjent fordi han har spilt i Vålerenga og har blitt seriemester med vår klubb. Så er de kanskje litt kjent for å ha mista treneren sin til Rosenborg og at de nå har en nygammel trener som mener at taktikk er oppskrytt. Jostein Grindhaug liker å framstå som en klovn, så vi håper Chidera Ejuke, Aron Dønnum og resten av Vålerenga sørger for at han fremstår som det etter kampen også – og at tre poeng blir med hjem til Oslo.

Jostein Grindhaug er kjent for å være en klovn. Dette fliret vil vi dog tørke vekk.

 

Kjetil Haug har ikke fått plass i troppen og det er Kristoffer Klaesson som reiser ned som reservekeeper for Adam Larsen Kwarasey. I forsvaret mangla både Jonatan Tollås Nation og Johan Lædre Bjørdal mot Sarpsborg 08, men Lædre Bjørdal er tilbake etter endt karantene denne gang og Vålerenga har med seks forsvarsspillere som alle er over junioralder. Det eneste som kan såes tvil om i forsvarsfireren er om Ivan Näsberg spiller midtstopper eller venstreback og om det dermed er Markus Nakkim eller Sam Adekugbe som får starte.

 

På midtbanen er det fyllt opp med fem eller seks spillere og det er ikke finni plass til Sakarias Opsahl i denne troppen heller, på tross av at han har levert langt bedre prestasjoner i det siste enn det Mohammed Abu har gjort. Og i angrep er Deyver Vega og Peter Michael fortsatt ute med skade. Vi håper uansett Vålerenga starter med Magnus Lekven og Herolind Shala. Tierrollen er vi meget usikre på. Erik Israelsson har hatt en fin formutvikling og viste gode takter mot Drøbak-Frogn. Samtidig har Vålerenga hatt delvis suksess med Matthías Vilhjálmsson tilbaketrukket med Fitim Azemi på topp. Azemi har hatt det tungt, men denne sesongen har han spilt godt i alle spillets faser, bortsett fra det en spiss blir mål på – antall scora mål. Også Bård Finne har spilt midtspiss, men han blir nok for liten i den rolla i denne kampen.

 

Ofte synes vi det blir litt for mye driblerier med Chidera Ejuke i tierrollen, men det er mest trolig at det er han som spiller der allikevel og at Vilhjálmsson blir midtspiss med Aron  Dønnum og Bård Finne på hver sin kant. Det er meldt om 34 personer på bussen over Haukelifjellet og de kan vente seg regnvær på en stadion i Haugesund uten tak over bortetribunen.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Haugesund:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal– Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Chidera Ejuke

Aron Dønnum – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Markus Nakkim, Erik Israelsson, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre og Fitim Azemi.

 

Stefanović

Vålerengas toppserielag fortsetter forsterkninga nå i sommer og har henta Dejana Stefanović fra Avaldsnes. Den serbiske midtbanespilleren er Avaldsnes toppscorer med fem mål på ni toppseriekamper i år. Hun fyller snart 22 år og var i Røde Stjerne og franske Albi før hu kom til Norge i fjor. En midtbanespiller som scorer mål er vel akkurat det Vålerenga trengte nå.

 

Det betyr at Vålerenga går voldsomt styrka inn i høstsesongen. Med Stine Pettersen Reinås og Andrine Tomter tilbake fra skader bør laget stå meget godt rusta for de 13 siste seriekampa. Det vil også bety større kamp om posisjonene i laget. Vi forsøker å sette opp et par tenkte ellevere:

Guro Pettersen

Svanhild Sand – Stine Ballisager – Maruschka Waldus – Andrine Tomter

Dajana Stefanović – Sherida Spitse

Jenna Dear

Rikke Marie Madsen – Natasha Dowie – Ajara Njoya

 

Tinja-Rikka Korpela

Maren Hauge – Stine Reinås – Ingrid Søndenå – Tina Dalgård

Kine Fløtre – Victoria Ludvigsen

Tine Celine Karstensen

Marie Dølvik – Celin Bizet – Synne Sofie Christiansen

 

Det var to ellevere med bruk av kun tre juniorspillere. I tillegg har juniorene Adriana Imeri, Mia Huse og Emilie Østerås alle spilt toppseriekamper tidligere. Og som om ikke det er nok har laget fortsatt et håp om at Ingrid Schjelderup kommer tilbake fra sine ryggplager.

 

Nå blir riktignok hverken Madsen eller Stefanović spilleklare til Vålerengas første kamp etter VM-pausa, hjemme mot Sandvika 27. juli, men til bortekampen mot Røa 4. august er de klare. Overgangsvinduet åpner 1. august. For øyeblikket ser det vinduet ut til å være lite spennende for Vålerenga. Vi antok at det skulle hentes en angrepsspiller og en midtbanespiller og nå er det allerede på plass over en måned før vinduet åpnes. Skal det flere inn nå så må i tilfelle noen ut.

 

Strømmen

G19-laget gjorde jobben da de møtte Strømmen i NM på Strømmen Stadion i går. Det hele starta meget bra etter at Osame Sahraoui snurra rundt med en bråte spillere inne i Strømmens sekstenmeter, spilte Fredrik Oppegård ned til dødlinja og Oppegård fant Elias Taubo i femogførti grader. Taubo gjorde som en spiss skal gjøre. Han satte kula resolutt opp i nettaket.

 

Det kunne stått mer. Fredrik Holme satte ballen i nettet, men blei avblåst for en hands og det kan kanskje stemme at ballen gikk i hofta til Holme og var innom hånda hans før han knalla den inn. Taubo scora også én gang til, men fikk det målet annullert for offside. Den var hårfin, men så riktig ut. Og Brede Sandmoen blei tatt på vei igjennom aleine med keeper, men Strømmen blei kun straffa med gult kort.

 

I andre omgang utligna først Strømmen, men på et vakkert hjørnespark fra Oppegård kom Hans Jacob Thomsen på bakre stolpe og heada ballen i nettmaskene. Og da Kristoffer Klaesson slo en utsøkt gjennombruddspasning på Sander Werni, som gjorde et meget kvalifisert nedtak i fartsretninga, så blei Strømmen nødt til å felle Werni og det blei straffespark. Det var for øvrig andre gang Werni var aleine med keeper. Det blei idømt gult kort og så et gult kort til for protester til samme spiller. Dermed marsjordre og Brede Sandmoen punkterte kampen med straffescoring.

 

Vålerenga er dermed klare for åttendelsfinale i NM. Med to bortekamper på rad er det også håp om å få den hjemme, sjøl om hverken Asker eller Strømmen akkurat kan karakteriseres som langturer.  Tromsø (Bossekop) starta borte, men har så spilt to hjemmekamper. Stord starta hjemme, så borte (Os) og hjemme sist, Bryne har tilsvarende oppsett med bortekamp i 32-delsfinalen mot Hinna. Viking (Madla og Brodd), Sogndal (Førde og Hallingdal) og Odd (Skarpheding og Tønsberg) har hatt to bortekamper, men hadde hjemme sist. Nardo får nok også bortekamp. De spilte borte mot Molde sist, men har to hjemmekamper før det. Det er syv av åtte lag som vi antar får bortekamp.

 

Rosenborg (Melhus og Oppsal), Start (Hisøy og Sandnes-Ulf), Brann (Bjarg og Gneist), Kristiansund (Clausenengen og Hødd) og Mjøndalen (Konnerud og xxx) starta borte, hadde hjemmekamp i 32-delsfinalen og borte igjen sist. Mye trolig må ett av disse laga belage seg på bortekamp; mens Sarpsborg 08 (Borgen og Sandefjord), Levanger (Stjørdals-Blink og Namsos), undulatene (Ham-Kam og Fredrikstad) starta som oss hjemme og har spilt to bortekamper på rad og dermed mest sannsynlig får hjemmekamp nå.

 

Vi tipper at Rosenborg får hjemmekamp siden de var i Oslo og at de får Nardo og at Levanger får hjemme mot Kristiansund av reisemessige årsaker. Det er også årsaken til at vi tror Start får hjemmekamp mot Bryne og Brann mot Sogndal. Sarpsborg 08 får sikkert Odd siden det bare er rett over fjorden. Dessuten regner vi med at som oslolag må basere oss på et lag som reiser med fly. Det vil si Tromsø, Viking, eller Stord. Det er vår spådom.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Strømmen:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Martin Bech Riisnæs – Fredrik Holme – Hans Jacob Thomsen

Brede Sandmoen – Florind Lokaj

Osame Sahraoui

Fredrik Oppegård – Elias Taubo – Joacim Sereba

Innbyttere: Marcus Victorio, Sander Werni, Marcus Melchior, Yasir Abdiqadir Sa’Ad og Brede Pedersen.

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Haugesund er kjent som Mekka City og folk blir kalt arabere.Som flere fikk med seg Sherida Spitse med to målgivende nå i 2-0 seiren til Nederland.