Strømmen

27.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I kveld spiller Vålerengas G19-lag sekstendelsfinale i norgesmesterskapet på Strømmen Stadion. Motstanderen, de grårøde hundene, er mest kjent for å være endestasjon på Norges første offentlige jernbane. Den gikk som kjent fra Christiania til Strømmen og åpna i 1852. Dette er Strømmens storhetstid og varte i et par år. Da mista Strømmen statusen som endestasjon og blei redusert til en liten prikk på strekninga mellom Christiania og Eidsvoll.

 

Vi har egentlig ikke noe i mot Strømmen. De er jo egentlig litt som oss. Dersom man av en eller annen grunn må til Fetsund, så kjører de rundt hele Asakmarka, via Sørumsand, rett og slett fordi de ikke orker å se Lillestrøm. Men klubben sliter. De er kanskje mest kjent for skøyteløperen Johann Olav Koss, men klarte å legge ned skøytegruppa han var medlem av i 1991 – rett før OL på Lillehammer.

 

Strømmen var sist på øverste nivå i 1988 og har siden 2010 spilt på det nest øverste nivået i Norge. Det kan det raskt bli en slutt på. De sliter økonomisk og missa på delmålet i år. Dermed er de trukki ett poeng og ligger for øyeblikket på kvalikplass for å overleve divisjonen. Det er kanskje ikke de store fasilitetene på Strømmen Stadion, men den er bedre enn mange andre stadioner vi har vært på.

 

Strømmen har et lag i G19 Interkrets B der de kjemper i bunn av tabellen. For øyeblikket ligger de på tiendeplass av tolv lag; men det skal man ikke kimse av. Oppsal, som slo ut Vålerenga i fjor, ligger kun to plasser over Strømmen. Vålerenga har hatt det komfortabelt så langt med 4 – 0 seier hjemme mot Årvoll og 0 – 8 borte mot Asker. Strømmen fikk det tøft i første kamp hjemme mot Ullensaker/Kisa. De lå under med to til pause, men redda uavgjort og vant til slutt 7 – 6 på straffer. Mot Sarpsborg i andre runde vant de dog hele 0 – 8 i Sarpsborg. Vi påpeker at det er Sarpsborg FK og ikke Sarpsborg 08 sjøl om resultatet altså tilsvarer at det er samarbeidsklubben.

 

Spillerne opererer til vanlig i G19 interkrets B og i 4. divisjon. Vi fant ingen spillere som har kamper i OBOS-ligaen. Vålerenga sparer allikevel ikke på kruttet og det er en sterk tropp de sender oppover. Vi forventer Kristoffer Klaesson i mål. Så registrerer vi at Harald Martin Hauso og Brage Skaret som spilte hele rekruttkampen på mandag, samt Oskar Opsahl som spilte størstedelen ikke er med i troppen. Vi forventer derfor at Hans Jacob Thomsen tar plass på venstrebacken, Leo Cornic er vel ganske sjølsagt på høyrebacken. I midtforsvaret står det mellom Martin Bech Riisnæs, Brede Pedersen og Fredrik Holme.

 

På midtbanen spilte Brede Sandmoen og Osame Sahraoui en times tid mot Drøbak-Frogn, men vi tror de blei tatt av banen nettopp med tanke på å starte denne kampen. De er begge i troppen. Så tenker vi at Florind Lokaj, Jacob Blixt Flaten og Marcus Melchior kjemper om den siste plassen på midtbanen. I angrep er det igjen sånn at Sander Werni blei tatt av etter om lag én times spill. Derfor tror vi han starter; men Elias Taubo var meget god i sitt innhopp, så det er mye mulig at Werni dyttes ut på venstrekanten. Fredrik Oppegård har vært en del syk i det siste og fikk kun slutten av kampen på mandag. Vi tviler derfor på at han starter, men Joacim Sereba er sjølsagt et alternativ. På høyrekanten tror vi det blir Marcus Victorio. I tillegg er Yasir Abdiqadir Sa’Ad med i troppen og får nok et innhopp i en av de offensive posisjonene.

Dette er laget vi tror starter ikveld:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Martin Bech Riisnæs – Fredrik Holme – Hans Jacob Thomsen

Brede Sandmoen – Florind Lokaj

Osame Sahraoui

Marcus Victorio – Elias Taubo – Sander Werni

Innbyttere: Magnus Sjøeng, Brede Pedersen, Marcus Melchior, Jacob Blixt Flaten, Joacim Sereba, Fredrik Oppegård og Yasir Abdiqadir Sa’Ad.

 

Tromsdalen

J19-laget blei sendt til Medkila i sin sekstendelsfinale i NM som ett av to lag som fikk lang flytur. Damelaget fikk i sitt oppsett en stor flytur til Ålesund for å møte Fortuna. Hva er da mer naturlig enn at G16-laget i åttendelsfinalen i NM blir sendt til Tromsdalen? Vi foreslår at Norges Fotball Fiender kutter ut oppsett og trekker NM-rundene. Det er de samme klubbene som får tung reisebelastning nesten hvert eneste år, mens LSK-Kvinner for eksempel, får en lett vei hvert jævla år.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Strømmen – Vålerenga G19, NM sekstendelsfinale, Strømmen Stadion